Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Medlem skrev (30 minutter siden):

Dette er vel enda en uting man har drevet med på tinget som reisergninger og bopler. Man opererer igjen i gråsonen og tenker at det har gått bra med alle andre som har gjort det

Skal man gå aksjekjøp i sømmen burde man sammenligne kjøpene med offentlige investeringer eller salg der det offentlige "rammer" bransjen (Eks. grunnrenteskatt). Om man kan påvise at man har hatt fortrinn blir dette en form for innsidehandel 


"En ulovlig innsidehandel er følgen av å misbruke konfidensielle opplysninger som kan påvirke selskapets verdi til innsiderens egen gevinst. I Norge er ulovlig innsidehandel straffbart i visse typer foretak, og overtredere kan idømmes opptil seks års fengsel på grunnlag av Verdipapirloven[1]. Der følger det at «Tegning, kjøp, salg eller bytte av finansielle instrumenter eller tilskyndelse til slike disposisjoner, må ikke direkte eller indirekte foretas for egen eller fremmed regning av noen som har innsideinformasjon."

Erna Solberg: – Har aldri delt innsideinformasjon med Sindre
Erna Solberg sier hun aldri har delt innsideinformasjon med ektemannen, Sindre Finnes, etter at kom fram at han handlet aksjer da hun var statsminister
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2023/09/01/195945761/erna-solberg-har-aldri-delt-innsideinformasjon-med-sindre

Nå kommer selvfølgelig alle på tinget til å si de aldri har delt informasjon, derfor bør en uavhengig analyse av aksjekjøp opp mot offentlige investeringer/reguleringer gjøres

Endret av Medlem
Lenke til kommentar

Det er slik man får Donald duck politikere, når forakten øker så mye at man bare vil ha et parti å stemme på i protest, så kan stortinget kose seg med diskusjoner fra folk som enda tror jorden er flat. Disse protestpartiene er jo ganske latterlige, men til slutt så kan vil man bare gi fingen til stortinget. 
Eg tror medisinen er at det faktisk får reelle konsekvenser på samme vis som viss vi kødder det til økonomisk og misbruker tillit til f.eks NAV. Eg håper de ikke bare tror de kan gå en tur på gangen, og så tilbake igjen etter en liten pause slik som på ungdomsskolen.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en politikerkrise vi står i. Skandalene har nå kommet på løpende bånd uavbrutt i årevis. Folk har ikke lenger tillit.
Mange endringer burde gjøres. 

  • Stortingsrepresentantlønnen bør ikke settes av stortingsrepresentantene
  • Gjør løftebrudd straffbare igjen. Partiene kan i dag gå på valg på sak A og etter de er valgt snu 180 og gå for det motsatte av A. De kan lyge så mye de vil til velgerne uten konsekvenser. 
  • Krav til relevant utdanning i viktige lederstillinger. Norges finansminister er en bonde. USAs finansminister er professor med doktorgrad i økonomi. Er det for mye å be om at noen av de viktigste lederne i staten har forutsetninger for å vite hva de driver med?
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Jarmo said:

Kan være et bilde av 1 person og tekst som sier 'Vi vet at de lyver. De vet at de lyver. De vet at vi vet at de lyver. Vi vet at de vet at vi vet at de lyver. Og pả tross av dette fortsetter de a lyve. Aleksandr Solzjenitsyn, russisk forfatter.'

Som jeg har sagt gjentatte ganger i denne tråden; griske politikere som har sitt hovedvirke i gråsoner, og som er mest opptatt av å fylle opp egen lommebok selv om det betyr at de begår lovbrudd eller regelbrudd er en trussel mot demokratiet. De griske politikerne bryter ned demokratiet fra innsiden. Etter alle skandalene som er avslørt det siste året hører jeg flere og flere som sier at de ikke kommer til å stemme. Dette er alvorlig. Om vi ikke får stoppet denne utviklingen så ender vi vel opp med en form for politisk apati slik som i russland?

Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 timer siden):

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jlAOqA/anniken-huitfeldt-holdt-tilbake-en-rekke-detaljer-om-sin-manns-aksjekjoep

Ja hva skal man si? Bildet som nå tegner seg opp er vel kanskje ikke helt likt det bildet Huitfeldt selv ønsket å skissere tidligere i uken? 

Ikke bare har Huitfeldt i veldig lang tid, som vi så fra Dagbladet igår, vist om aksjekjøpene til ektemannen, hun har også fått spørsmål fra både Dagbladet og E24 slik at hennes versjon om at hun ikke ante noe ikke lenger står til troende. 

Huitfeldts opptreden tidligere i uken var nok en godt innøvet og regissert oppvisning i hvordan politikere benytter reserveskjermen og alltid har en backup-plan når deres regelbrudd eller handlinger går over mot eller krysser inn i det kriminelle. 

Som alle andre politikere som har blitt avkledd av hederlig gravearbeid fra dyktige journalister det siste året er det ikke måte på tilfeldigheter som har slått til for at akkurat de har havnet i en slik situasjon. Og det var selvsagt aldri meningen, for noen av dem. På tross at at vi ser og forstår at de virkelig har jobbet knallhardt både for å komme opp med bortforklaringene og ufarliggjøre egne handlinger men og ved å forsøke å styre narrativet og ha kontroll på situasjonen. Dette får det hele til å virke veldig overlagt. 

Huitfeldt har vist om dette, hun har sammen med mannen helt sikkert bevist planlagt dette, og vi ser fra hennes mange løgner at hun virkelig har stått på hardt for å beholde sin behagelige og godt betalte posisjon. Antakeligvis slik at hun kan fortsette å finne smarte måter å berike seg selv på. 

Tenk om vi hadde politikere som først og fremst var politikere. Som ikke dreiv på med nepotisme, svindel og bedrag, dokumentforfalskning, skattesvik, og alt annet som ennå ikke har sett dagens lys. Kanskje kreftene og innsatsen da hadde gått til å faktisk løse problemer for nasjonen, og ikke bare for egen lommebok. Kanskje vi hadde hatt kontroll på dårlige fylkesveier, fått opp innsatsen i psykiatrien, fått flere plasser på aldershjem, eller i det minste flere varme hender i helsevesenet. 

Men det blir vel knapt tid til politikk, reformasjoner, endringer eller noe annet når politikerne først og fremst er seg selv nærmest. Når det er egen lommebok som får all fokus. Og når mesteparten av mentalkapasitet og energi går til å finne veier som gjør at de kan vri mest mulig ut fra fellesskapet og over på egen konto. Da er det nok dette vi kan forvente. Da blir det tross alt mer forståelig at infrastruktur forvitrer og at ingen tar tak. For politikerne er opptatt av å stjele fra fellesskapet, bryte alt av regler og retningslinjer slik at de kan få ekstra kroner på kistebunnen. 

Er det rart politikerforakten øker?

 
 

https://www.finansavisen.no/politikk/2023/08/31/8032931/ikke-en-krone-til-fruen

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samtidig tenker jeg at politikere er griske - for å følge ordlyden i tråden - fordi de har muligheten/ressursene til å være griske.

"Den som kaster den første sten", osv. fra Bibelen. Ville vi ikke gjort det samme hvis vi hadde muligheten? Kanskje.

Det kan etterhvert være at politikerjobben blir mindre ettertraktet hvis det blir for mange av "not to do".  I trygdeskandalen ble syke og fattige som tok seg friheter satt i fengsel. Så de som har makt bør ikke slippe billigere unna enn de som er nederst på rangstigen.

Når så mange politikere gjør feil, kan man begynne å lure. Bør det opprettes en egen avdeling som holder dem i ørene. Mandatet til sekretærene utvides til privatlivet? Det er nok fort gjort å miste oversikten, når man forbereder seg til et viktig møte for å stoppe krigen i Ukraina.

Vi har kontrollkomitéen, men den kommer i etterkant. Begynner å bli oppgitt av at dyktige politikere som har viktige oppgaver å gjøre for landet, felles på denne måten.

Tror jeg leste noe om at hver statsminister/regjering er ansvarlig for å følge opp. Slik at det må opparbeides nye rutiner hver gang den skiftes ut. Men at den enkelte alltid er ansvarlig for seg selv.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Subara said:

Samtidig tenker jeg at politikere er griske - for å følge ordlyden i tråden - fordi de har muligheten/ressursene til å være griske.

"Den som kaster den første sten", osv. fra Bibelen. Ville vi ikke gjort det samme hvis vi hadde muligheten? Kanskje.

Det kan etterhvert være at politikerjobben blir mindre ettertraktet hvis det blir for mange av "not to do".  I trygdeskandalen ble syke og fattige som tok seg friheter satt i fengsel. Så de som har makt bør ikke slippe billigere unna enn de som er nederst på rangstigen.

Om det blir slik at politikere må velge mellom å være politiker eller handle i enkeltaksjer så tror du virkelig at majoriteten av dedikerte og samfunnsbeviste mennesker vil velge aksjer? Det har jeg ingen tro på. Det er tross alt godt betalt å være politiker, og avhengig av bosted kan det bli ennå mer lukrativt med gratis strøm, internett, aviser og bolig. Så kan primærbolig leies ut sålenge de husker å skatte av inntektene. Det gir jo fortsatt en svært fin årlig netto kombinert med gratis hjemreiser og alt annet de soper til seg. Og dette er inntekter som er garanterte i minst en 4 års periode. Sålenge de ikke driter seg kraftig ut er det gode sjanser for at de kan seile i minst fire nye år. 

Alt mens pengene renner inn. Alternativt kunne de valgt aksjehandel i 8 år. For det første måtte de hatt en relativ god porsjon cash til å gjøre sine første trades, også måtte de hatt langt over vanlig teft og timing for å klare å sikre en netto over 8 år > enn hva 2 perioder på stortinget ville gitt dem. 

Jeg tror at i de aller fleste tilfellene ville folk valgt å bli politiker fordi det er helt risikofrie penger. 

Det er helt uvesentlig å tenke seg alle mulige scenarioer over hva andre ville gjort dersom de var politikere. Vi må forholde oss til den bulkegjengen som faktisk er på stortinget. Dessuten skal vi ikke se bort fra at morgendagens politikere blir farget og preget av det som idag foregår blant stortingspolitikerne. Slik at når det kommer nye politikere inn så er det kanskje nettopp folk med tvilsom moral og lav etikk fordi det eneste de ønsker som politiker er å sikre mest mulig i egen lommebok, og de er villige til å trå over lik for å komme dit. Og de har sett at systemet fungerer nettopp slik, at andre politikere også jukser, bedriver skattesvik, har folk i arbeid uten at det blir rapportert inn i arbeidsregisteret eller skatt og arbeidsgiveravgift blir betalt. 

Det aller verste er jo at det antakeligvis har vært slik veldig lenge, og at en av grunnene til at det idag er så mye grums blant politikerne er fordi de har selv sett all dritten på nært hold og sett at det nesten aldri blir reaksjoner og nå har de selv sjansen til å berike seg i posisjon. Griskheten blir selvforsterkende når kritikkverdige handlinger sjeldent og aldri gir konsekvenser. Derfor trenger vi strengere regler, et klarere lovverk slik at tvilsomme etiske handlinger ikke blir et tema. Kanskje faller en og annen invester fra og velger å ikke bli politiker - men det får vi heller tåle. 

Vi trenger regler som følges og politikere som straffes dersom de bryter regler eller loven. Det kan ikke bli slik at vi får en politisk elite som er hevet over lovene våre. Og dessverre ser det ut til at det er den veien det går nå, eller at vi alt er der. Som jo @Snikpellik påpekte, det ble jo ikke tatt ut noen tiltaler etter boligsvindelen og skattesviket. 

Alle er vi like, men noen er likere?

Tl;Dr; Vi trenger et strengere regelverk for politikerne, og mer gjennomsiktighet. Det ser også ut til at vi må styrke kontrollene av politikernes handlinger. Og vi må våge å si det høyt at vi aksepterer ikke halvkorrupte og halvkriminelle politikere. Direkte lovbrudd må umiddelbart og uten opphold etterforskes at politiet evt. økokrim. Skattesvik må behandles på samme vis som vanlige folks skattesvik. Dvs straffeskatt eller fengsel. Vi klarer neppe tette alle smutthull, men vi må gjøre vårt beste. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det største problemet her er at det stadig dukker opp nye ting. Man kunne kjøpt det hvis det var snakk om enkeltstående hendelser. Men i lys av den kulturen som har pågått med reiseregninger, pendlerboliger, utvelgelse av styrerepresentanter og nå aksjehandel. Så ser det ikke ut som uvitenhet lengre. Det ser ut som en gjeng som blir tatt med buksene nede gang på gang, hvis eneste forsvar er "jeg visste ikke at...". Vel for oss alle andre er ikke uvitenhet rundt regelverk noen grunn til at anklager skal frafalles. Vi har et selvstendig ansvar for å sette oss inn i gjeldende regelverk. Det blir vanskeligere og vanskeligere å kjøpe forklaringen om at alt dette var uaktsomhet.

Summen av dette er kriminalitet og det begynner å se organisert ut. 

Endret av Nedward
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som jeg var inne på: Dette er kriminalitet. Ja, det er formildende om du ikke hadde kriminelle hensikter, men det er like fullt kriminelt. At forklaringene stadig er i endring hjelper ikke akkurat saken. Jeg tenker at det holder ikke at disse folkene trekker seg fra sine verv i nåde. De må straffeforfølges og ekskluderes. De vet innmari godt hva dem driver på med og de forsøker åpenbart å bagatellisere det, holder tilbake informasjon, og generelt sett opptrer dem som en kriminell ville gjort for å vanskeliggjøre en etterforskning. 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, sk0yern said:

Da var det slutt ja, overlever aldri i verden det der.

Tja se på tyven Tajik. Hadja Tajik begikk alvorlig kriminalitet, inkl dokumentforfalskning, og grovt skattesvik på både boligsalg og inntekter av utleieboliger. Hun nyter fortsatt høy tillit hos både AP sentralt og helt sikkert mange av velgerne. Til tross for at Tajik jo er utdannet jurist og vet bedre enn de fleste forskjellen på rett og galt. Selv når hun ble tatt angrep hun journalistene for å bedrive hat-kampanje mot henne og brånektet alt. Fortsatt tråkker hun rundt på stortinget og venter nok bare på rett øyeblikk til å igjen kaste seg inn som lederkandidat etter støre, eller ny ministerpost.

For politikerne er ikke det å være kriminell, begå regelbrudd eller lovbrudd synonymt med å bli stilt til ansvar for handlingene. Stort sett tar de jo ansvar ved å bli sittende med millionlønn, gratis bolig og gratis strøm. 

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (1 time siden):

Fortsatt tråkker hun rundt på stortinget og venter nok bare på rett øyeblikk til å igjen kaste seg inn som lederkandidat etter støre, eller ny ministerpost.

Jeg som trodde at deltakelsen på "Skal vi danse" bare var for at hun elsker dans. Og ikke en lønnet markedsføringstategi.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På samme måte som at en viss Rødt-politiker ikke burde bry seg om "luxus-varer",  burde ikke "Ekte Sosialister" som stemmer/har posision i AP ligge langt unna kaptialistiske aktiviteter? 😆
Aksjespekulasjon er jo "creme-de-la-creme" blant "Ekte Kapitalister" som politisk sett hører til langt ut på høyre-siden (eller liberalister=alt-er-lov).
Støre er vel egentlig en "blåmann", man han har i det minste flyttet aksjene sine i fond dersom jeg har oppfattet media rett?

Lenke til kommentar
Fartnoccio skrev (10 minutter siden):


Støre er vel egentlig en "blåmann", man han har i det minste flyttet aksjene sine i fond dersom jeg har oppfattet media rett?

Å flytte i fond kan også være et fint ord for at du har betalt noen for å forvalte formuen din. Det er vel så interessant hvilket fond vi snakker om og hvem som forvalter det. Tviler på at pengene er plassert i KLP Globalt indeksfond, for å si det slik. Det trenger ikke være vanntette skott mellom Støre og forvalteren. For alt vi vet forteller Støre at "jeg har ikke tro på oppdrettsaksjer lengre" samtidig som han vet at det blir en heftig skatteregning for oppdretterne. Helt klart spekulasjoner fra min side, men om noe, så har vi bevitnet at politikerne har minst like god fantasi som alle andre til å finne finurlige måter å jukse på.

Det interessante i alt dette er at det ble solgt mye lakseaksjer umiddelbart før det ble kjent at grunnrenteskatten skulle komme. Så noen har visst mer enn de skulle. Håper at Økokrim ser nærmere på dette, i lys av det som nå kommer fram.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

Ber Huitfeldt vurdere sin stilling

 

– Huitfeldt holder tilbake informasjon, og hun endrer forklaring. Denne saken er nå der at den svekker tilliten både til politikken generelt, og til vårt politiske styringssystem, sier Limi til VG.

– Nok er nok nå. Tiden er inne til at hun vurderer om hun kan fortsette som utenriksminister. Jeg anbefaler at hun går av, sier Limi til mandag ettermiddag.

Han reagerer på flere artikler som VG har publisert de siste dagene om hvordan utenriksministeren tidligere ikke har svart fullstendig på spørsmål fra media om aksjeinnehav og aksjehandel.

– Huitfeldt holder tilbake informasjon, og hun endrer forklaring. Denne saken er nå der at den svekker tilliten både til politikken generelt, og til vårt politiske styringssystem, sier Limi til VG.

– Nok er nok nå. Tiden er inne til at hun vurderer om hun kan fortsette som utenriksminister. Jeg anbefaler at hun går av, sier Limi til mandag ettermiddag.

Nå kommer jo dette utspillet fra FRP så det er klart de benytter sjansen til å herje med en politisk motstander, men selv om det ikke skjer ofte at jeg er helt enig i utspill fra FRP må jeg si det er vel det riktige å gjøre nå for Huitfeldt. 

https://e24.no/boers-og-finans/i/RGpaX8/frp-ber-huitfeldt-vurdere-sin-stilling

Endret av bojangles
Lenke til kommentar
1 hour ago, mandodiao said:

Jeg som trodde at deltakelsen på "Skal vi danse" bare var for at hun elsker dans. Og ikke en lønnet markedsføringstategi.

 

 

Det optimale for tilliten til politikere hadde jo vært at Støre hadde valgt Tajik til Huitfeldts erstatter. Det hadde vært tidenes fuck all of you til hele det norske folk. 

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, bojangles said:

Tja se på tyven Tajik. Hadja Tajik begikk alvorlig kriminalitet, inkl dokumentforfalskning, og grovt skattesvik på både boligsalg og inntekter av utleieboliger. Hun nyter fortsatt høy tillit hos både AP sentralt og helt sikkert mange av velgerne. Til tross for at Tajik jo er utdannet jurist og vet bedre enn de fleste forskjellen på rett og galt. Selv når hun ble tatt angrep hun journalistene for å bedrive hat-kampanje mot henne og brånektet alt. Fortsatt tråkker hun rundt på stortinget og venter nok bare på rett øyeblikk til å igjen kaste seg inn som lederkandidat etter støre, eller ny ministerpost.

Hadia TaSnik kommer aldri til å få tillit av meg igjen etter skattesnikingen hennes. Sliter med å forstå hvorfor ikke AP bare skyver TaSnik unna rampelyset, som politiker er hun ferdig etter min mening. 
Men folk virker å glemme fort. Rødt får jo i skrivende stund mange stemmer selv om solbrilletyveriet og den elendige oppryddingen bør stå friskt i minnet hos folk flest.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...