Gå til innhold

Norske mobilpriser: – Betaler fortsatt «mest for minst»


Anbefalte innlegg

Meningsløst ordtak, norske mobilkunder betaler fortsatt «mest for minst» som trådstarteren siterer, "etter justering av kjøpekraft vi fortsatt betaler 2-5 ganger mer enn andre i Norden". Har ingenting med gratis tjenester å gjøre, heller med manglende konkurranse som sammenfaller med grådighet.

Endret av mandela
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tall fra februar 2022, fra Insidetelecom:

Sitat

Telenor har rundt 9000 basestasjoner, Telia i underkant av 7000, mens Ice oppgir at de ved årsskiftet hadde 3205 basestasjoner i drift.

Prisen på en basestasjon varierer voldsomt, men det har vært vanlig å anslå et gjennomsnitt på rundt én million kroner. Hvis vi da tar på alvor Ice’ eget anslag på antallet basestasjoner som skal til for å øke til 100 prosent befolkningsdekning, nemlig 1000–1500 nye basestasjoner, tilsvarer det en investering på mellom 1 og 1,5 milliarder kroner. Anslaget på 1000–1500 basestasjoner står i presentasjonen Ice kom med i november 2021.

At Telenor og Telia bygger svært mange flere basestasjoner enn dette anslaget, antyder at anslaget er litt lavt, eller at mange av deres basestasjoner er bygd for å håndtere behov for stor kapasitet i byområder. Med økende antall kunder, vil Ice også måtte bygge basestasjoner tettere.

https://www.insidetelecom.no/artikler/analyse-lyse-lover-tunge-investeringer-i-ice-nettet/517505

 

 

Endret av mandela
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dere to som argumenterer til forsvar for mobilselskapene og deres overprising: Kan dere forklare slik det er påpekt her flere ganger: Hvordan kan norske teleselskaper ha så mye høyere avkastning enn utenslanske når det er så vanskelig og dyrt å bygge mobilnett i Norge, samtidig som dere later til å mene at mobilabonnementer IKKE er overpriset i Norge?! Hvor kommer da den ekstra avansen til norske mobilselskaper fra hvis det IKKE er overprising av mobilabonnementer i Norge og melking av norske kunder?!

Hva sitter dere på av informasjon som tilsier at Forbrukerrådet/Forbrukerombudet tar feil når de går ut og sier at mobiltelefonabonnementer er overpriset i Norge (finner ikke link på det, men vet en av de har uttalt dette). Hva sitter dere på av informasjon som tilsier at rapporten fra Kommunal- og distriktsdepartementet som er linket til av trådstarter er feil?!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kynxx skrev (1 time siden):

Ikke glem at dette er et forum der hvem som helst kan lage seg en brukerkonto og uttale som de selv vil..

Selv da som "lobbyister" for operatørene for å "informere" befolkningen med argumenter om at prisene bør være som de er.

Akkurat det samme som jeg tenkte på!

Lenke til kommentar

De inntrykkene og observasjonene jeg har fått og gjort meg opp om operatørene i Norge, er at Telenor priser de lavere abonnementene sine sånn at man må opp i pris og type for å kunne bruke det man trenger. Samtidig lener de seg tungt på mersalg og oppsalg. Tjenester man lett kan få helt gratis og trygt andre steder. De selger triple play som da er internett, telefoni og tv.

Telia er i samme bås, bare 60 kroner billigere. 

ICE er nå kjøpt opp av altibox, men har priset seg en del lavere da de forsøker å komme seg opp i markedsandeler. Utover 2022/2023 forventer jeg at vi vil se mer lik oppførsel fra ice som Telenor/Telia når de baker sammen produktkategoriene sine.

Så har vi de virtuelle operatørene som forsøker å sprenge grenser, men må enten prise seg så agressivt at de går i minus og til slutt risikerer konkurs eller blir kjøpt opp av noen mer pengesterke eller en av de store som drifter eget nett.

Vi har per dags dato flere abonnementer enn innbyggere i Norge. Markedet sliter med å være overmettet, samtidig har vi det problemet at det er for dødt når det gjelder konkurranse da prisene i Norge er kunstig høye. Samme hvilke argumenter man nevner om drift og vedlikehold. Vi er priset ut og langt over hva andre betaler i forhold til inntekt i andre land. Ja det koster å bygge ut, men operatørene sulter ikke ved matfatet heller. At vi har en av de mest stabile og raskeste nettene i verden har jo sammenheng med at vi har lave datapakker.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...