Gå til innhold

TV-teknologien utvikler seg videre: LCD tar opp kampen mot OLED


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Simen1👍

Da jeg så overskriften trodde jeg med det samme, at det var små TV-er.

Tenker de virkelig ekstra på de med små vegger i små stuer, så koselig.

Så var det ikke akkurat det da.

Men tanken var fin så lenge den fikk leve...

At en ikke må ha den største eller dyreste TV-en som finnes, er i grunnen helt fint.

 

Lenke til kommentar
1. TVen din fungerer sikkert fint noen år til!

Her i huset var det faktisk den nyeste TVen (2012) som røk først

2. Hvis ikke, er det mulig å reparere den?

Gåent hovedkort var ikke noe jeg så for meg å bytte, men jeg liker å fikse på ting selv :)

3. Hvis ikke, kanskje du vil vurdere å kjøpe brukt?

Ja, det kunne ha vært noe, men valgte nytt for å få størrelse og oppløsning.

Generelt så tenker jeg at man ikke bytter noe som funker, men av og til må man. Gjennomsnittsalderen på TVene her i huset har sunket fra 8,3 år til 2 år etter bytte av 2 stk nå de siste par månedene. Jeg tror mange kan spare mer enn bare penger på å ikke måtte legge seg på "bleeding edge" teknologi.

Lenke til kommentar

Jeg er selv på min tredje flat-TV, og den første røyk etter 7+ år og derved etter garanti og reklamasjonstiden var gått ut. Gikk derfor for en ny men rimelig TV som var på lokketilbud, men klarte å grabbe den til meg. Var litt slunken lommebok akkurat da, men ungene (og far) fortjente noe å kunne se på. Den røy dessverre den og, men nå akkurat innenfor garanti-tiden.

Fikk tilgodelapp på hele kjøpsprisen, og mer enn doblet denne, og kjøpte meg en ganske flott 55" fullHD. Dette var i 2014, så den har da vært med meg nå i snart 7 år. Den blir neppe byttet ut før den ryker, da den gjør jobben sin ganske så godt.

Det er fint og flott med nye, fantastiske spesifikasjoner, men selv om det meste er blitt bedre, så er det faktisk en ting jeg savner fra den første, og det var 2 tunere og velfungerende PIP-funksjon, med mulighet for å raskt bytte om på hvilken som fylte mesteparten av bildet. Kjempefunksjon for å kunne følge 2 fotballkamper samtidig, men der ene er hovedkampen an følger, og den andre ble blåst opp ved mål og andre situasjoner som var verdt å se bedre.

Alternativt og som jeg hovedsakelig brukte den TVen til, var PC-skjer i stua, og kunne la dattera mi se barne-tv samtidig. Dog, dette vil nok neppe være bruk for nå, siden ungene har fått egne pads og vokst forbi TV-interesse, såpass at en arvet TV nå står relativt ubrukt, selv om den har fått oppgradering i form av en Chromecast, så det skal være lett å caste bildet fra paden. Antar dog at det må en ny opplæringsrunde til før det blir interessant funksjon, da pad og mobil er nettopp mobil, mens man ser...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...