Jump to content

Pallantir

Medlemmer
 • Content Count

  2119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

115 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg begynner å slippe opp for Coca-Cola Zero, som jeg drikker som andre drikker kaffe (5-8 bokser om dagen). Siden det ikke er noen nettbutikker som selger til Norge lenger, iallfall ikke som jeg har funnet, må det jo bli en harrytur. Å kjøpe i vanlige butikker i Norge til fire ganger prisen er ikke aktuelt i det hele tatt. Problemet da er at når jeg kjører alene, kan jeg bare ta med varer for 3000 kroner tilbake hvis jeg ikke blir ute i 24 timer, og det blir jo en vits. Jeg pleier å ha med rundt 50 brett pluss diverse kjøttvarer, og det tilsvarer jo nærmere det doble. Vanligvis ville jeg ikke brydd meg, jeg har vært fram og tilbake fra bygda mi i Telemark til Sverige i 25 år uten en eneste gang å ha blitt spurt om noe annet enn alkohol. Men er det sånn nå at de logger folk ut av Norge og inn igjen, så de øyeblikkelig vil vite at jeg har vært ute i under 24 timer og dermed vil gå rett på "hvor mye har så du kjøpt for, gutten min"? Det er krøkkete å være ute i mer enn 24 timer, da må jeg enten bli over to netter eller kjøre veldig tidlig hjemmefra og sent tilbake igjen, og jeg planla egentlig ikke å overnatte. Eller er det slapt som vanlig, så lenge man ikke har med seg sinnssyke mengder av noe? Klamme moralister kan bare droppe å svare, jeg drar til Sverige når jeg selv vil og av hvilken årsak jeg selv vil, den såkalte "dugnaden" driter jeg en lang marsj i av tre grunner: For det første er det ingen fornuftig grunn til reglene fordi vestre deler av Sverige er mye mindre rammet enn for eksempel Oslo øst, så det burde heller vært karantene i Oslo øst. For det andre bor jeg langt ute på landet og har som frilanser ingen som helst problemer med å holde meg unna folk i ti dager. For det tredje ble jeg smittet i slutten av mars (legen var helt sikker selv om symptomene mine var som en slapp forkjølelse, fordi jeg hadde vært i nærkontakt med en som ble ganske syk og var testet positivt, men jeg er ikke i noen risikogruppe og fikk på tross av iherdige forsøk ikke tatt noen test for å kunne bevise at jeg hadde hatt det), og venter bare på at det skal bli mulig å ta antistofftest, så jeg kan få "koronapasset" mitt.
 2. Takk for opplysningene! De var ikke kommet brukt på eBay ennå da jeg kjøpte to, det var en forholdsvis ny modell. Jeg kjøpte én til hjemmeserveren og én til hytteserveren, som er den jeg er i gang med nå. Og jeg har ikke mistet data en eneste gang på de årene de har vært i bruk, så for meg har de absolutt vært verd investeringen. Dermed beholder jeg den på hytta når jeg skal sette opp den nye serveren i morgen. Da kommer de ganske gromme delene mine, iallfall til en hjemmeserver for et enkeltmannsforetak å være. "I love the smell of a virgin server in the morning." 🤣
 3. Aha, takk! Sikkert derfor den var en del dyrere enn forbrukerklassen da jeg kjøpte den. Jeg trodde helst det gikk på stabiliteten (som jeg vil ha 100 %, ikke 97 %), men hastigheten spiller vel også inn, da.
 4. Takk! Nei, den enterprise-SSD-en fra Intel burde ikke være utdatert. Jeg har den, og tre harddisker for lagring (en 8 TB og to 4 TB).
 5. Takk! Det skjer ingen sideveksling av minnet fra VM-ene, hvis det er det du tenker på. De har plass til alt i det fysiske minnet. Så da tolker jeg deg til at det egentlig ikke er så veldig mye å hente. Maskinene står og kjører forholdsvis enkle programmer, og det eneste som sluker mye data, er en nedlastingsmaskin. Men SATA er jo ganske mye kjappere enn selv en 500/500-fiberlinje., kjørt over NordVPN.
 6. Jeg skal sette opp en ny Windows Server 2019 med et Supermicro X11SPL-F-hovedkort, tikjerners Intel Xeon Silver 4210 og 64 gig RAM. Den skal kjøre en del programmer (medieavspilling og hjemmeautomatisering) direkte og 6-8 virtuelle maskiner, hvor av fire Windows 10-maskiner. Den blir stort sett bare startet om igjen ved oppdateringer. Jeg har en Intel SSD SC2BA400G4 serverklasse SSD som jeg brukte på den forrige utgaven av denne serveren, både til operativsystemet og de virtuelle maskinene. Spørsmålet er om jeg like godt kan fortsette å bruke denne, eller om jeg bør utnytte M2-slotten på hovedkortet. Vil det være noen merkbar forskjell i virkelig bruk?
 7. Og som vanlig klarte jeg å bestille én ting feil, med ikke-ECC-mine. 😣 Fordelen ved å handle Computersalg på CDON, var at det var veldig lett å slette den linjen og så bare bestille på nytt med riktig minne. Jeg valgte ellers CDON fordi de som en av få støtter Amex. Man må jo få noen flybonuspoeng å bruke når koronafengslets tid er over! ;)
 8. Og dermed var det gjort. 🙄Fruen krevde heldigvis ikke ny sofa eller noe sånt da hun hørte prisen på greiene (18 000 med Sound Blaster-kortene, som Komplett hadde billigere), men det kommer nok... Jeg lurer bare litt på hvordan CDON skal få sendt meg klimakompensasjonen, og om de klimakompenserer den sendingen! 🤣
 9. Så langt har jeg vel funnet ut at prosessoren bør være noe sånt som Intel Xeon Silver 4210, med Socket 3647. Og da faller jo selvsagt PCI-slottene bort. Så da blir det å finne noe med 1 PCI-e 16x, og så nok av de mindre til å dekke fem kort.Da står jeg igjen med Supermicro X11SPL-F. Men jeg har ingen som helst erfaring med det merket. En annen ting er at jeg må ha muligheten for tradisjonell boting (altså ikke bare UEFI, men legacy), og det vet jeg jo ikke om det kortet støtter. Er det noen som leser dette og har noen erfaring med Supermicro? Edit: Jeg har søkt og finner egentlig mye godord om Supermicro, så jeg tror det er verd å prøve. Og til slutt trenger jeg jo 64 gig RAM, fordi jeg alltid overdriver med RAM og alltid klarer å finne nok virtuelle maskiner til nesten å fylle det. Særlig siden jeg skal migrere alle mine VM-er fra Windows 7 til Windows 10 når jeg har fått inn denne serveren. Så da blir det nok Crucial DDR4 2666MHz ECC 64GB. Da blir det til sammen...MYE! Men det burde holde noen år med det oppsettet. Og i bruksanvisningen til Supermicro-kortet sto det at det støtter "legacy boot". Så da bør egentlig alt være klart...bortsett fra atpåsken kommer i veien, selvsagt!
 10. Så langt har jeg vel funnet ut at prosessoren bør være noe sånt som Intel Xeon Silver 4210, med Socket 3647. Og da faller jo selvsagt PCI-slottene bort. Så da blir det å finne noe med 1 PCI-e 16x, og så nok av de mindre til å dekke fem kort.Da står jeg igjen med Supermicro X11SPL-F. Men jeg har ingen som helst erfaring med det merket. En annen ting er at jeg må ha muligheten for tradisjonell oppstart (altså ikke bare UEFI, men legacy), og det vet jeg jo ikke om det kortet støtter. Er det noen som leser dette og har noen erfaring med Supermicro?
 11. Takk, fant den. Men som du sier, er det ikke noe å finne på forhandlere. Jeg kan jo prøve å sende E-post til dem, men det spørs om de klarer å lese det bak alle munnbindene og vernebrillene... 🤣 Snedig at den kan fås med standard 20-pins DP-kabel! Da er det jo bare avhengig av signalstyrken hvor langt det rekker. Jeg får prøve å maile.
 12. Jeg har prøvd det på Tineye, men det ga ikke noe. Fins det noen bedre tjenester?
 13. @sedsberg Alternativet er jo å ha en egen boks til de greiene. Og det funker hvis det er ekstern kabel, som på det nederste. Hvor fant du et bildet? Jeg har prøvd å google etter PCI Express to 4xpci med forskjellige ordlyder, men jeg fant ikke det riktige. Jeg fant noe tilsvarende fra Startech, med boks. Men den kostet 4500 kroner, og det blir litt vel drastisk.
 14. Stilig! Men jeg er redd det blir litt trangt i rack-kabinettet.
 15. Jeg våknet til en uvanlig stillhet på teknisk rom på hytta i dag morges. Slapp av, korona-politi! Hytta er i samme kommune som jeg bor i! 😜 Serveren sto stille. Serveren står ALDRI stille! Så den var død som ei sild. Jeg prøvde å kjøre den opp igjen, og den startet, kom et visst stykke og ga meg den koselige blåskjermen. Og det bare et par måneder etter at jeg brukte et par dager på å oppdatere greia til Server 2019! Jeg drev litt minnesjonglering og prøvde med en annen SSD, men det hjalp ikke. Så tok jeg ut alle ekspansjonskort, nullet ut BIOS og etter det nekter den fullstendig å starte. Derav "å, faen..." Dette er et Asus P10S-X-hovedkort, som fremdeles er i salg noen steder, med en Xeon E3 og 32 gig ram, som har kjørt virtualisering av diverse greier, blant annet hjemmeautomasjonen (så det var 23 grader i stua...). Jeg har egentlig ikke hatt noen problemer med den, og jeg har en identisk i huset i byen, som heller ikke skaper vansker. Eneste forskjell er at den i byen ble kjøpt året etter og har en litt nyere prosessor (som ikke støttes av Windows 7 og Server 2008). Problemet er at Jeg trenger minst seks utvidelsesspor, hvor av helst fire standard PCI, for jeg kjører lyd i alle rom (12 soner) ved hjelp av en bunke Sound Blaster Audigy-kort med kX-drivere. Jeg har lagret opp en bunke Audigy-kort for aldri å slippe opp, men uten server å bruke dem i, blir de jo litt håpløst. Jeg kan kjøpe PCI-E-lydkort, og da må kortet ha minst 6 PCI-E-spor, ett 16 til skjermkortet (serveren brukes også som HDPC for hovedsoverommet), og fem til lydkortene og et Intel server-LAN med fire porter. To porter holder ikke. Så bør jeg bare kjøpe meg et nytt av det opprinnelige, fire år gamle hovedkortet, med minne og prosessor som står til, eller fins det et eller annet nyere som faktisk kan oppfylle kravene mine til utvidelsesspor, ikke koster en formue og er en faktisk oppgradering?
×
×
 • Create New...