Gå til innhold

MiniFalken

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MiniFalken sine prestasjoner

45

Nettsamfunnsomdømme

  1. Umulig for meg å si, men ei jeg kjente som sto på venteliste på plass nr 21 kom ikke inn i Oslo. Bemerker også at det da var 720 studenter i året.
  2. Jeg gikk på skolen selv mens det har skjedd, så det er vel eneste kilde 😅 PHS er jo selvsagt interessert i å fylle opp plassene, så tenker det er helt naturlig.
  3. De har gjort det før i hvert fall, er alltid noen som ikke møter første skoledag. Da mister de plassen.
  4. Det første suppleringsopptaket er vel omtrent når svarfristen har gått ut (etter en uke?), så om jeg husker riktig så trenger man ikke regne med noe bevegelse på ventelisten før etter svarfristen. Deretter går det fortløpende når supl.opptaket er gjort, helt frem til skolestart og ut i første studieuke.
  5. Alt er relativt. Det skjer, og det er varierende årsaker til det, og ulikt antall hvert eneste år. Vet folk som har blitt strøket i B2 pga for dårlig norskkunnskaper (både skriving og snakking), lite modenhet, ikke tilstrekkelig progresjon, farlige vurderinger. Sjekket StudentWeb nå, og da jeg gikk var det 13 som strøk B2. Da vil man som regel få mulighet til å gå året på nytt, og får tildelt ny praksisplass et annet sted. B1 - også ja. Da jeg gikk B1 var det to glupe (les: mindre glupe) som skulle out’e en narkselger ved å kjøpe selv. Man har noe som heter skikkethetsnemnda, som vurderer slike tilfeller i de respektive sakene.
  6. Da jeg gikk B1 i 2015 var det en på 47, så alder er ingen hindring. Jeg var 20 år da jeg begynte, noe jeg egentlig angret på, for jeg hadde jo *ingen livserfaring*. Fått noen lærdommer på veien, men er i fast og fin jobb nå! Ikke la alder begrense deg! ☺️ Masse lykke til!
  7. Da jeg begynte var første uken en del praktisk rundt PHS, oppmåling til uniform og sånt. Ikke så mye hardbarka timer, men mener å huske at det var obligatorisk oppmøte alle dagene.
  8. https://www.politihogskolen.no/globalassets/for-studenter/regelverk-og-innholdet-i-bachelor/rammeplan-og-programplaner/litteraturliste-bachelor-politiutdanning-forste-studiear-2022-2023-politihogskolen.pdf Her er pensumlisten. Bøker kjøpes på feks Akademika på Blindern, du kan søke opp bok for å se pris på nettsiden 😊 Du kan kjøpe enkeltbøker. Kompendium kjøpes på Phs. Boka til Fahsing (Etterforskning: prinsipper, metoder og praksis) er det bare å kjøpe ny først som sist, det blir deres bestevenn, sammen med særtrykk av politiloven, straffeloven og straffeprosessen.
  9. Suppleringsopptaket er vanligvis rundt 27.07 (avhenger av når svarfrist er), så venteliste flytter seg neppe før sup.opptaket har vært. På Phs tar de inn til rundt 1. studieuke er ferdig, for å se hvor mange som ikke møter første skoledag. Det er krav for å beholde plassen. I 2015 sto en venninne av meg på venteliste på 7. plass i Oslo ved første opptak, innen 1. studieuke var omme, var hun nummer 1. Fikk ikke plass til slutt. Det begrunnes nok med at de fleste som søker Phs er veldig bevisste i valget sitt, og gjør det ikke «bare på slump». Er man på venteliste, ville jeg ikke forventet å komme inn, dessverre, men alt kan jo skje. Gratulerer til alle som har kommet inn! 😊
  10. Da jeg kom inn i 2015, hadde svaret kommet på Samordna 05:10 natt til 15.07. Jeg husker det veldig godt fordi jeg logget inn litt willy nilly og sjekket på bussen på til dagvakt i vekterjobben som begynte 06:00. Svaret var jo positivt, men etter et par timer var det borte - ringte Samordna, og de sa «vi kan ikke garantere for at resultatene er riktig, de skulle ikke publiseres». Kan tro jeg fikk klump i magen, etter å ha fortalt «alle» på jobben at jeg kom inn 🥲 Men så gikk det en time til, og resultatet var ute igjen. Jeg var en sånn som logget inn en gang i timen fra 10.07 eller noe. Gleder meg til å lese her inne når svaret har kommet!
  11. Gratulerer til dere som er gjennom opptaket og bare venter på om det blir plass - prøv å nyte ferien litt før svaret kommer om en 10-12 dagers tid! Det er tre krevende, spennende og givende år som venter, med utfordringer, oppturer og nedturer. Jeg har vært i politietaten en liten stund nå, og angrer ikke et sekund 😊 God sommer!
×
×
  • Opprett ny...