Gå til innhold

Er et avhør nokk bevis på fartsovertredelse?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg ble for kort tid siden tatt for fartsovertredelse av en sivilpoliti. Farten ble terget opp av politiet. Jeg så på speedometeret mitt at jeg kjørte på det høyeste 110km/t, men de prøver å straffe meg for høyere. De har ingen fartsmåler. De klarte å lure meg til å ta et avhør hvor jeg sa feil informasjon fordi jeg var i sjokk. Jeg hadde et vitne i bilen som kan bevitne at jeg ikke kjørte så fort som dem prøver å straffe meg for. Så igjen, er et avhør nokk bevis for å straffe meg med fullstraff? Avhøret er også trekt tilbake etter kort tid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror alle politibiler har kamera og egen fartslogging som kan benyttes, så jeg ville kanskje vært forsiktig med uttalelsene. Om det er nok til å få en dom er vanskelig å si. Om avhøret er trukket tilbake er det jo trukket tilbake så du kan ikke gjøre så mye med akkurat den biten.

Endret av Sampson
Lenke til kommentar

dette er min andre bruker, siden den andre nådde maks antall meldinger per dag.

på mandagen var jeg på politi stasjonen for å trekke avhøret og samtykket. når jeg var ferdig der løp politi mannen etter meg til parkerings plassen for å prate med meg, følte det ble et avhør nummer 2. i denne samtalen ble det sagt at de ikke hadde fartsmåling på meg, så de får ikke bevist det. men de har det avhøret jeg har trukket tilbake. vil det avhøret bety like mye, hvis det er tatt tilbake?

Lenke til kommentar

Når du har trukket avhøyret så er dette ikkje lenger gjeldande som ei tilståing. Det er mulig at det kan tilleggast litt vekt med kva du fortalte i fyrste avhøyret, men det er ikkje lenger ei tilståing frå din side.

Det vanligaste i slike saker er at ein tek deg for brudd på aktsomheitsparagrafen der poliitet vitner om at du køyrde uforsvarleg, då er ikkje den eksakte farta like viktig.

Lenke til kommentar
Jan Erik0000 skrev (2 minutter siden):

så hvis jeg fikk med meg dette riktig, så kan ikke politiet bruke det gamle avhøret mot meg?

Selvfølgelig kan de det. Hvordan mener du at de ikke kan det? Du har jo sagt tingene. Hvorfor skulle du lyve om å kjøre for fort? Da er det jo like sannsynlig at du lyver om å ikke ha kjørt for fort. 

Lenke til kommentar
Dilemma skrev (2 minutter siden):

Så du holdt fartsgrensen frem til det skjedde?

ja. jeg kjørte etter dem en stund, men de kjørte i 55 inni 60 sonen. så jeg tokk en unødvendig forbikjøring (noe jeg er villig til å straffes for), men når jeg skulle kjøre forbi så økte dem farten, sånn at jeg måtte øke farten mer for å komme forbi. dem økte farten når jeg nesten var forbi. det som gjorde dette værre er at det kom møtende bil når dem økte farten. (jeg kjørte forbi når det var klart), men denne prossesen tokk lengre tid en anslått. når jeg hadde kjørt forbi prøvde jeg å gå tilbake til fartsgrensen, men de fortsatte å kjøre fort bak meg. etter at jeg hadde kommet over en bru så kom jeg til en 80 sone der det var en bil foran meg, da var jeg klar til å kjøre 80, men så ser jeg sivilpolitiet rett i rumpen på meg. det var liksom ikke noe plass mellom meg og bilen foran, siden jeg ble presset av politiet bak. jeg da valgte å kjøre forbi siden jeg ikke orket å bli presset mellom 2 biler. tanken gikk vell (tenk om jeg hadde bremset, da ville politiet kjørt inn i meg). etter at jeg kjørte forbi, fulgte da politiet etter meg og fortetta med å være så nærme. det var da jeg økte til 110km/t i 80 sonen. det var da de satte på blålys og stoppet meg. når de stoppet meg kom jeg i sjokk og ble sendt inn i avhør og sa feil informasjon. jeg sa at jeg kjørte mye raskere enn jeg faktisk gjorde. det er derfor jeg lurer på om å trekke tilbake avhøret hjelper i min situasjon. jeg prøver ikke å løpe fra straffen min, men jeg vil ikke bli straffet for 140km/t når jeg maks kom i 110km/t. jeg godkjenner å bli straffet for uaktsom kjøring på det høyeste, siden dem ikke har fartsmåling.

Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...