Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Kaste ut samboer


Gjest 2bf42...52d

Anbefalte innlegg

Gjest 2bf42...52d

Hei


Jeg har nå fått nok av mitt snart 6 år lange forhold med samboeren min. Jeg har rett og slett fått nok etter alt for mye krangling, dominans, hat og mye mer. Har vurdert dette lenge og har også prøvd å gjøre det slutt flere ganger. Men denne gangen må jeg bare være bastant, siden det preger mitt personlige liv og forhold til venner familie, fritid osv. Det er nok kun jeg som vil avbryte forholdet så bruddet ser jeg for meg at kan bli tøft.


Problemet er at hun sliter psykisk og "klikker" hver gang vi krangler eller de gangene jeg har prøvd å gjøre det slutt. Ender som regel opp med at hun skader seg selv, og jeg får dårlig samvittighet for det og synes synd på henne.. Hvilket ender med at jeg gir det en sjangse til, hver gang.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem denne gangen, siden jeg vil kaste henne ut av boligen min samtidig. Men jeg er som sagt redd for selvskadingen og faren for at hun kan finne på gjøre noe verre.

Jeg vet at jeg må ut av forholdet, men er så redd for alt hun kan finne på å gjøre. Så jeg vil nå vurdere å sende en avklaring på melding mens jeg er på jobb, og be henne pakke seg ut av leiligheten.(Borte mandag-lørdag) Må legges til at det har hendt at hun har utøvd vold mot meg også, så derav vil jeg ikke ta konfrontasjonen mens jeg er hjemme. Jeg vil bare ha henne ut av livet mitt..


Noen som har noen tips til hva jeg burde gjøre?

Anonymous poster hash: 2bf42...52d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke slik at man kan kaste noen ut på dagen, eller over helgen. Din samboer regnes som bosatt på din adr.

Jeg tenker husstandsfellesskapsloven §3 gjelder her siden dere har vært samboere i mer en 2 år. Da vil samboeren ha krav på midlertidig bruksrett til boligen i en overgangsfase.

Edit: stavefeil.

Endret av Gatlager1
Lenke til kommentar
Gjest 2bf42...52d

Ja, kun jeg som eier boligen. Foreldrene hennes bor ikke så veldig langt unna. Har vurdert å kanskje ta det opp med de i forkant, så de er forberedt på det. Men har ikke funnet helt anledning for det enda.

 

Ja, har tenkt tanken at hun kan finne på å ødelegge ting i huset også, om jeg ikke er der selv. Har skjedd et par ganger at klær har blitt rivd i stykker, glass knust osv f.eks hvis jeg har stikket av ved tidligere anledninger. Men på dette tidspunktet så er det ikke så farlig med det materielle, så lenge jeg selv snart kan slippe..

Anonymous poster hash: 2bf42...52d

Lenke til kommentar

Tenker at det blir for lettvint å reise på jobb, sende en melding og forvente at hun er borte når du kommer hjem.

Hva med at du tar det ansikt til ansikt og hvis hun blir voldelig mot deg eller seg selv så ringer du politi eller ambulanse og så tar de seg av hun? Eventuelt at du har med en annen person rett utenfor når du snakker med hun, hvis hun er i stand til å bli såpass voldelig at det kan være en fordel med flere til stede?

Ut fra det Gatlager1 skriver så er det kanskje lurt at du flytter et annet sted for en periode?

Endret av Avero
Lenke til kommentar
19 hours ago, Guest 2bf42...52d said:

Ja, kun jeg som eier boligen. Foreldrene hennes bor ikke så veldig langt unna. Har vurdert å kanskje ta det opp med de i forkant, så de er forberedt på det. Men har ikke funnet helt anledning for det enda.

En vanskelig situasjon dette, og du gjør nok rett i å involvere foreldrene på hvordan dere skal gå fram. Hvis hun har historikk innen pykiatrien fra før av er det kanskje greit å få oppfølging der for å forhindre selvskading. Uansett kan dette være opp til henne selv og foreldrene. Skjønner ditt behov for å avslutte dette da hun vet hvordan hun kan manipulere deg for å forsette forholdet, så du vet jo hva som kommer til å skje med mindre det ligger et ordentlig opplegg bak det hele denne gangen.

Endret av vidor
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er hun til behandling hos DPS eller noe? Evt. kunne dere prøvd samlivsterapi? Grunnen til at jeg spør er at sånne ting er veldig greit å ta opp på et nøytralt sted med andre, profesjonelle til stede. Om du har kontakt med behandler bør du gi vedkommende beskjed om hva du planlegger og be om at de har en plan i bakhånd dersom hun begynner med selvskading eller blir utagerende. Ta bilder av leiligheten i forkant slik at du kan dokumentere hva hun eventuelt ødelegger. Informere foreldrene er også lurt, kanskje hun kan bo hos dem i overgangsfasen eller de kan bidra med å finne ny bolig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...