Gå til innhold

Forskere ville finne ut hvordan desinformasjon spres på Facebook – ble utestengt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Desinformasjonsspreding har og vil alltid eksistere og man kan ikke skylde på facebook for dette. Alle land driver med propaganda som de mener er riktig utifra sine definisjoner av hva som er rett og galt.

Facebook er et verktøy som kan brukes til dette, på samme måten som bøker, aviser, radio og tv har og blir brukt til dette.

Utfordringen er ikke at det spres feil informasjon, utfordringen er at man ikke lærer folk å være skeptiske til det man blir presentert, uansett hvem det er som presenterer det. Dette fører ofte til at folk enten tror på alt en side sier, aunsett hva det måtte være og i det øyeblikket man ønsker å forlate denne "siden" så fortsetter man bare å stole blindt på den andre parten og det som kommer derifra.

Forøvrig kan facebook gjerne gå under for min del, da jeg mener facebook bidrar med langt mere skade for menneskers sosial behov enn den bidrar med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er den lykkelige ikke-bruker av internett mange, mange år tilbake.

Har rett og slett ikke bruk for den, eller Instagram, eller Twitter, osv. osv.

Sist gang, i herrens år 2008, brukte jeg eksens feisbukk for å spore opp en svenske for henne, som ikke hadde betalt leie for et hus i Tyrkia.

Eneste(...) grunnen til å ha Facebook, er om man har en forening eller klubb som vil opplyse om arrangementer.

 

Lenke til kommentar

Jeg vil være den siste til å forsvare Facebook - normalt sett - men isolert sett så har nok forskerne brutt de diabolske retningslinjene for alt man ikke har lov til å gjøre. Og kanskje enda viktigere, det forskerne sier de skulle gjøre er ganske likt det forskerne som jobbet for/med Cambridge Analytica sa de skulle gjøre.

Det er en million grunner til å kritisere Facebook, men forskere skal ha avtalen på plass og være åpne om hva de skal undersøke før de begynner uthenting og analysering av data. Alt annet er fullstendig amatørmessig, og dette gikk som alle kunne forventet at det gikk.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...