Gå til innhold

Fartnoccio

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fartnoccio sine prestasjoner

42

Nettsamfunnsomdømme

  1. På samme måte som at en viss Rødt-politiker ikke burde bry seg om "luxus-varer", burde ikke "Ekte Sosialister" som stemmer/har posision i AP ligge langt unna kaptialistiske aktiviteter? 😆 Aksjespekulasjon er jo "creme-de-la-creme" blant "Ekte Kapitalister" som politisk sett hører til langt ut på høyre-siden (eller liberalister=alt-er-lov). Støre er vel egentlig en "blåmann", man han har i det minste flyttet aksjene sine i fond dersom jeg har oppfattet media rett?
  2. Var det ingen som fikk med seg at dette forslaget var like inngripende som dengang diesel-biler måtte ha km teller montert. Noe slikt er jo "rettferdig" dersom alle kjøretøy (ikke bare tungtransport) må ha "hardware" som logger hvor du er, hvor du kjører og viktigst, hvor mye du "sliter" på veien=antall km. Litt usikker på om alle synes dette er greit? 🤔
  3. Skeptisk... Alle "hits" var fra "discussion.apple.com" og fra diverse "support&fixFreeApps". Sistnevnte er jeg alltid veldig skeptisk til "by default". Deres "hjelp" var jo ikke mer enn man kan gjøres sjøl, dvs "resette" telefon tilbake som ny. Ville forvente at Apple *support* ville gi relevant info til de som havner i en slik situasjon på grunn av en update som fant ut at det var lurt å endre "passcode" fra 4 til 6 siffer. Det ville i mine øyne kreve umiddelbar "rollback" av update. Det eneste relevante svaret jeg ser i tråden er at telefon er "innrullert" som jobbtelefon med større krav til sikkerhet. Da er 6 siffer påkrevet. Men også det burde bruker/eier av telefon ha fått med seg.
  4. Du må uansett vite/huske regnummer. Har ikke noe problem med å finne/se eiere på biler jeg har eid for lenge siden. Men du må være logget inn for å se eier (også om du er eier av regnr)..
  5. Det er korrekt vinkling i denne saken. En Rødt-politiker skal ikke gå i dress eller kjøpe("bøffe") Hugo Boss solbriller. Nille, "bensern".. der skal han handle 100kr briller... 😉
  6. Det verste var jo at han valgte Hugo Boss solbriller. Det er jo uhørt at en rødt-politiker vil ha noe kapitalist-svin luksus!! At han prøvde å "bøffe" brillene er ingen formildende "omstendigheter". Men en Rødt-politiker skal ikke kjøpe så dyre briller heller. H&M og "bennsern" er der han skal handle solbriller!! 😆
  7. Litt vel manisk med så mange målinger, og jeg antar at mange av de målingene er feilverdier. Det er nok hovedårsaken til de "ville" variasjonene. Men sånn generelt er blodtrykk/puls lav rett etter søvn og kan være ganske høye ved stress. både psykisk og fysisk stress. Når muskler (eller overvekt) klemmer på blodårene vil jo både systolisk og diastolisk trykk øke betraktelig.
  8. Du sier noe... Det er ikke bare valg av ledningstverrsnitt og sikringer som forbløffet meg da jeg flyttet hit i 1999. Det er en kursoversikt i sikringsskapet med "stempel" fra ett Elfirma basert i Oslo (fra 80-tallet), men jeg tipper huseier den gangen og "svartjobber'en" lokalt har trekt ledninger og satt opp kurser i sikringsboksen... For det er kurs 1 på 16A og 2.5kvadrat som skal fore *alt* på kjøkkenet på strøm.. Det inkluderer alt av hvitevarer samt komfyr. Ikke greit.
  9. Det ser så enkelt ut når Calvin @ Parktool viser hvordan man gjør ting med en sykkel på 'Tub'en.. 😂
  10. Rikinger det da 😊 Spøk til side, det har nok vært kjent i lang tid at når man bygde ett hus/gård der det skulle installere elektrisk utstyr som krevde mye Ampere/watt, så ble det installert kurser(sikringer og ledninger) som tålte belastningen. Jeg bor i ett hus fra 80-tallet med "1ste gen vippesikringer".. en for hver fase der de syntes 16A var nok for hele kjøkkenet, inkludert komfyr... Det betyr å trekke ny kurs for oppdatert kjøkken.
  11. For ikke å snakke om induksjonstopper som fint maxer ut på det dobbelte av 3.6kw. Er ikke mange "eldre" hus som har mer enn 16A til ett kjøkken/komfyr som ett eksempel. Men nå gjaldt denne tråden en leverandør av billader som fant det opportunt å bruke en ikke godkjent løsning for sikring av en strømkrets. Det kan man i ettertid se var svært lite smart. Lurer på hvorfor gründeren av Easee syntes det var smart? Sparte de mye kroner på å få det produsert i forhold til "gammel"(godkjent) design?
  12. Kan hende wire er for stram i utgangspunktet. Løsne klemma for wire, sett justeringskrue ved girvelger i midtstilling (og eventuelt en justeringskure ved giret foran). Så fester du wire *passe* stramt. Er noe ordentlig knot dette utgamle systemet for gir på "tråkkere", men har man gjort det utallige ganger så går det vel som en lek for de som har "teken".. 😊
  13. Diesel(turbo)biler med DPF har egen logikk i ECU som "trigges" ved (lang)kjøring. Det har ingenting med hvilket turtall du har. Dersom du har en OBD-leser kan du faktisk se når dette "programmet" kjører. Da styrer ECU en injector som pøser på med diesel slik at temperaturen stiger kraftig i DPF.. og "brenner" opp partiler(sot). Det er ihvertfall det som er tanken. Men driver man kun med småkjøring vil DPF tette seg over tid og da hjelper ikke annet enn å bytte filter=dyrt.
  14. Ett kjent problem på disse motorene. Det er en pakning *mellom* vannpumpe og blokk som svikter. Kjører man noe særlig med denne lekkasjen så er det snakk om kort tid før denne vesle turbomotoren overheter og det blir ganske omfattende skader. Toppakning som har "gått" er bare ett symptom på at dette har skjedd. En byttemotor du ikke får vite noe om kan meget godt ha samme problem og du er like langt.
  15. Har ikke hørt om tilsvarende problem med din Passat modell som jeg og mange andre har hatt med Toyota's D4 2.0. Ved mye småkjøring begynte pakningene til dysene å lekke slik at det ble tett oljesil (der oljepumpe suger inn olje fra bunnpanne). Da får man slike symptom med at varsellampe for oljetrykk kan komme og gå. Det kan gå bra en stund, men dette må sjekkes og fikses før kammer, lagre (kam/veiv) og stempler blir skadet. Gitt at det er problem med oljetrykk/tilførsel til oljekanaler. Edit: Ser at verkstedet var inne på en forklaring som to av oss har kommentert nå. Ref oljesøl rundt dyser, men det er neppe toppdekselpakning.. og svart olje og skitten diesel ser nokså likt ut på en skitten motor.
×
×
  • Opprett ny...