Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Militærparaden 9. mai skulle ha en fly-over av «dommedagsflyet» med Mig-31 i formasjon. Dette skjedde ikke og forklaringen var først dårlig vær, men kilder hevder nå at flyplassanlegget i Perm der Mig-31 flyene skulle fly fra hadde en større eksplosjon og brann. En kjapp titt på kartet og det er åpenbart at dette ikke var et kjapt over grensa angrep, men nok et tilfelle av «uforklarelige» hendelser på Russisk grunn slik vi har sett den siste tiden.

I seg selv ikke noe som har direkte innvirkning på krigen, men, et stikk direkte til Putin på selveste nasjonaldagen hans, og mot fremvisningen av et av landets store stoltheter.

Endret av Serpentbane
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Serpentbane skrev (1 minutt siden):

En kjapp titt på kartet og det er åpenbart at dette ikke var et kjapt over grensa angrep, men nok et tilfelle av «uforklarelige» hendelser på Russisk grunn slik vi har sett den siste tiden.

Det bør være såpass stor brann at det vises på disse 'brann' satellittene noen har linket til her - så det er vel lett å finne ut av om stemmer. (for de som gidder :) )

  • Liker 1
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (20 minutter siden):

Det bør være såpass stor brann at det vises på disse 'brann' satellittene noen har linket til her - så det er vel lett å finne ut av om stemmer. (for de som gidder :) )

Det er ikke noe tvil om at det var en brann der (på FKP Perm Powder Plant), det finnes mange bilder og videoer av det fra lokale innbyggere og medier, også lokale myndigheter har opplyst om brannen.

Spoiler

 

To personer døde ifølge lokale myndigheter:
https://git59.rostrud.gov.ru/news/1116899.html

Like etter var det også denne store brannen i sentrum av Perm, på Luftfartteknisk skole for en ukes tid siden. 

Fire Engulfs Aviation College in Russian Town Hit by Blast Days Earlier

Sitat

A fire engulfed an aviation college on Sunday, just days after an ammunition plant caught fire in the Russian town of Perm amid the country's ongoing invasion of Ukraine.

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Syns det er litt rart at de ikke klarer å fly bare for at det har vært brann der en uke før oppvisning, de har jo fly og flere flyplasser, men mulig det er årsaken. Det er i alle fall veldig bra, for det er skikkelig nedtur for Putin, for han er stormannsgal og han er svekket pga det avlyste flyshowet

Edit: Til litt spekulasjon - Lurer hvem dette kan være. Det må jo være en av betydning. En oppe i gradene. 

Spoiler

 

Mer spekulasjon: Hvor har det blitt av Valerij Gerasimov. Han er vel ikke sett etter at han besøkte Izium og muligens Berdjansk. Han skal jo utifra ryktene ha dratt rett før angrepene og være uskadd. Veldig rart at han ikke var med på feiringen på den Røde plass (bare for å klargjøre - tror ikke video har med han å gjøre)

Endret av D0vendyret
Lenke til kommentar

Skuespillet er i gang. Kanskje blir det en "folkeavstemning" gjennomført av de pro-russiske "myndighetene". Eller kanskje de bare dropper hele den akten denne gangen.

Pro-russiske myndigheter vil be Putin innlemme Kherson-regionen i Russland
https://www.nrk.no/nyheter/krigen-i-ukraina-1.11480927 

Sitat

Prorussiske myndigheter i den ukrainske Kherson-regionen vil be den russiske presidenten Vladimir Putin anerkjenne regionen som russisk, melder Reuters via det russiske nyhetsbyrået Tass.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (23 minutter siden):

Slangeøya er viktig - for Russerne trenger luftvern plassert der for sin videre plan om å ta Odessa tror jeg

  Skjul innhold

 

 

Er veldig usikker på den strategiske viktigheten rent militært. De kan naturligvis har luftvern der, men det vil være svært sårbart og vil ikke uten videre kunne gjøre noen større nytte enn en skip med luftvernsbaterier. Tapet av Moskva har naturligvis påvirket denne kapasiteten, og SAM-systemer på øye vil kunne forsvare luftrommet i tillegg, men med en potensielt høy pris i forhold til effekt.

Jeg tror det handler like mye om to andre ting. Symbolverdien øya har fått, særlig fra Ukrainsk side. Det er svært lite for dem å hente ut over dette. En annen ting er mer langsiktig og er knyttet til olje og gass-forekomstene i området, og eierskapet av øya og territorialfarvannet vil også kunne definere noe av eierskapet til disse, uten at jeg har sett nærmere på hvordan dette ville slått ut i praksis. Men, eierskap defineres ut fra havbunnen, avstander og hvem som eier landområder.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (24 minutter siden):

Uff, har de benyttet klor ved Izium nå?

  Skjul innhold

 

 

Tja...detonasjonen ser vel mer ut som en eksplosiv brann eller detonasjon av noe slag, og at det slippes giftig røyk fra branner som gir ymse symptomer er jo ikke helt ukjent. For øvrig er ikke klorgass særlig effektivt som våpen da det er relativt lett å merke før konsentrasjonen i luften blir farlig. I tillegg vil den negative effekten av å bli tatt for å bruke gass som våpen trolig være relativt heftig slik at om man SKAL bruke det bør man i det minste bruke noe som er høyeffektivt.
Derfor tillater jeg meg å tvile på at de har brukt dette som våpen. Dog kan det jo være et resultat av en brann eller eksplosjon i en fabrikk eller tilsvarende.

Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (38 minutter siden):

Uff, har de benyttet klor ved Izium nå?

  Vis skjult innhold

 

 

Umulig å si ut fra en sky, for det er mange materialer som kan brenne som gir en farget røyk. Den første skyen i bildet ligner mer på resultatet av en eller annen stor eksplosjon og røyken som følge av denne og brannen. Jeg er ikke ekspert på klor som våpen, men gassen er ellers normalt et sted i fargespekteret gul/grønn, men det kan naturligvis være blandinger jeg ikke kjenner til. Således er kanskje de siste bildene nærmere forbundet med hva jeg ville forventet å se, uten at det er noen fasit ene eller andre veien. Den brunrøde fargen er vel heller noe jeg ville forbundet med bromingass, men tror ikke denne brukes i våpen lenger.

Altså, ren synsing fra min side her altså, men må ha litt mer info før jeg tror at gass er brukt. Det er et ganske stort steg opp, hvilket EU og NATO har gitt klar beskjed om. Uten at Putin nødvendigvis bryr seg om dette nå som det går feil vei.

(EDIT: Ser Generisk var raskere på labben her :))

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (26 minutter siden):

Russlands militæret har blitt avkledd. Er det noen som tror når det blir en våpenhvile som er langvarig så vil Putin prøve å modernisere det russiske militæret?

Han har vel ikkje noe valg. Problemet er bare at det er Putin sin politikk og ledelse som har gjort det ruzziske militæret så hjelpesløst ubrukelig.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, ForTheEmperor said:

Russlands militæret har blitt avkledd. Er det noen som tror når det blir en våpenhvile som er langvarig så vil Putin prøve å modernisere det russiske militæret?

Antar det skal pøses inn enda mer penger til militæret der, og enda mindre til samfunn, infrastruktur og den vanlige russer.

Så gjenstår det å se om militæret oppgraderes eller om det fortsatt blir mest nye steinrike generaler, oberster osv osv. Med alle pengene som har vært brukt på våpen, hvor har de egentlig gått...? Yacht? Seilbåt? Fjellpalass? Ferrari?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...