Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Rett på nødbolig fra kommune


Gjest bd6df...8d2

Anbefalte innlegg

Gjest bd6df...8d2 skrev (16 timer siden):

Kanskje du skal lese rundskrivet da. https://lovdata.no/nav/rundskriv/r35-00#ref/lov/2009-12-18-131/§27
 

Jo, det stemmer. Viser seg likevel at dette neppe blir misbrukt da det er knyttet til stor skam, og er stigmatiserende å benytte seg av. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Kanskje du skal lese det selv? "Kommunen er forpliktet til å finne midlertidig botilbud for dem som ikke klarer det selv."

Så lenge du har penger disponibelt så vil det vel kunne hevdes at du har mulighet for å klare det selv? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest bd6df...8d2
Illuminatum skrev (37 minutter siden):

Kanskje du skal lese det selv? "Kommunen er forpliktet til å finne midlertidig botilbud for dem som ikke klarer det selv."

Så lenge du har penger disponibelt så vil det vel kunne hevdes at du har mulighet for å klare det selv? 

Føler at diskusjonen har bevegd seg videre fra dette, men vil understreke at jeg har altså fått tilbud av NAV om midlertidig botilbud. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2
Gjest 0f5d2...f13 skrev (59 minutter siden):

Forstår ikke meg på dette i det hele tatt. Målet du har er å være bostedsløs med mindre du får hjelp av kommunen? Tror du egentlig har missforstått litt her. En skal først prøve alt annent selv, deretter henvende seg til NAV. Om årsaken er en helt annen så er det en helt annen sak. Hvis du snur om på det, hvorfor kan du ikke ordne deg sted å bo for deretter å søke om eventuelt livsopphold hvis det skulle være nødvendig? Da trenger du jo ikke den hjelpen av kommunen. 

Men jo, har selv fått støtte til både husleie og depositum hos NAV når jeg selv har vært i arbeid. Men da har jeg funnet leiligheten først, arbeid også forsåvidt. Men har også fått midlertidig bosted både i form av campingplass og hospits gjennom NAV. Det koster skjorta men slik er det nå. Skjønner heller ikke hvordan de kan sende unge mennesker med angst og problemer med psyken (som var mitt tilfelle) på hospits.
 

Er en ikke i stand til å selv lete etter en bolig så finnes det helt sikkert hjelp å få til dette. Er det dette du egentlig er ute etter?

Anonymous poster hash: 0f5d2...f13

Det handler om at jeg også trenger hjelp til å finne permanent bolig. Jeg ønsker ikke å gå inn en dyr mellomløsning som gjør dette enda vanskeligere. Jeg prøver bare å se meg etter den beste veien for å faktisk nå det målet. Kanskje har jeg lært noe av tråden her om hva som kan være beste vei dit, samtidig som det er ting som gjør det vanskelig, og ikke alt deles her. Litt hjelp fra NAV hadde vært fint. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2
AntonMarkmus skrev (2 timer siden):

Ts, velg dine kamper. 

Ja, 1000 kroner døgnet for å bo i campingvogn er blodpris. Ja, NAV suger. Det er omtrent ingen som har hatt noe med NAV å gjøre som har noe fint å si om NAV. Ja, det hadde vært flott om en instans som NAV kunne tilby en konstruktiv løsning som sparte både deg og det offentlige for penger. Ja, det er forståelig at du føler deg dårlig behandlet og snakket ned til, og har lyst til å stå på krava (og få klarhet i akkurat hva de krava er).

Men alt dette er tid og krefter du bruker på å stange hodet mot veggen i stedet for å løse problemet ditt selv (noe du garantert kan gjøre bedre enn hva NAV kan gjøre for deg). Husk at NAV er en offentlig instans, og at de som jobber der ikke ser på deg som en "kunde" (noen å gjøre fornøyd). Som i alle andre offentlige/kommunale instanser handler det for NAV om å ha ryggen fri, ha i orden papirarbeidet og dokumentasjonen på at man har gjort "det som er påkrevd" og ellers gjøre minst mulig arbeid (og drikke mest mulig kaffe).

Dette er i det offentliges natur, og intet korstog fra din side vil kunne gjøre noe med det. Det er ikke sånn at neste gang du eller noen andre må ha noe med NAV å gjøre vil de møte på et mer kundefokusert NAV fordi du tok den kampen. Hjelpen du får fra NAV vil enten være dyr, eller den vil ta alt for lang tid, fordi de har null insentiv om å gjøre deg fornøyd så lenge statsforvalteren er fornøyd med papirarbeidet.

Du derimot, som ressurssterk privatperson, kan løse det her mye bedre enn hva NAV noengang vil kunne gjøre for deg. Dersom du legger vekk fokuset på NAV, og fokuserer på å løse det som egentlig er problemet ditt (noenlunde permanent bolig hvor du snarest mulig kan gjennomføre samvær med dine barn), kan du skaffe deg en akseptabel løsning på toppen fem dager.

Du sier du har venner rundt deg som støtter deg og er der for deg. Det er bra. Er det noen av dem som kan la deg kræsje på sofaen eller på et gjesterom i toppen en uke mens du tråler Finn etter ny bolig? Er det noen av dem som kan gi deg et kortsiktig privatlån til å dekke depositum dersom du ikke kan løse det på en annen måte?

Vil forresten anbefale å legge ut en "bolig søkes" - annonse på Finn. Mange utleiere vil ha minst mulig styr, og plukker heller blant disse fremfor å legge ut en annonse selv. Så der kan du gjerne gjøre en god deal som er verdt pengene for annonsen (500 kroner?).

All tiden og alle kreftene du bruker på å finne ut av NAV-floken er tid og krefter du kunne brukt på å løse problemet ditt selv og med litt hjelp fra venner. Så kan du heller klage til Statsforvalteren når du har kommet i hus og har fått sett ungene dine. NAV fortjener sikkert det, og jeg tviler heller ikke på at den kommunale mellomlederen du støtte på var et særdeles ubehagelig menneske, men det er bare ikke tiden for å styre med det akkurat nå. Det viktigste først: Billig tak over hodet for noen få netter mens du finner noe permanent. Dette løser du bedre, billigere og kjappere enn hva NAV noengang vil.

Ja, skal ikke være så lett. Vanligvis er jeg ressurssterk, men ikke på en helt normal måte. For jeg har måttet tilpasse det til skader som jeg har. Men jeg føler ikke at jeg er det nå. Nå føler jeg at jeg ikke klarer det selv. Hadde selvfølgelig hatt familie og venner som jeg kunne i teorien spurt om hjelp. Men dette er også komplisert, ingen av dem vet jeg sover i bilen nå. Og barrieren der er veldig stor. Nå begynner ting å bli veldig kritisk, hvordan tanker går i ekstreme retninger når jeg bor i bilen skremmer meg mye. Blir redd for å gjøre dumme ting. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
20 hours ago, Guest bd6df...8d2 said:

jeg er sykemeldt fra jobb. Jeg har en utbetalt inntekt på 30000,- måneden, men bare 9000,- på konto nå. Noe som har vært vanskelig med tanke på at jeg ikke har råd til depositum som de fleste utleiere vil ha. Og det er en av årsakene til at jeg har blitt bostedsløs. Har store faste utgifter som jeg ikke kommer bort fra, hvor barnebidrag er den største. Jeg trenger jo ikke sosialhjelp uansett med denne inntekten.

Hvis du i framtiden har bolig og får problemer med å betale leie så må du huske at du må søke om bostøtte, eventuelt økonomisk sosialhjelp, så slipper du å stå uten bolig fordi du ikke kan betale leie. 

Barnebidrag er en gjeldspost. Du sier du har store faste utgifter, selv uten at du trenger å betale husleie. NAV kan hjelpe deg med gjeldsrådgivning. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2
gjest 123 skrev (4 timer siden):

Gjest 123 ikke krikkert og ikke utdannet jurist som krikkert, men har en porsjon juss i en ellers god, men blandet utdannesle. Gjsst 123 har også minst en juidisk problemstilling på sitt bord hver uke pga sitt virke og har hatt dette en del tiår, i tillegg har også gjest 123 gitt en del pro bona hjlep til personer født uten den seølvskjeeen i munnen gjest 123 selv har hatt gleden av ut fra økonomisk vurdering. (Nei, gjest 123 har verken nedarvet eller selvtjent formue som gir noen mulighet til å lve som den franske solkongen, men gjest 123 har gjennom en del tiår levd liv utenfor barndommenes beskyttedee sone alltid hatt mer enn tilstrekkelig til å lve et godt liv økonomisk sett så lenge vett og forstand brukes og absolutt ingenting tiliser på kort eller mellomlang sikt endring her. Slikt forplikter så vel økonomsisk som tidsmessig.til omtanke også for mindre heldige om man ikke er sg selv nok, jfr Ibsens Peer Gynt.) 

Må videre beklage horribel norsk i første innlegget, men slikt bare er konsekvens hos meg ved arbeid etter kl 2230 eller så uten en kanne te styrke dynamitt for hånden mens både skjerm og tastetur svømmer rundt og lever sitt eget liv. Min sekretær vet i dag godt at arbeid fra min hånd utført etter kl 22 skal kvalitetssikres/sensureres med skarpt blikk og hard hånd hva gjelder layout og rettskriving og vet ellers også at layout ikke er toppriortet oppgave hos meg. (Mener nok selv at det er budskapet i teksten som er viktig, ikke layouten, i hvert fall når det ikke er snakk om tekst andre helst vil unngå, men ikke kan unngå av ulik grunn.) 

Hensikten med innlegget var først og fremst å presise hvor lite TS har å stå på pr i dag hva gjelder retten til nødbølig og ikke kaste bort tid og krefter her. (Ellers later TS til å se for seg at fylkesmann/statsforvalter tar standpunkt til en klage i i dag, jfr “om jeg ikke i dag får medhold hos satsforvalteren” , noe som neppe vil skje. For det ene skal klagen leveres til NAV som neppe har tilrettelagt den for behandling hos fylkesmannen første to uker, deretter skal fylkesmannen bruke en del uker (i verste fall måneder) på å beahdnle den. Husk, TS, at “eet er, et Søe-kort at forstaa, et andet, Skib at føre”.) Derfor TS: Ikke kast bort tid til ingen nytte her, sett heller tid og krefter inn på fronter der du kan oppnå noe på denne siden av 17. mai, slikt som å fremme søknad om lån til depositum og å finne en egnet bolig.  

Regelen om at NAV har plikt til å vurdere depositumslån dersom dette konkret søkes om begrunnet i at motsatt røper et forhold til NAVs avdeling for sosialytelser har stått minst fem år nå, men er erfaringsmessig lite kjent - og mitt inntrykk er heller ikke akkurat at NAVs saksbehandlere arbeider for å fremme utvidet kjennskap,. Akk ja, det tar tid å snu en NAV-supertanker med vellviklet byråkrati - særlig når halvparten av det til enhver tid operative befal er minimalt interessert i noen snuoperasjon fordi det forstyrrer “gode” gamle “slik har vi alltid gjort”. 

NAV kan godt informere tredjepart om at du må ha nødbolig, siden det kan være mange grunner til dette uten at de er stigmatiserende eller taushetsbelagte. Har selv f eks hjulpet en familie til å få anvist noen dagers nødbolig via NAV etter en brann hvor verken utleier eller forsikringsselskap lot til å ha tenkt å reagere verken i dag eller i morgen mht at brannskadet leilighet som lukter som et gammeldags røykeri krever nødbolig også om det er midt i fellesferien med arbeids-Norge stengt, lukket og låst. HVORFOR du trenger nødbolig er derimot en sak hvor NAV når det med saklig grunn kreves må ta hensyn til taushetsbelagte opplysninger gitt tredjepart uten lobestemt taushetsplikt, såvel hva gjelder direkte informasjon som indirekte gjennom gitt NAV-garanti for husleie. Dersom de lokale NAV er respresentative har diskresjon aldri vært NAVs fremste kjennetegn ved tildeling av sosiallhjel,p og mange saksbehandlere latert til å ikke ofre den siden særlig mange tanker. Imidleritd har altså reglene her vært innskjerpet en del år etterhvert, selv om dette krever mer arbeid og omtanke hos NAV saksbehandlere. Man er nemlig ikke unntatt fra enhver bestemmelse verken om alminnelig diskrresjon eller taushetsplikt i det offentlige selv om man mottar sosialhjelp, det er bare noe en del sasksbehandlere på området later til å anta. (Kanskje fordi hovedtyngden av dem som mottar slik hjlep over litt tid og saksbehandlere får et forhold til er folk med rusmessige/psykiske problemer som selv tar dette lettvint, men jeg mistenker personlig også at dette ignoreres forid det krever mer innsats fra saksbehandlere, 

Jeg har skrevet ett brev. Men er litt usikker på om jeg skal levere i det hele tatt nå. Du har sikkert rett i at dette er noe jeg bør bare bevege meg videre fra. Problemet da er at jeg ikke ser andre alternativer, i hvert fall ikke på kort sikt. 

Du har gitt meg informasjonen om mulig rett til depositumslån. Men dette er jo også noe de sier nei til å hjelpe meg med. Så uansett om jeg skulle kunne nå frem med dette så er jo sikkert det heller ikke noe som skjer med det første. 

Jeg ønsker bare tross alt å løse ett problem uten å skape ett annet. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
9 minutes ago, Guest bd6df...8d2 said:

Ja, skal ikke være så lett. Vanligvis er jeg ressurssterk, men ikke på en helt normal måte. For jeg har måttet tilpasse det til skader som jeg har. Men jeg føler ikke at jeg er det nå. Nå føler jeg at jeg ikke klarer det selv. Hadde selvfølgelig hatt familie og venner som jeg kunne i teorien spurt om hjelp. Men dette er også komplisert, ingen av dem vet jeg sover i bilen nå. Og barrieren der er veldig stor. Nå begynner ting å bli veldig kritisk, hvordan tanker går i ekstreme retninger når jeg bor i bilen skremmer meg mye. Blir redd for å gjøre dumme ting. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Ta kontakt med en god kompis nå. Dersom rollene var byttet om, og det var en av dine kompiser som trengte akutt husrom, ville du da tenkt: "Fysj og skam og flaut og kommer aldri til å se på fyren med samme øyne igjen"? Nei, selvfølgelig hadde du ikke det. Du hadde vært glad for å kunne stille opp med sofa/rom, og du ville opplevd det som meningsfylt å kunne være så behjelpelig overfor noen du bryr deg om.

Jeg har vært i din situasjon en gang. Måtte akutt bo i bilen sammen med hunden. Det var prisen jeg betalte for å involvere meg seriøst med noen med en alvorlig personlighetsforstyrrelse. Og satan, så forbanna jeg var da, og hvor dystre og håpløse tankene ble da jeg skulle sove i den bilen på en parkeringsplass utenfor Rema 1000.

Det endte med at jeg tok kontakt med en kompis, og fikk sove på sofaen i leiligheten han delte med dama på den tiden (nedverdigende, ja). La så ut en annonse på finn, ettersom det var vanskelig å finne et sted som tillot husdyr. I løpet av 8 timer hadde jeg 3-5 forskjellige leiligheter å velge i.  Sykt kjipe dager som hjemløs sofasurfer, men den følelsen forsvant rimelig kjapt i det øyeblikket jeg var i den nye leiligheten. Det samme med følelsen av takknemlighetsgjeld overfor han kompisen og dama. Om han en dag skulle trenge det, vet han at jeg stiller glatt opp. I dag er det en episode vi ler av.

Det ordner seg. Skammen er bare midlertidig, og aller mest i ditt hode. Ingen som kjenner deg og bryr seg om deg tenker i de retninger. Bare ta tak i det mest prekære, så er du på vei opp og fram igjen.

  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2 skrev (29 minutter siden):

Du har gitt meg informasjonen om mulig rett til depositumslån. Men dette er jo også noe de sier nei til å hjelpe meg med. Så uansett om jeg skulle kunne nå frem med dette så er jo sikkert det heller ikke noe som skjer med det første. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

I motsetning til en klage på avslått bolighjelp etter § 28 kan du - om du spiller dine kort rett - utøve et visst pårykk mht behandlingstiden hos NAV hva gjelder et depositumslån, TS. Her har nemlig NAV siste 7-8 år hatt en spesifkk forpliktelse til å saksbehandle innen 24 timer (+lørdag/søndag) dersom situasjonen krever dette og systematisk oversittelse av den fristen ved flere boliger som da går tapt pga oversittet frist hos NAV er i seg selv grunnlag for klage til fylkesmann, da ut fra at det lokale NAV driver uforsvarlig i strid med lovens formål i § 1 og derfor må sjekkes i forhold til sine generelle rutiner slik at forsvarligheten kommer på plass. Forpliktelsen til saksbehandlingen innen 24 timer ved reelt behov for dette finner du i rundskrivetd du har tilgang til pkt 4/18/1/7, andre avsnittet. Bare sørg for å ha med all dokumentazsjon NAV rimelig kan etterspørre i en slik sak og vær ytterst tilgjengelig slik at saksbehandler kan få svar på evt spørsmål i løpet av saksbehandlingstiden, slik at saksbehandler ikke kan argumentere med at det var pga din egen manglende dokumentasjon/tilgjengelig for avklaring saken ikke ble behandlet i tide. Sørg også for at du har med et vitne som kan bekefte - dato og klokkeslett - NAV faktisk mottok søknaden, for om de lokale kontorenee er representative: NAV har rimelig velutviklet ekspertise mht å “motta” uønskede dokumenter med konkret tidsfrist for saksbehandling 1-2-3 dager etter at NAV faktisk mottok dem og så protokollføre dette som “dato for mottak”..

Støtter ellers fullt ut hva AntonMarkmus skriver i innlegget ovenfor dette, men det ene i denne saken utelukker ikke også det andre. 

Så TS: Slutt å bruke tiden din på ting som du likevel ikke har sjanse til å nå frem med uansett og velg heller dine kamper der du kan oppnå noe og bruk din tid og dine krefter der  :). 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2

Ja, jeg får prøve å endre fokuset bort fra nødbolig, og innse at det ikke er en løsning som er aktuell i min situasjon. Er vel enig der. Hadde jeg også vært i økonomisk uførhet uten inntekt så hadde jo det stilt seg annerledes. 

Jeg ser hva dere skriver, jeg får se hva jeg får til. Men takk for gode råd. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2

Kom på at jeg hadde en konto på binance jeg hadde kjøpt kryptovaluta for noen hundrelapper. Sikkert 2-3 år siden. Tenkte jeg bare skulle inn sjekke om det var noe å hente nå. Og det var faktisk så mye som 2700 dollar i verdi der nå. Så nå skal jeg prøve å få det overført tilbake til meg. Vet ikke hvor lang tid det tar, men da får jeg jo faktisk de økonomiske musklene jeg trenger for å lande en bolig. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar
7 minutes ago, Guest bd6df...8d2 said:

Kom på at jeg hadde en konto på binance jeg hadde kjøpt kryptovaluta for noen hundrelapper. Sikkert 2-3 år siden. Tenkte jeg bare skulle inn sjekke om det var noe å hente nå. Og det var faktisk så mye som 2700 dollar i verdi der nå. Så nå skal jeg prøve å få det overført tilbake til meg. Vet ikke hvor lang tid det tar, men da får jeg jo faktisk de økonomiske musklene jeg trenger for å lande en bolig. 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Gull!

Lenke til kommentar
16 hours ago, Guest bd6df...8d2 said:

Det er en bil i klassen C kompakt. For min egen del så hadde jeg ikke brydd meg så mye om jeg måtte bodd en lengre periode i   bilen. Hadde aldri spurt NAV om hjelp heller. Det er barna som gjør det så vanskelig. Og det er med de i tankene at jeg går til det ekstremt vanskelige skrittet å krype inn på NAV, for å be om en nødbolig.

 

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Veldig forståelig. Med 2 barn kan man ikke bo i bil. Men kunne klart det på egenhånd i en periode men ikke særlig gunstig på kalde dager/netter.

Lykke til, håper det ordner seg for deg og barna samt gratulerer med cryptoen :)

Og apropo det få snakker om. En psykisk smell som setter en ut av spill kan alle av oss få én eller flere ganger i løpet av livet så det skal man på ingen måte skamme seg over eller måtte skjule. Det kan ramme hvem som helst. Desto viktigere å fokusere den verdifulle energien man har til overs mot det som gir mest verdi.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

En løsning kan være å søke om lån fra Husbanken. De kan hjelpe med å dekke egenkapitalen i form av lån. Siden du har barn er det også mulig du får lån for kjøp av bolig. Det er også mulig å skaffe det som kalles depositumsgaranti fra NAV hvis du skal leie. Siden du er involvert hos et DPS så er det mulig de har en sosionom som kan bistå deg hvis dette føles vanskelig. 

Men i all hovedsak så er sosialhjelp er forbeholdt de med lav inntekt. Hvis du har 30.000 etter skatt per måned så har du det bra. Selv om dette skulle være før skatt, så har du det fremdeles bra. De med minstesats for uføretrygd har 15.000 per måned. De med minstesats i AAP sitter igjen med 11.000 per måned. Og det finnes de med såpass lite som 4.000 per måned. Det prioriteres hjelp til de som har minst, og de som er i særskilt situasjon. Du havner dessverre ikke høyt på en slik liste. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest bd6df...8d2

Jeg har fått samlet meg litt etter jeg startet tråden her. 

Først vil jeg bare beklage for hvordan jeg svarte i den første delen av tråden. Det er ikke hvordan jeg normalt er på forumet her. Og jeg er glad jeg er anonym. Jeg ser at jeg var for «aggressiv» og «krass» mot flere. Synes forøvrig at mye også ble urettferdig, men slik jeg svarte gjorde nok at dette eskalerte så kan ta selvkritikk der også. 

jeg er glad for at tonen ble endret etterhvert i tråden og at det ble mindre fiendtlig og konstruktivt. Spesielt vil jeg takke gjest123 for hans verdifulle innsikt i jussen relatert til dette. Tror det absolutt var viktig at jeg fikk snudd i tenkningen, og dette markerte nok ett viktig vendepunkt. 

Det er en politisk side her også om hva jeg mener om vårt sosialsystem, men det kan jeg spare til en eventuelt annen tråd hvor det ikke blir så personlig. 

psykisk helse er vanskelig. Var ganske langt nede når jeg startet tråden her. Helt ærlig, hadde det ikke vært for at jeg har barn, så tror jeg ikke at jeg ville vært til stede i dag. Det gjorde nok også at jeg var lett sårbar, og altfor sensitiv. Dette handler jo ikke bare om NAV, og det spesifikke spørsmålet jeg stilte her. Jeg har hatt ett ganske tøft liv, la meg bare si det slik. Og det har også påført meg flere spesifikke skader. Og når man skal sove i bilen, ett øde sted etter å ha blitt «avvist» av NAV så kan verden føles ganske urettferdig, og følelser som ikke alltid er så produktive kan bli altfor dominerende. 

Har kommet meg noe videre herfra. Og jeg har noen gode ting som er i ferd med å skje i livet, som har gitt meg en del styrke.

Dette blir nok det siste jeg skriver her. Men tenkte at jeg ville skrive en slags avslutning.  

Anonymous poster hash: bd6df...8d2

Lenke til kommentar

Når man er midt i en vanskelig situasjon eller har det tøft vil de fleste "bjeffe" litt (veldig menneskelig) og den største feilen man gjør er å dømme noen etter hvordan de er når de er presset opp i et hjørne :) Det blir litt som å stå med hånda i ilden og at folk rundt deg ber deg ta deg sammen.

Ellers godt å høre at det begynner å gå rett vei.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...