Gå til innhold

Elon Musk bes om å blokkere russiske kanaler fra Starlink – dette svarer han


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enig med Musk. Og det bør alle tilhengere av demokrati være.

Forsøkene på å renvaske sensurpraksisen ved å angripe russeres ytringsfrihet er usmakelige og forkastelige.

Det finnes uansett ikke noe reelt behov for å sensurere russiske medier – hverken her eller i Russland.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

det er ikke helt riktig, blir litt som å snu det andre kinnet til ,men i en krigs situasjon så er jeg rimelig sikker på at det ikke vil fungere veldig bra. Å stoppe russisk media fra å sende propaganda om krigen i Ukraina ville vært bra.

Lenke til kommentar
7TYNMD3L skrev (31 minutter siden):

Enig med Musk. Og det bør alle tilhengere av demokrati være.

Forsøkene på å renvaske sensurpraksisen ved å angripe russeres ytringsfrihet er usmakelige og forkastelige.

Det finnes uansett ikke noe reelt behov for å sensurere russiske medier – hverken her eller i Russland.

Det er vel størst "behov" for å sensurere internasjonale media i Russland, slik at russarane "forstår" at krigen berre er ein "redningsoperasjon" som går føre seg i Aust-Ukraina for å beskytte russarar mot "folkemord" begått av ukrainske "nynazistar" og "narkomane", samt at Ukraina ikkje har rett til å eksistere som stat, og at dette eigentleg var eit "påfunn" frå Lenin. Eg las i dag at talen til Putin blir pensum i skulane, og at lærarar som nektar å undervise i tråd med dette risikerer å få sparken. Det er mørke tider for demokrati og ytringsfridom i Russland no.

Men eg er forresten einig i at det ikkje smakar heilt godt når Vesten driv sensur, sjølv om sensuren er meint å ramme russisk propaganda. Sensur er aldri bra.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er faktisk enig, samtidig som det er null tvil om at Putin er en despot. Og selv om han er en despot trenger ikke vi være det.

En ting er hva ledere i de ulike landene sier og gjør, Ukraina intet unntak, ett annet er hva vi sier og gjør når det hele er over. Da skal vi fortsatt leve sammen, også med de russere som ikke er en del av invasjonen.  Folk flest som lider, lider på grunn av makter og myndigheter. Det gjelder uansett land, Norge inkludert.

2. verdenskrig sies å være ett produkt av altfor strenge "straffer" ovenfor Tyskerne etter 1. verdenskrig. Prøv i det minste å vis at dere har lært i det iallefall bare litte granne. 

Om du mener deg berettiget til å straffe den gjengse russer helt ned på nederste nivå, så hiver DU mer bensin på putins bål. Du gjør det lettere for putin å oppretteholde sin forvridde fasade av krigen og DU øker støtten innad i Russland til putin. Det var vel kanhende ikke hensikten.

Bruk heller slike platformer til å spre informasjon om krigen som ikke er putin kontrollert. Bare da kan du bidra med å styrte tyranner som putin.
 

Endret av EremittPåTur
  • Liker 2
Lenke til kommentar

I disse tider burde vi egentlig sørget for at den vanlige russer hadde god tilgang på vestlige nyheter. 

Å fjerne nettet, ta bort Facebook, Netflix, og lignende, er faktisk stikk motsatt av hva som trengs.

Russisk propaganda bør møtes av mot-propaganda fra Vesten. Da trengs fungerende internett!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig med flere her at det at Russere får tilgang til alternative nyhetskilder til den russiske propagandaen bare er positivt. Samtidig vil ikke russisk propaganda stoppe, de som er satt til å drive med dette har fortsatt tilgang til de kanalene de trenger.

De infiltrerer også ofte eksisterende medier eller formidlingskanaler og sprer budskapet sitt der. Merk at propagandaen sjelden går ut på å overtale andre til å bli enig med deres syn på Ukraina, men heller å få mediabildet til å fokusere på noe annet, enten noe irrelevant, eller med hensikt å bygge ned tillit til offentlige institusjoner og skape splittelse i befolkninger.

Endret av Crext
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...