Jump to content

Sandormen

Medlemmer
 • Content Count

  1207
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

731 :)

Recent Profile Visitors

2341 profile views
 1. Jeg går ut i fra at svaret de krever inneholder informasjon om ‘hvor det gikk galt’ og ikke minst en detaljert rapport om hva som er gjort for at det ikke skal skje igjen. -Jeg forventer at utbedringen er gjort før rapporten avleveres, ikke et dårlig ‘vi vil gjøre’-svar.
 2. Vi er godt på vei til å ‘diktaturiske’ tilstander på nett allerede. Bare se på måten Facebook, Twitter, Twitch, Youtube og andre ønsker å bestemme hvem og hva som slås opp. ‘Nyheter’ som man tidligere fikk gjennom godt etablerteaviser og TV er blitt så følelsesstyrt at det ikke er verdt tiden å kikke på lenger. Det er lov å ha holdninger, men sensurknappen er ikke langt vekk. Youtube lider av ganske ekstrem politisk korrekthet nå om dagen. De bøyer seg i støvet for venstreorienterte holdninger, For eksempel feminisme, LBTQ+ og BLM. (Ikke nødvendigvis en dårlig ting, objektivt sett). Til og med radikale grupper som Antifa får mengder med goodwill. Problemet er at ganske mange av de her ‘idealister’ skriker og bærer seg uten å tenke rasjonellt. Er man en nøytral person som forsøker å gjengi et objektivt syn på hva som forgår kan du være ganske sikker på at de ‘fredelige idealistene’ vil gjøre sitt beste for å undertrykke deg om de plutselig ikke liker objektiviteten. Youtube burde være en nøytral plattform, men desverre forsøker Youtube (og andre plattformer) å velge ‘idealistenes’ side fordi dem skriker høyest uten å være klar over at de legger øret til marxisme og radikal nihilisme. Offentlige medier har glemt kunsten i moderasjon, virker det som. 🤔
 3. Såeh, en wrbbrowser kan spare to timer batteritid? -Er det ikke på tide Microsoft, med deres Windows snart begynner å kikke gjennom kildekoden for å luke ut 10-20Gb med lort?
 4. Enig med _Nils_. Det er utrolig hvordan en liten tilfeldig kaffesamtale kan føre til utveksling av ideer og inputs. -Ikke bare om en spesifikk utfordring, men ting som overhodet ikke var et tema. Jeg vil tro det er en god grunn til at kreative mennesker elsker å være sosiale. -De får inspirasjon og nye inntrykk. Skal du skrive bok? Gå i pubben. Musikk? -Det samme. Programmere? -Det samme. Arbeider man som sosialarbeider med unge/eldre/misbrukere? -Det samme. Alminnelig skolelærer? -Det samme. Jeg er meget for hjemmearbeide, men å stirre på en skjerm er ikke bra for hjernen. Den må ha f2f for å holde seg våken. /Datamaskinavhengig siden 1984.
 5. Vi har også den ‘lille’ faktoren som gjelder mennesker generellt, ikke kunnskapsnivået, men alder. Alle blir eldre, hukommelse svekkes, kroppen blir tyngre og skjelvende pølsefingre blir en utfordring. For noen blir det utrolig vanskelig å huske hvordan man kommer inn i nettbanken for å betale regninger. Ennå verre å finne ut av hvordan man skal åpne programmer, om man har vært uheldig å slette snarveiene på skrivebordet. Det er et problem at unge utviklere ofte mangler evner til å forenkle, gjøre ting brukervennlige for mennesker som behøver ekstra hjelp. Å si at det er for enkelt å hakke i Norge blir å skyte litt ved siden av. Firmaer og unge, friske, oppadgående kan fint sikre seg. Firmaer, banker, offentlige instanser med flere kan kun bli bedre på brukervennlighet og ‘service’ relatert til brukertjenester.
 6. Spennende. Er det en ‘avansert’ versjon av ‘Testdisk’? -Kan den dog brukes uten å installere windows først? >.>
 7. Ugh. Det ser dårlig ut for industrien, om de studerende ønsker å arbeide i de største selskapene. Bare fordi de er størst, er de absolutt ikke nødvendigvis de ‘beste’ steder å jobbe. En lille kuriositet: Telehor er ikke engang på lista. 😂
 8. Nå ble jeg litt nysgjerrig. Hvordan vil (Huaweis) 5G påvirke F-35 og presisjonsbombing??
 9. -Om du spør en oppegående IT dude, eller dudette, får du høre hvordan du finner programmene gratis... 😜
 10. Så må vi jo håpe at du slipper for opplevelsen med identitetstyveri, trakassering og forfølgelse... ...Det er jo ‘kun deg’ som har noe å miste på et manglende personvern, eller?
 11. Finn alternativ løsning til Apple Store, flytt produktet over, og kikk aldri tilbake. Det vil føles litt tungt, men vis litt integritet og si nei til Apple.
 12. Øh, nei. Det er ikke greit i det hele tatt? Har jeg gitt inntrykk av at det er greit?
 13. Jeg kan forstå de forsvarer ‘ideen’ bak en sånn app. Problemet er bare at den er ikke gjennomførbar med mindre man bryter med personvernet, på et nivå som Nordkorea og/eller etteretningstjenester bare kunne drømme om. Får FHI godkjent en sånn app, er det åpnet for at andre statlige departementer (politi/e-tjenester)/private ‘sikkerhetsfirmaer’, osv osv vil kunne benytte seg av lignende løsninger. Et tilfeldig eksempel på mulighet: Rema1000 legger inn en funksjon i sin kundeapp hvor de kan se om kundene er lojale, eller om de velger Kiwi en annen dag...
 14. Se der ja, så kan jeg jo endelig tilføye mitt; "Hva sa jeg." -Så må vi jo håpe FHI kan erstatte de 40+ milioner de har kastet ut vinduet, og legge dem tilbake i skattebetaler-kassa.
×
×
 • Create New...