Jump to content
Abnorm

Finner ikke lagrings enheten ved oppstart

Recommended Posts

Har nettopp satt sammen en PC og ved første oppstart ser det ut til den ikke finner lagringsenheten NVMe SSD M2, eller den vises kun som 2MB.

Jeg får i allefall beskjed om at det ikke finner noen sted å installerer Windows.

 

IMG_1006.thumb.jpg.bd52b7eaac69194378f2d50869e62bec.jpg

IMG_0993.thumb.jpg.3b915cc5f62cc1f32bae45d47ec0ef86.jpg

IMG_0998.thumb.jpg.f7cac8c2efc7c84488df3e5779c8129e.jpgIMG_0999.thumb.jpg.2823bb458b7c6aac6d403bdf33371e9c.jpgIMG_1001.thumb.jpg.dded1f89bc597bf0094c63dd6c1268f2.jpg

 

Edited by Abnorm

Share this post


Link to post
sedsberg skrev (1 time siden):

Hva slags CPU og hovedkort har du?

Og bildene dine fungerer ikke.

Hovedkort: Asus Prime Z690-A

CPU: Intel i7 12700K

Share this post


Link to post

Sikker på at du har brukt riktig slot ?

På laptop er som regel en slot SATA-komatibel og den andre NVEe-kompatibel.

Nøklingene er som regel B, M (NVMe-kompatibel) eller A.

Her er bra teknisk info om M-2; https://en.wikipedia.org/wiki/M.2

Har du lagt inn chipsetdrivere ?

Share this post


Link to post

Med tanke på at disken dukker opp som en 2MB disk selv i BIOS så ville jeg tippet på faktisk defekt m.2 i dette tilfellet.

Share this post


Link to post
vidor skrev (12 minutter siden):

Sikker på at du har brukt riktig slot ?

På laptop er som regel en slot SATA-komatibel og den andre NVEe-kompatibel.

Nøklingene er som regel B, M (NVMe-kompatibel) eller A.

Her er bra teknisk info om M-2; https://en.wikipedia.org/wiki/M.2

Har du lagt inn chipsetdrivere ?

Hva er chipsetdrivere?

Share this post


Link to post
10 minutes ago, Abnorm said:

Hva er chipsetdrivere?

Det er vanligvis en pakke med drivere for det som er av funksjoner som har med I/O på hovedkortet å gjøre.

De pleier som regel å følge med hovedkortet, men det lønner seg som regel å laste ned fordi dem er mer oppdatert.

M.2 sloten din virker å passe greit til disken.

Share this post


Link to post
sedsberg skrev (9 minutter siden):

Sørg for at UEFI er skrudd på i BIOS og ikke Legacy eller CSM.

CSM er skrudd av.

UEFI har jeg aldri hørt om, men den er satt til TCG_2

Finner to innstillinger under Legacy - 1# Game Compatibility Mode Av / 2# USB Support

Share this post


Link to post

image.png.78e0fc53818ad74d8bba50ac785ea0f9.png

BIOS ser disken klart og tydelig - men det faktum at den dukker opp som en 2MB disk tilsier at det er noe galt med den.

Share this post


Link to post
vidor skrev (5 minutter siden):

Det er vanligvis en pakke med drivere for det som er av funksjoner som har med I/O på hovedkortet å gjøre.

De pleier som regel å følge med hovedkortet, men det lønner seg som regel å laste ned fordi dem er mer oppdatert.

M.2 sloten din virker å passe greit til disken.

Men får jeg installert disse drivene igjennom BIOS? Det er ingen Windows på maskinen enda.

Share this post


Link to post

Har du UEFI boot på skal det ikke være nødvendig med drivere. Noen eldre PC-er uten UEFI-støtte, eller dårlig støtte trengte egen driver for Nvme.

Share this post


Link to post
horrorr skrev (1 minutt siden):

image.png.78e0fc53818ad74d8bba50ac785ea0f9.png

BIOS ser disken klart og tydelig - men det faktum at den dukker opp som en 2MB disk tilsier at det er noe galt med den.

Så du mener den må byttes?

Hvordan er reklamasjon på produktet når Heatsink er fjernet?

Share this post


Link to post

Nei, dette er drivere som brukes av Windows.

Det er ikke bare det at BIOS feiltolker størrelsen og sier 2MB istedet for 2TB ?

Du kan jo se om det finnes BIOS-oppdatering til kortet ditt.

Edit: Det finnes faktisk firmware-oppgraderinger til enkelte NVMe SSDer også.

Edited by vidor

Share this post


Link to post
vidor skrev (1 minutt siden):

Nei, dette er drivere som brukes av Windows.

Det er ikke bare det at BIOS feiltolker størrelsen og sier 2MB istedet for 2TB ?

Du kan jo se om det finnes BIOS-oppdatering til kortet ditt.

BIOS er oppdatert

Share this post


Link to post

Mest sannsynlig ikke noe problem, og evt. bare å klipse på heatsink igjen og returner den.

 

Tviler på at den feiltolkes ref. MB/TB - burde isåfall dukket opp som mer enn bare NVMe SSD (min MP600 vises som MP600 i ASUS BIOS) - alternativet er selvfølgelig dårlig kontakt som reddit linken hinter om og er selvfølgelig verdt forsøket før RMA.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...