Gå til innhold

Biffen vokser uten en lyd: Se verdens første fabrikk for kunstig kjøtt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Fantastiske teknologer i Israel. Dette må jo være en god nyhet for vegetarianere? Eller ødelegger det hele gleden for dem ved å redde en halv kylling hver dag? De har jo ikke noe å leve for dah  😢

Lenke til kommentar

Jeg håper de får dette til. Det er jo andre, som for eksempel Beyond Meat, som prøver å bruke planter til å etterligne kjøtt. De regner også med å komme nærmere og nærmere ekte kjøtt over tid. Men Beyond Meat-produkter er vel egentlig ganske usunne og fulle av alt mulig rart, mens rent kjøtt jo er... rent kjøtt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Spennende. Spent på opplevelsen selv. Liker også at det er rent og ikke en masse bygd opp av alt mulig rart som endel andre veganske produkter er. Da må man vel etterhvert kunne produsere perfekt mørt kjøtt også og kunne overgå det meste masseproduserte kjøttet man finner i dagligvaren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Kommersielt dyrket sopp har vært i handel lenge. Smaker godt også etter hvert. Det fascinerende er at hvem som helst kan dyrke det hjemme. Det vokser i voldsom fart og vokser i det uendelige uten pollen eller befruktning.

I en maskin kan sopp dyrkes i uendelige matter som langsomt ruller gjennom vekstprosesser. Noen sporer på næringsrik folie, litt vann og soppmatta vokser i tykkelse, for så å kuttes i strimler når den er passe tjukk og kokes. Det brukes næringsmateriale som ellers er vanskelig å nyttiggjøre. Mange smaker, konsistenser, farger og fasonger.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det meste av kjøtt er egentlig ganske fett, seigt og slintrete når man ser på totalen. Dyra bruker jo også ganske mye av sine ressurser i kroppen til å produsere/vokse fram bein, skinn, hornstoff/keratin og en masse greier som for resultatet rent kjøtt er nesten bortkastet. Vi kaster og skusler bort veldig mye før vi får gode, møre og holdbare produkter. Vi bruker og spiser bare en tredel av mange dyr. 

Vi maler opp kjøttet fordi det er for seigt og for lite estetisk.

Vi høytrykkspyler skroget på fjørfe for å tyne det siste av proteiner av beina.

Mye jobb gjøres med råvarer som ikke skal brukes og mye organisk kastes.

Lenke til kommentar
Thomas Øverby skrev (4 timer siden):

1 tonn er 1000 kilogram... 

Poenget er at "kilo" betyr talet 1000, ikkje 1000 kilogram.

1 kilo stein er 1000 steinar. Massen (vekta) seier det ingenting om.
1 kilogram stein er 1000 g.

Ein må enten skrive kg eller kilogram, ikkje kilo.

Endret av Zeph
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Vekt måles i N (newton), masse i g eller kg, tonn eller Mt. 1 kg masse = 8,9 N her, og ved ekvator litt mindre. Veier du 890 N her, så veier du kanskje 888,7 N midt i Afrika. Men N er også ganske nerdete.

Dette er da litt utenfor tema, men påstanden er at de produserer 500 kg kjøttmasse, om det er totalt eller pr type kjøtt er usikkert. Maskinene de bruker, reaktorene, er da ganske nerdete de også. Ser litt ut som den "makalösa manicken" som man kan koke grøt i trakten på varme dager. Tekst fra en svensk låt som var veldig populær landeplage en sommer i 1986. 

 

 

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...