Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Jeg oppretter en egen tråd for dette fordi jeg finner det viktig. Det kan redde folk fra lidelse (og død), og det trenger derfor et større fokus.
 

Viktigheten av å aspirere når man setter vaksinen har vært påpekt gjentatte ganger. Det vil si at man kontrollerer at man ikke har truffet en blodåre, ettersom vaksinen skal i muskelen, og ikke inn i en blodåre. Det er en rask og enkel måte å sjekke dette før man injiserer vaksinen. Dette kalles altså aspirering. Det var litt diskusjon rundt dette i Norge da man oppdaget tromboser/blodpropp ifbm AstraZeneca-vaksinasjon helt i starten, men i Norge aspirerer vi ikke. Andre land gjør derimot det.

Denne studien er gjort på mus, ettersom man selvsagt ikke gjør slike eksperimenter på mennesker. Samtlige tilfeller av hjerteinflammasjon ble sett i gruppen som fikk vaksinen intravenøst, og ingen i gruppen som fikk vaksinen i muskelen (hvor den skal).
Conclusion: This study provided in vivo evidence that inadvertent intravenous injection of COVID-19 mRNA vaccines may induce myopericarditis (dvs hjerteinflammasjon). Brief withdrawal of syringe plunger to exclude blood aspiration may be one possible way to reduce such risk.

Idag har Dr John Campbell hatt besøk av den danske professoren Niels Høiby. Han nevner studien ovenfor, samt annet, og han kommenterer også en innvending til studien ovenfor som handler om mengde vaksine gitt forsøksdyrene. Han er ikke i tvil om at effekten av å få vaksine injisert i blodet kan forårsake store problemer. Han sier at dette forekommer sjelden (at nålen treffer en blodåre), men vi ser jo også at alvorlige bivirkninger (hjerteproblematikken, blodpropp-problematikken..) forekommer svært sjelden. Forøvrig sier han at selv om adenovirus-vector-metoden (AstraZeneca) fører til hyppigere tilfeller av blodpropp-problematikk sammenlignet med mRNA-vaksinene (Pfizer, Moderna), hvor man ser mer hjerteproblematikk, så finner man begge problemene i bruk av begge disse vaksine-teknologiene. Så altså; vi ser de samme bivirkningene forekomme ved bruk av alle de nye vaksinene. Det er bare hyppigheten av de ulike bivirkningene som varierer mellom vaksinene.

Så hvorfor aspireres det ikke? Ifølge den danske professoren (og John Campbell) ble retningslinjene endret på høyere internasjonalt nivå (CDC i USA bl.a.) etter en (1!) publikasjon fra Canada hvor veldig små barn (4-6 mnd gamle) opplevde smerte når de ble vaksinert med de vanlige/tradisjonelle vaksinene. Uten aspirering gikk vaksineringen raskere og det forårsaket mindre smerte for de små. Dette var det eneste han fant som lå bak aspirerings-endringen. Han sier at det er greit for små barn ettersom de har så veldig små blodårer. Men dette ble så overført, ved feiltakelse ifølge professoren, til å også gjelde ved vaksinering av voksne, og med en helt ny og annerledes vaksine finner han det rett og slett latterlig. Etter at professoren (sammen med noen kollegaer) oppklarte dette for de danske helsemyndighetene endret Danmark dette i sine retningslinjer, slik at Danmark aspirerer alle idag. Mens andre land (inkl. Norge) ikke aspirerer. Tilsynelatende fordi "vi følger de internasjonale retningslinjene".

Professoren sier at vi sjelden ser disse problemene i både Norge og Danmark, men at de forekommer ca 3 ganger hyppigere i Norge enn i Danmark. Noe som er statistisk signifikant. 

FHI har jevnlig kontakt med sine danske kollegaer, så hvorfor har ikke FHI gjort noe med aspirerings-rådene?!?!? 

Han forteller at media spredte denne informasjonen i Danmark etter at det ble kjent, ettersom Danmark heller ikke aspirerte de første månedene etter første vaksine ble satt den 28. desember 2020. Dette førte til forandring i Danmak slik at de idag aspirerer. Så media... Kom igjen! Kjør på med dette her!!

Denne videoen fra Dr Been er også interessant i denne forbindelse. Han diskuterer en studie av bivirkningen vedr trombose/blodpropp. Denne finner at det ikke er piggproteinet som i seg selv forårsaker problemet, men kroppens antistoffer som produseres, og som fører til en autoimmun respons (dvs kroppen "angriper" seg selv). Dette forekommer også innen mRNA-vaksinene sier han, men i (tilsynelatende?) mindre grad enn adenovirus-vaksinene. Problemet har vært kjent i mange år ved bruk av adenovirus ifølge diverse eldre studier han viser til, og problemet som oppstår er veldig likt et annet kjent problem ved bruk av det blodfortynnende middelet Heparin. Forstår jeg dette riktig, så gir det mening at både Covid og vaksinene ser ut til å kunne fremkalle lignende effekter hos enkelte. Hvis antistoffer forårsaker autoimmun respons hos noen, så produserer jo kroppen antistoffer både ved gjennomgått Covid og vaksinasjon. Blir stoffene sprøytet direkte inn i en blodåre, så farer de raskt rundt i hele kroppen, og kan skape problemer både her og der.

Noen av Dr John Campbell's videoer relatert til aspirering:

Sitat

 

 

 

NB! Dette er ikke en anti-vaksine post. Det anbefales at du vaksinerer deg om du ikke har gjort det enda. Dette er en post som søker å minimere bivirkninger som kan forekomme ved vaksinasjon.

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, akkurat nå er fokuset på å rulle ut den tredje dosen så hurtig som mulig. Saniteten hos Forsvaret har kanskje like god utdanning som de andre som brukes, men det gir følelsen av at det er en soldat som står der og vaksinerer.

https://www.nrk.no/osloogviken/forsvaret-bistar-kommuner-med-vaksinering-_-fredrikstad-forst-ut-1.15779477

Er ikke helsearbeider, men har latt meg orientere om at det er tungt å få myokarditt eller perikarditt. Der en blir satt tilbake i flere måneder, med noe sykehusinnleggelse. Og medisinering med en medisin som det kan bli mangel på, siden det blir større behov for den enn vanlig. Det er visst allerede mangel på den. Det skal også forsvinne hjerteceller under behandlingen, som gjør alt dette alvorlig siden det er kroniske bivirkninger. 

Når norske leger bagatelliserer myokarditt og sier det bare er milde tilfeller, er det dypt uansvarlig. 

Lenke til kommentar

Ett bra og velformulert innlegg om et meget viktig tema. Jeg synes dette som du sier er viktig nok til å fortjene sin egen tråd.

Det er faktisk slettes ikke utenkelig at veldig mange av de alvorlige bivirkningene skyldes "fringe cases" hvor for mye av dosen forlater delta-muskelen og ferdes i blodet.

FHI er desverre en "sidrumpa" insititusjon. De mener det ikke finnes noen grunn til å aspirere. Se deres veileder, som er oppdatert i 2021!

"Aspirasjon?

Ingen vaksiner skal injiseres i blodårer. Det anbefales likevel ikke å aspirere før intramuskulær- og subkutan vaksineinjeksjon forutsatt at vaksinen settes på riktig sted [2;15;16]. Vaksinasjon på riktig injeksjonssteder (lårets for- eller lateralside hos de minste barna og deltamuskelen (hos større barn og voksne) medfører ikke risiko for å injisere intravenøst fordi det ikke er noen store blodkar på disse stedene. For at aspirasjon skal være nyttig må man aspirere i 5-10 sekunder. Aspirasjon kan føre til at vaksinasjonen oppleves mer smertefull fordi det tar lenger tid å gi vaksinen, spesielt hvis barnet beveger seg og det blir bevegelse av nålen i vevet. I tillegg kan økt smerte føre til større risiko for feilvaksinasjon hvis barnet beveger seg under injeksjonen og nålen glipper ut slik at barnet får ikke hele mengden med injeksjonsvæsken [16]."

https://www.fhi.no/nettpub/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksinasjon/praktisk-vaksinasjon/

Endret av Per H
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Per H skrev (57 minutter siden):

FHI er desverre en "sidrumpa" insititusjon. De mener det ikke finnes noen grunn til å aspirere. Se deres veileder, som er oppdatert i 2021!

"Aspirasjon?

Ingen vaksiner skal injiseres i blodårer. Det anbefales likevel ikke å aspirere før intramuskulær- og subkutan vaksineinjeksjon forutsatt at vaksinen settes på riktig sted [2;15;16]. Vaksinasjon på riktig injeksjonssteder (lårets for- eller lateralside hos de minste barna og deltamuskelen (hos større barn og voksne) medfører ikke risiko for å injisere intravenøst fordi det ikke er noen store blodkar på disse stedene. For at aspirasjon skal være nyttig må man aspirere i 5-10 sekunder.

Skjønner ikke hvorfor dette skulle være så vanskelig... Klarer ikke å forstå begrunnelsen der heller. Forutsatt at vaksinen settes på riktig sted? Jo sikkert, men det er jo det som er problemet, og som John Campbell har forklart flere ganger. Han forteller at det har hendt både ham, og andre, i real-life, når de har satt vaksiner og aspirert. Sjelden treffer man en blodåre, men det hender. Man kan ikke vite om man er på "riktig sted". Det er jo derfor man aspirerer. For å sjekke at man ikke har truffet en blodåre. Campbell har også vist bilder fra medisinske leksikon som viser blodårer i dette området. Muligens de ikke kalles "store blodkar", men poenget er vel at det kan havne i en blodåre. Om blodåren er mindre enn "store blodkar", betyr det så mye? Dessuten er jo anatomien ikke helt lik hos alle mennesker. Ifølge Campbell tar det ikke 5-10 sekunder å aspirere heller. Det går veldig raskt ifølge ham, og det ser også ut som det går på under ett sekund i videoer han har vist av vaksiner som settes.

Sitat

Aspirasjon kan føre til at vaksinasjonen oppleves mer smertefull fordi det tar lenger tid å gi vaksinen, spesielt hvis barnet beveger seg og det blir bevegelse av nålen i vevet. I tillegg kan økt smerte føre til større risiko for feilvaksinasjon hvis barnet beveger seg under injeksjonen og nålen glipper ut slik at barnet får ikke hele mengden med injeksjonsvæsken [16]."

Dette gir jo mening mtp små barn. Det passer jo også sammen med det Niels Høiby fortalte John Campbell; at for små barn går det raskere og er mindre smertefullt. Eldre barn og voksne burde derimot klare å sitte i ro. I det minste kunne man spurt på forhånd om det ønskes aspirering, eller ikke, i tilfelle noen har problemer med stikket.         

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
William_S skrev (På 30.12.2021 den 10.58):

Er jo ikke FHI som kjører alenegang her, disse rådene om aspirering er blant annet bygget på WHO sine råd. 

Hvor dette stammer fra er allerede nevnt i første post (ja, WHO er blant dem), uten at man er blitt særlig klokere på grunnlaget bak endringen. Tvert imot virker grunnlaget syltynt, om det i det hele tatt ikke bare er gjort en feil. Campbell etterspurte Engelske helsemyndigheter vedr dette, og fikk et svada svar tilbake. Nasjonale instanser kan gjøre egne vurderinger, noe f.eks Danmark gjorde. I Norge vil det være FHI som gjør slikt.

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 12/20/2021 at 4:19 PM, Budeia said:

Ja, akkurat nå er fokuset på å rulle ut den tredje dosen så hurtig som mulig. Saniteten hos Forsvaret har kanskje like god utdanning som de andre som brukes, men det gir følelsen av at det er en soldat som står der og vaksinerer.

https://www.nrk.no/osloogviken/forsvaret-bistar-kommuner-med-vaksinering-_-fredrikstad-forst-ut-1.15779477

Er ikke helsearbeider, men har latt meg orientere om at det er tungt å få myokarditt eller perikarditt. Der en blir satt tilbake i flere måneder, med noe sykehusinnleggelse. Og medisinering med en medisin som det kan bli mangel på, siden det blir større behov for den enn vanlig. Det er visst allerede mangel på den. Det skal også forsvinne hjerteceller under behandlingen, som gjør alt dette alvorlig siden det er kroniske bivirkninger. 

Når norske leger bagatelliserer myokarditt og sier det bare er milde tilfeller, er det dypt uansvarlig. 

Kan gi en kort beskrivelse av noe opplevd under førstegangstjeneste.

Frivillig å la seg HIV-teste. Hev meg på den blodprøvetakingen jeg, uten at jeg hadde særlig tro på at jeg på noe som helst vis kunne ha blitt HIV-smittet. Da prøvde det seg to forskjellige slikt personell under opplæring. De klarte ikke å finne blodåren i armen. Til slutt sa jeg i fra med spm. om det fantes en mer erfaren i lokalet, og de fikk endelig tappet blodskvetten.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 12/20/2021 at 9:49 PM, Fustasjeopphengsforkobling said:

Om blodåren er mindre enn "store blodkar", betyr det så mye? Dessuten er jo anatomien ikke helt lik hos alle mennesker. Ifølge Campbell tar det ikke 5-10 sekunder å aspirere heller. Det går veldig raskt ifølge ham, og det ser også ut som det går på under ett sekund i videoer han har vist av vaksiner som settes.  

Det går nok veldig raskt når det er en del av prosedyren de gjentar mange ganger.

Fikk 1. og 2. dosen min uten aspirering antakeligvis, fordi jeg ikke var informert.

Ba spesifikkt om å få 3. dosen aspirert. Tok vel 10 - 15 sekunder. Mest sannsynlig fordi hun har et fremmed menneske som ber om dette, og da vil en nok gjøre seg flid og ikke gjøre feil. Forsøkte å følge med, men det var ikke så enkelt, fordi hun støttet hånden sin som da skjulte for det hele. Sannsynligvis så holdt hun hånden slik for at nålen ikke skulle vandre inn dypere eller ut litt mens stempelbevegelse fullførtes.

Jeg lurte meg litt til å bøye hode litt rundt for å prøve å se. Da fikk jeg nokså kontant svar tilbake om at de ville se blodet med en gang. Også opplyste hun uoppfordret om at de hadde aspirert aller tidligst i vaksinasjonsprogrammet, men at de ikke gjorde dette lengre.

Den youtuberen John Campbell har vel ytret noe sånn som at det tar under 3 sekunder å aspirere fra erfarne vaksinatører.

Endret av G
Lenke til kommentar

  

13 hours ago, Theo343 said:

At man ikke har standarisert dette er en skandale. Det er som man ikke har peiling på hva man holder på med.

Det må jo ha krøllet seg på nakkehårene hos noen i Norge også. Men, det virker som om at Norge er veldig blinde på ovenifra og ned; her WHO.

Nå har en jo fått vist at WHO også kan påvirkes og de kan til og med foreta feilvurderinger.

Dersom noen har hatt motforestillinger blandt helsefagfolk så har det tydeligvis druknet i "stol blindt på i fra oven".

Endret av G
Lenke til kommentar
9 hours ago, G said:

Nå har en jo fått vist at WHO også kan påvirkes og de kan til og med foreta feilvurderinger.

Det var jo litt av en "understatement". Og innen neste pandemi inntreffer, kommer WHO til å være i posisjon til å rett og slett dikterere alle verdens stater om hvordan de skal håndtere den pandemien. Det jobbes nå mot en "pandemic treaty" som alle medlemslandene skal signere hvor de skal gi fra seg nasjonal suverenitet til WHO når det erklæres pandemi.

Den skal være gjeldende fra 2024 mener jeg å ha lest ett annet sted. De-facto verdensregjering av inkompetente helsebyråkrater og deres "donorer" som finansierer hele smørja. Skrekk og gru!

https://www.who.int/news/item/01-12-2021-world-health-assembly-agrees-to-launch-process-to-develop-historic-global-accord-on-pandemic-prevention-preparedness-and-response

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...