Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2023


Krimt3k

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror vi kan gruble oss ihjel over hva snittet kommer til å bli. Forstår veldig godt at flere blir usikre mtp på alle ryktene som har blitt dratt frem i tråden her den siste tiden. Men ingenting rundt snitt-økningen kan bekreftes på noe måte. Vi lever i usikkerheten til den 20. juli. Har god tro for at den datoen blir bare positivt for mange her! :) 

 

Jeg har møtt folk på opptaket som har 49.8 samt at en kollega av meg har 49.6. Det er stor variasjon over hva folk har i snitt. Man må heller ikke glemme at snittet for fysiske prøver var på 46.2! Det vil si at det er søkere som har langt lavere enn 50 i snitt. Vi må også huske på at de som har vært aktive på forumet utgjør en ganske liten del av alle som er med i opptaket. 
 

Håper alle kommer inn dit dem ønsker!

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
phssøker23 skrev (2 timer siden):

Har du søkt bodø på 1.plass og vil det si at du tror snittet i bodø blir høyere enn 51.5?😱

Jeg tviler på det blir høyere enn 51.5 da det har vært fysiske opptak i år. I tillegg så hadde Stavern 51.4 i krav i fjor. Så det blir veldig rart.. Men aldri si aldri, hvem vet. Ca. 2 uker igjen nå🤞🏽.

Lenke til kommentar
Phssøker20 skrev (2 timer siden):

Noen som vet om man må kjøpe sin egen utgave av norges lover når man studerer ved phs?

Vet ikke helt hva du mener med dette, men alt av pensum må du kjøpe selv ja. Du kan selvsagt låne på bibliotek osv, men da får du bare låne i begrenset tid. Når det er sagt så er det langt i fra alt pensum som er vits å kjøpe. Skolen kommer til å anbefale å kjøpe alt, men de fleste som har studert tidligere anbefaler det motsatte. Kjøp de viktigste bøkene med flest sider, resten kan du låne på bibliotek. Når det gjelder lovverk og særtrykk anbefaler jeg å kjøpe selv da du får ha dette med som hjelpemidler på arbeidskrav osv, og vil være nyttig å kunne merke ut i boken.

Endret av Max123
Lenke til kommentar
cptsabeltann skrev (2 timer siden):

Noen som vet om det er mange som ikke får godkjent praksisåret? Hva skal til for at det skal skje? Og hva skjer da?

Har folk blitt kasta ut ila B1 pga de åpenbart ikke passer? 

Alt er relativt. Det skjer, og det er varierende årsaker til det, og ulikt antall hvert eneste år. Vet folk som har blitt strøket i B2 pga for dårlig norskkunnskaper (både skriving og snakking), lite modenhet, ikke tilstrekkelig progresjon, farlige vurderinger. Sjekket StudentWeb nå, og da jeg gikk var det 13 som strøk B2. Da vil man som regel få mulighet til å gå året på nytt, og får tildelt ny praksisplass et annet sted.
 

B1 - også ja. Da jeg gikk B1 var det to glupe (les: mindre glupe) som skulle out’e en narkselger ved å kjøpe selv. Man har noe som heter skikkethetsnemnda, som vurderer slike tilfeller i de respektive sakene.

Endret av MiniFalken
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bardeng007 skrev (2 minutter siden):

Til dere som har Bodø som 1.valg. Om dere får studieplass, når tenker dere å fly/kjøre opp/ned? Tipper de fleste skal oppover 😅. Jeg tenkte 10. august, til dere som går/har gått skolen. Høres det fornuftig med 10. august? 

Hvis jeg kommer inn, blir jeg nok å kjøre nedover i starten av helga. Greit å ha noen dager før skolestart tenker jeg, så 10. høres veldig fornuftig ut! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...