Gå til innhold

Emil

Medlemmer
  • Innlegg

    409
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Emil

  1. Ja et slikt regnskap hadde vært veldig ok. Men da kan den gjerne ta med langsiktig energiforsyningssikkerhet. Samt gå i dybden på om det er verdiskapning som gikk tapt i Norge og hva dette har ført til av mindre produksjon av tjenester og produkter pga. høy strømpris. Man har jo hørt om endel produksjonsstans m.m. rundtom som koster masse utover deres strømkostnader. Det lønner seg jo også å subsidiere egen næring for å få egen nasjonal industri, arbeidsplasser, kompetansebygging som bidrar igjen til inntekter for staten. Det er jo konkurransevridende og ulovlig i mange tilfeller ovenfor utenlandske aktører, men strømpriser er jo en måte vi har gjort det på som nå forsvinner som fordel. På lik linje med at indirekte subsidier som gratis utdanning og FoUmilliarder også er en fordel for våre verdiskapende organisasjoner.
  2. Bare limer inn svaret mitt på tråden fra gårsdagens sak da det er mer relevant her: https://www.tu.no/artikler/norge-er-ikke-invitert-nar-danmark-holder-toppmote-om-havvind-i-nordsjoen/519392 Det store spørsmålet som stortingsmeldingen [Energi til arbeid – langsiktig verdiskaping fra norske energiressurser s.87] dere henviser til skriver er fremtidens strømpriser. Det er veldig usikre spådommer skriver de selv. Meldingen er fra i fjor sommer, som igjen vil si at tallgrunnlaget nok er fra årsskiftet 2020-2021. Da var det ingen som snakket om de prisene vi har operert med fra høsten 2021 av og som viser seg å strekke videre ut i tid. Da er ikke lengre alternativet til havvind bare å kjøpe inn mer fra EU, fordi det er kraftmangel og ekstremt dyrt. Om vi skal leve av noe etter oljen så har vi jo mange industrimuligheter som presenteres om dagen - felles for de aller fleste er at de krever energi - mer energi. Så Norge må produsere mye mer eller kjøpe mye mer. Med vannkraft som balansekraft så har vi alle forutsetninger til å få til veldig mye med havvind. Produksjonsprisen for kraften er ikke i nærheten av avskrekkende om man ser det mot et potensielt fremtidig ustabilt kraftmarked i Europa/ bare LITT høyere fremtidige priser enn hva de opererte med i 2020/2021. For å si det som bøndene - det gir også en trygghet gjennom høyere selvforsyningsgrad i et mer energikrevende Norge. Samt ikke minst - industrien selv som sier hvor mye de kan tjene på å foredle kraften her (bruke den i Norge til produksjon) enn å bare selge kraften til utlandet. Jeg kan ikke se foredlingseffekten er prissatt i stortingsmeldingen - de forutsetter bare at om vi ikke produserer kraften selv så kan vi kjøpe den fra utlandet? Jeg har ikke lest mer enn sidene dere har henvist til. Jeg ser heller ikke meldingen prissette teknologiutviklingen, kompetanseutviklingen, samt produsentutviklingen som vil foregå i Norge en slik vindkraftsatsing vil medføre. Den virker rett og slett nokså sped den samfunnsanalysen.
  3. Det store spørsmålet som stortingsmeldingen dere henviser til skriver er fremtidens strømpriser. Det er veldig usikre spådommer skriver de selv. Meldingen er fra i fjor sommer, som igjen vil si at tallgrunnlaget nok er fra årsskiftet 2020-2021. Da var det ingen som snakket om de prisene vi har operert med fra høsten 2021 av og som viser seg å strekke videre ut i tid. Da er ikke lengre alternativet til havvind bare å kjøpe inn mer fra EU, fordi det er kraftmangel og ekstremt dyrt. Om vi skal leve av noe etter oljen så har vi jo mange industrimuligheter som presenteres om dagen - felles for de aller fleste er at de krever energi - mer energi. Så Norge må produsere mye mer eller kjøpe mye mer. Med vannkraft som balansekraft så har vi alle forutsetninger til å få til veldig mye med havvind. Produksjonsprisen for kraften er ikke i nærheten av avskrekkende om man ser det mot et potensielt fremtidig ustabilt kraftmarked i Europa/ bare LITT høyere fremtidige priser enn hva de opererte med i 2020/2021. For å si det som bøndene - det gir også en trygghet gjennom høyere selvforsyningsgrad i et mer energikrevende Norge. Samt ikke minst - industrien selv som sier hvor mye de kan tjene på å foredle kraften her (bruke den i Norge til produksjon) enn å bare selge kraften til utlandet. Jeg kan ikke se foredlingseffekten er prissatt i stortingsmeldingen - de forutsetter bare at om vi ikke produserer kraften selv så kan vi kjøpe den fra utlandet? Jeg har ikke lest mer enn sidene dere har henvist til. Jeg ser heller ikke meldingen prissette teknologiutviklingen, kompetanseutviklingen, samt produsentutviklingen som vil foregå i Norge en slik vindkraftsatsing vil medføre. Den virker rett og slett nokså sped den samfunnsanalysen.
  4. Evt. Black Mirror S1E2: https://m.imdb.com/title/tt2089049/?ref_=ext_shr_lnk kommer til å boikotte ethvert produkt som benytter noe slikt.
  5. På tide å supplere de med langtrekkende missiler for å slå ut russiske forsyningslinjer og flåten sør for Ukraina. Russerne må slutte å føle seg trygge og operere som de vil. Mer senking av skip ref. Moskva. Ta ut det dyreste de har så det bare er menn igjen som må vende tilbake slukøret til Russland.
×
×
  • Opprett ny...