Gå til innhold

5 spørsmål og svar om kryptovaluta


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har aldri helt sett helt verdien av cryptovaluta. En lager er "verdi" av arbeid utført på ASIC/GPU. Klarer ikke helt å se at dette har noen verdi for noen som er verdt å betale for, men en forbruker en masse el-ressurser i form av energi som kunne blitt brukt mye mer fornuftig og en ødelegger i stor grad GPU-markedet. Mange som ikke burde bli beskyttet (les lyssky business ) tiltrekkes av å kunne operere i mørket dette har. Greit nok at man gjemmer seg bak at korrupte regimer ikke kan stoppe / monitorere kapitaloverføringer, men det blir litt vikarierende motiv slik jeg vurderer det.

Føler i stor grad at det er noe som ikke er uttalt innen for dette segmentet, som er den virkelige verdien ingen forteller deg, og at folk driver å støtter noe som er verre enn de tror når de velger å "investere" i dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
kremt skrev (8 timer siden):

Som sagt. 5000 år historie. Hva tror du har verdi hvis hele verden kollapser, eller internett går ned i ukesvis? For langtids oppbevaring av verdier finnes det ingen konkurrent til gull.

Hvor mye har du tjent de siste 10 år med ditt gull? Hadde du satt samme beløp i Btc hadde du vært mange millionær i dag

Lenke til kommentar
3 hours ago, TheKims said:

Hvor mye har du tjent de siste 10 år med ditt gull? Hadde du satt samme beløp i Btc hadde du vært mange millionær i dag

Sukk... Atter en gang må jeg lese dette "argumentet". Selv etter en såpass klar artikkel om hva poenget med Bitcoin er... 

Poenget med Bitcoin er overhode ikke spekulasjon. Spekulasjon er bare en sideeffekt av volatilitet

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk må gjerne være kritiske til kryptovaluta, men da må man også bruke samme kritiske sans til vanlig valuta. Det hjelper svært lite å si at kryptovaluta ikke har noen verdi eller at det bare brukes til kriminalitet all den tid vanlige valutaer ikke har noen egen verdi og samtlige krimenelle bruker vanlige valutaer. Lar man kryptovaluetaer og vanlige valutaer konkurrere på like vilkår vil man ganske raskt innse hvor overlegent kryptovaluta er når det gjelder å ivareta interessen til brukerne og ikke bare eierne av vanlige valutaen sånn som det er idag.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
TheKims skrev (På 31.12.2021 den 20.00):

Gull har kun en verdi fordi vi har bestemt at det har en verdi. 

Dette er ren uvitenhet. I omtrent ALL elektronikk i dag (inkl datamaskinen/tableten/smarttelefonen du bruker nå) brukes det gull. I masse annet som er høyteknologi/elektronikk brukes gull. Selv i biologi brukes gull nettopp pga den er lite reaktiv - eksempelvis da man "skyter" ønskede gener festet til gullmolekyler inn i DNA-trådene som skal endres.

Det er helt sant at gull hadde bare høyst subjektiv verdi før pga bruk i smykker men i dag er det et 100% strategisk materiale som alle selvrespekterende land bruker som sitt aller siste reserve. Man må ikke tilbake i tid så særlig lenge for å se at den også ikke bare var brukt som ren investering men som valutta - eksempelvis under 2VK der store handel (inkl. lend-lease) foregikk nettopp med gull.

Om det skjer en kjempestor katastrofe eller krig - så kan man ta og stappe all kryptovalutta og annet fjas langt opp en viss plass - da går alt tilbake til kritiske råvarer, verdimetaller, medikamenter og ammunisjon. Gull har absolutt aldri tapt noe særlig verdi - men steget stabilt. Absolutt eneste årsaken til hvorfor den kan tape betydelig verdi er om vi plutselig oppdager usedvanlige mengder med det - på lik linje med jern e.l.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...