Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Quote

Storbritannia varsler største Ukraina-pakke til nå

 

Pakken vil være på 500 millioner pund, tilsvarende rundt 6,8 milliarder kroner, opplyser Rishi Sunaks regjering på sine nettsider.

Blant det som er inkludert i pakken, er rundt 400 fartøy, mer enn 1600 raketter og 4 millioner kuler. Regjeringen omtaler den som «vår største leveranse av livsviktig utstyr noen gang», og skriver at den sørger for rask levering av sårt tiltrengt ammunisjon, luftvern, droner og støtte til produksjon. Totalbidraget til Ukraina blir med pakken 3 milliarder pund, ifølge Downing Street

Nice

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

quG91vN.jpeg

Renner fortsatt ut både rubler og frontkjempere hos russland i stort monn. Er usikker på om Ukraina bør endre noe som helst fremover, bortsett fra at de launcher en rekke flere missil angrep inn i russland, samt øker trykket ennå mer med droner. I løpet av veldig kort tid nå så kan Ukraina igjen øke takten på artilleribruken, og kombinert med droner med dødelig last, og missiler  og rakettene fra Canada burde UA bare gjøre mer av det de gjør idag. I det minste frem til de har fått på plass F-16 skvadroner og kan få både luftstøtte ved behov og kanskje på sikt også luftdominans langs fronten. 

Det jeg tenker UA bør gjøre ennå mer er er nøyaktige sabotasje anslag langt inne i russland. Fysiske operasjoner kan kombineres med drone og missilstøtte for maks effektivitet. Da vil Ukraina raskt kunne påføre russerne smerte for logistikken og kan konsentrere seg om å ta ut de viktigste målene i russland som vil gi utslag i mindre russisk slagkraft ved fronten. 

  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Dette kunne bare ha hendt som hevn for ødeleggelse av to S-300 batterier, men det kan også være for å beskytte egne flystyrker som er kraftig presset, ettersom systematisk fjerning av strategiske batterier åpner for aktiv jakt etter de livsfarlige våpensystemene som Tornado og Iskander-K rakettrampekjøretøyer. Dessuten virker det som at russerne hadde blitt mer dristig enn forsvarlig fordi det var lite med HIMARS-angrep og langtrekkende artilleriangrep i mange måneder samtidig som de vil presse ukrainerne vestover. 

Hva de ikke realisere er at GMLRS-produksjonen har ikke stoppet. Det er et halvt år siden sist ammunisjon var sendt til Ukraina - og den årlige produksjonen er mer enn 10,000, amerikanerne har dermed fylt opp sine arsenalene og kan sende mye større mengder enn vanlig til Ukraina. Dessuten burde man håper på at AR-våpen for ødeleggelse av radaranlegg, elektromagnetiske plattformer og jammingsutstyr er underveis. 

Det som er veldig merkelig, er at man ikke ser utvikling av AR våpen (Anti-Radar/Radiation) i NATO som respons på den meget voldsomme jammingstaktikken russerne bruker, til tross for lett tilgjengelige utstyr. Det var AR-kapable Sidewinder missiler under den kalde krigen, "AGM-122 Sidearm". Så langt er det ikke informasjon om AR-kapable droner. 

Endret av JK22
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor allierte og Ukraina publiserer i detalj hva de får og når. Skulle tro det hadde vært smartere og overraske russerne med plutselige nye kapasiteter, enn å publisere det uker og måneder i forveien… 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
1 minute ago, kåre b said:

Jeg skjønner ikke hvorfor allierte og Ukraina publiserer i detalj hva de får og når. Skulle tro det hadde vært smartere og overraske russerne med plutselige nye kapasiteter, enn å publisere det uker og måneder i forveien… 


I dette spesifike tilfellet så tipper jeg signal-effekten er viktig, både overfor moralen til det ukrainske folk, samt Kreml.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Jeg tipper det heller er «se hvor flinke vi er og hvor mye vi bidrar» De kunne heller publisert hva som ble gitt noen måneder etter at utstyret har nådd Ukraina.. 

 

Det gjelder også bloggere etc som har ett behov for publisitet og poster hvor og når ting blir lastet ogg og transportert mot fronten

Endret av kåre b
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://en.interfax.com.ua/news/general/982245.html

Shells within Czech initiative to begin to arrive in Ukraine at end of May – Borrell

The first deliveries of ammunition purchased for the Ukrainian army as part of the Czech initiative to purchase shells outside the European Union could be delivered to Ukraine as early as late May – early June, EU diplomacy Chief Josep Borrell said following a meeting with foreign ministers and defense of the European Union member states.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://kyivindependent.com/isw-russia-attempting-to-create-outsized-panic-in-kharkiv-force-mass-exodus-of-civilians/

ISW: Russia attempting to create 'outsized panic' in Kharkiv, force 'mass exodus' of civilians

 

Jeg synes russerne telegraferer dette angivelige angrepet de skal gjøre på Kharkiv vel hardt. Såpass at det er mistenkelig. På den annen side så er det jo Russland. Strategisk planlegging er kanskje ikke det de er best på.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.tu.no/artikler/kongsberg-nasams-kan-videreutvikles-til-a-bekjempe-ballistiske-missiler/545688

Nasams kan videreutvikles til å bekjempe ballistiske missiler

 

NASAMS har allerede avansert radar, datamaskin og ildkontroll og er uhyre fleksibelt. Med noen oppgraderinger får vi tro at det kan integreres både ABM, kanoner og laser i fremtiden. Jeg synes dette burde bli NASAMS sin nisje - å kunne integrere alskens av utstyr.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...