Gå til innhold

Finland lovfester verdens mest ambisiøse klimamål


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dersom Finland skal nå klimamålene, må skogindustrien i landet endres. Skogen dekker to tredjedeler av Finlands areal, og den finske skogindustrien er viktig for finsk økonomi. Men forrige uke kom data som viste at skogen deres for første gang slipper ut mer CO2 enn den lagrer. Utslipp fra avskoging øker, sik at de nuller ut utslippsreduksjoner gjort i andre sektorer. Det finske skog- og landbruksdepartementet jobber nå med en plan for å redusere utslippene.

Kan ikke dere i TU være litt mer etterettelig enn statskanalen de andre mediene. Vi snakker om CO2-ekvivalenter, og ikke bare CO2 som er en aktiv bidragsyter, og lovsnødvengig gass, skal vi tro TUs forigående artikler. I det minste en faktaboks eller en presisering av hva man snakker om, er på sin plass.

Det forundrer meg at ikke flere protesterer eller kommer med innlegg som illustrerer de grunnleggende fakta, samt regnskap som skiller den reelle forurensingen fra CO2.

Større avlinger i drivhus med CO₂-fangst

https://www.tu.no/artikler/storre-avlinger-i-drivhus-med-co-fangst/483010

 

Lenke til kommentar

Rart at Finland ikke tar i bruk produksjon av biokull fra slikt som biologisk avfall, skogavfall og gammelt utgått trevirke. Biokull kan graves ned i jorden og kan brukes som jordforbedringsmiddel og kan gjøre matjorden mer fruktbar (mht mikroorganismer og fuktighet). Jeg mener at Finland har hatt eldgamle tradisjoner med noe som ligner på dette ved å brenne trevirke for å gjøre jorden mer fruktbar.
I Norge produseres det nå biokull fra et anlegg i nærheten av Hamar (som er tilknyttet et anlegg som også produserer fjernvarme). Dette skal være en mye billigere måte å fjerne CO2 på enn feks CCS.  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...