Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.voanews.com/a/us-commanders-in-poland-see-russian-threat-as-near-term/7613615.html

US commanders in Poland see Russian threat as ‘near-term’

As Russia ramps up its offensive in eastern Ukraine, officials with the U.S. command in Eastern Europe say it’s urgent for NATO to be ready for a possible confrontation. VOA’s Eastern Europe bureau chief Myroslava Gongadze talked to the U.S. and Polish commanders during a U.S. Army transfer of authority ceremony in Boleslawiec, Poland. VOA footage and video editing by Daniil Batushchak.

 

Lenken inneholder også video.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://united24media.com/latest-news/estonia-approves-use-of-frozen-russian-assets-for-ukrainian-war-damages-355

Estonia Approves Use of Frozen Russian Assets for Ukrainian War Damages

Estonia's parliament has passed a resolution allowing the utilization of frozen Russian assets to compensate for war-related damages in Ukraine, as reported by Reuters.

 

 

Jeg lurer på om EU og Vesten også bruker Estland som et testtilfelle for å se hvordan markedet reagerer. Frykten er at markedet i Estland vil reagere negativt, men jeg velger å tro at de forstår at dette handler om en autokratisk stat. De fleste bedrifter har allerede solgt eller gitt opp investeringene sine i Russland.

  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Ukrainas brutto nasjonalprodukt gikk naturlig nok voldsomt mye ned i 2022, da rundt 11 millioner mennesker flyktet landet, men det er interessant å se at den nå vokser igjen. Ukraina i likhet med Russland får tilført masse penger utenfra. Russland i form av olje og gass- og andre statlige fond, og Ukraina i form av vestlig støtte. Jeg lurer på om den direkte støtten er regnet inn eller ei her.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Summary of the General Staff of the Armed Forces as of 10:30 a.m. on May 16:

  • The defense forces, with decisive actions, forced a significant reduction in the activity of the russian military. The enemy's plans to wedge as much as possible into the depths of the urban development of Vovchansk and gain a foothold there have been foiled.
  • Our units continue to carry out combat missions within the urban development of Vovchansk in the northern part of the city, keeping the enemy under fire control. Actions are ongoing, the situation is under control.

 


Da ser det heldigvis ut til at Vovchansk er under kontroll igjen foreløpig.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
57 minutes ago, Dragavon said:

 

 

 

"9/10 If Ukraine can endure without enduring substantial territorial and human losses, russia will find itself in an extremely difficult and unwinnable protracted conflict. These are the fundamental reasons for Putin's current pushes on the front and to reform the MoD."

 

Det er dette jeg har forsøkt å si i lang tid også. Russlands ressurser er ikke uendelige. De graver seg bakover i gamle lagre. Jeg har inntrykk av det de forsøker å gjøre i Kharkiv fort kan bli noe av det siste de gjør offensivt på lang tid fremover.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Sitat

De siste ukene har også tusener protestert mot en varslet reform av den offentlige kringkasteren RTVS. Reformen innebærer at de legges ned og erstattes med en ny og strengere regulert kringkaster.

Sitat

Attentatforsøket skjedde samme dag som den slovakiske nasjonalforsamlingen gikk i gang med å behandle reformen.

I en video som spres på sosiale medier er den antatte gjerningsmannen kritisk til denne reformen.

Reformen har også tidligere møtt kritikk fra blant andre Reportere uten grenser og Den europeiske kringkastingsunion.

De mener at reformen kan føre til at den offentlige allmennkringkastingen i landet mister uavhengigheten sin og blir statskontrollert.

https://www.nrk.no/urix/slovakias-statsminister-skutt-_-regjeringen-holder-krisemote-1.16885458

Lenke til kommentar
Sitat

 

Den Kreml-lojale russiske avisa Izvestia anklager i en fersk artikkel Norges ambassadør til Moskva, Robert Kvile, for å ha dyttet en av avisas journalister.

Hendelsen skal ha funnet sted i forbindelse med en demonstrasjon utenfor en konferanse i regi EUs ambassadør til Russland, Roland Galarag, ved Metropol hotell i Moskva.

- Dette er en grad av manipulasjon og fabrikkert virkelighet som overgår Sovjetunionens tid, sier Russland-ekspert Iver B. Neumann til Dagbladet.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/henges-ut-i-putin-avis/81414299

  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

I mars i år ble Russlands president Vladimir Putin gjenvalgt som Russlands president, og etter det har russerne åpnet pengekrana på fullt gap.

Det får også budsjettunderskuddet til å skyte i været.

Nylig presenterte det russiske finansdepartementet ferske tall som viser at budsjettunderskuddet så langt i år, til og med utgangen av april, er på 1500 milliarder rubler - eller 16 milliarder dollar.

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/enormt-underskudd/81409227

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Dragavon said:

Den Kreml-lojale russiske avisa Izvestia anklager i en fersk artikkel Norges ambassadør til Moskva, Robert Kvile, for å ha dyttet en av avisas journalister.

 

 

 

Én av avisene EU nettopp forbød, så tror ikke vi skal ta noe de sier veldig alvorlig. Men jeg håper det er sant 😄

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, torbjornen said:

https://www.nrk.no/urix/toppmote-beijing_-kina-vil-ha-tettere-band-med-russland-1.16885399

Det ser ut til at Kina vel å støtte Russland framfor å ta vare på forholdet til Vesten.



Kineserne taler alltid med to tunger, noe som betyr at de aldri kan stoles på. I dette tilfellet tror jeg faktisk de lyver både til Putin og til oss, og at de i realiteten bare forsøker å melke begge sider så mye mulig. I realiteten ønsker de å kunne fortsette å eksportere dritten sin til Vesten, og bruke Russland som vassal-stat og importere billige mineraler derfra.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...