Gå til innhold

Finnes det jobber som ikke krever gjevnt/daglig oppmøte?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sliter du "ekstremt med ADHD" så det går ut over hverdagen din - er det mer et helseproblem enn noe annet. Det å fikse symptomene og ikke årsaken. (Dvs, finne en jobb med fleksitid) - tror jeg er en dårlig ide. Jeg hadde rådført meg med fastlegen din, eventuelt NAV.

Jobb med fleksitid gir ofte dårligere vilkår og lønn enn fulltidsarbeid med faste arbeidstider. 

Du kan alltids jobber som freelancer. Dvs, leie ut dine tjenester til kunder. Da bestemmer du egen arbeidstid og hvor mye du ønsker å jobbe. Typiske freelance-jobber er fotograf, journalist, grafisk designer, jobber innen IT, media, kunst osv... mye å velge mellom.

Lenke til kommentar

Om du har behov for ein jobb utan krav til regelmessigheit men der du får betalt når du jobber så er det nok mest aktuelt med ein jobb med berre akkordlønn. Med akkord lønn så får du betalt per produserte eining, per salg eller per gjennomførte oppgåve. For eksempel å jobbe med telefonsalg der du jobbar heimaifrå og har akkordlønn basert på gjennomførte salg.

Ein liknande type jobb er der du lagar ditt eige firma og sjølv produserer og selg eit produkt, enten det er at du snekrer fuglekasser eller designer nye logoar for bedrifter. Då er det ingen som betalar deg fast men du får inntekt kvar gong du produserer og selger ditt produkt.

Dersom du er i stand til å holde avtalar men berre ikkje vil jobbe fulle dagar kvar dag så har du litt fleire muligheiter. Då kan du jobbe det aller meste av vanlege deltidsjobbar enten det er i butikk, drosjesjåfør eller støttekontakt. Men då må du være i stand til love at du kan stille på jobb på eit bestemt tidspunkt som er valgt enten av sjefen eller av kunden som du gjer avtale med.

 

Det kan nok også være muligheiter for å jobbe som vaktmester i eit sameige eller burettslag der du får betalt ein fast sum for å ordne med mindre arbeidsoppgåver som snømåking, plenklipping, spyling, maling, osv. Slike oppgåver vil du då ofte kunne utføre i ditt eige tidspunkt når det passar deg, men også i ein slik jobb så blir det nokre fristar som du fort må forholde deg til enten det er at oppkjørselen må være måka i løpet av natta eller at bossdunkane må være trilla fram før bossbilen kjem.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

rutiner og struktur er ofte bra og ha for og ha kontroll på adhd, det viktigste med jobb er og finne deg noen og du liker og holde på med.
jeg ville sett mot industrien. 

 

husk at jobb ikke er skole, skole er for mange helt feil og det og møte opp hverdag et mareritt, men med jobb så er det plutselig en helt annen motivasjon til og møte opp.

med skole så er det gjerne kjedelig og være tilstede til timer og alt som skjer om du ikke møter er at du får fravær, i en jobb så skal du utføre og om du ikke møter har det konsekvenser, begge disse er gode motivatorer til og komme deg på jobb , adhd eller ikke.

Lenke til kommentar

Er du en god selger så kan du jobbe som det.  Dvs i et firma der du f.eks. blir tildelt en kvote som skal selges, men ingen legger seg opp i når og hvor mye du jobber.   

Dvs det vil gjelde så lenge du kan vise til gode resultater, for da kan du si til sjefen at du jobber på din egen måte. (F.eks. sporadisk med høy innsats kontra jevnt daglig) 

Men gjelder som regel bare så lenge man oppfyller målene, ellers blir det fort mer detaljstyring fra sjef, krav om møter og kurs sannsynligvis :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...