Gå til innhold

"Blackface" sang, er det greit?


Mag ne

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er definitivt blackface-vibber. Det vil si, han parodierer helt klart muslimske innvandrere i Norge.

Men på den annen side så har ikke muslimer i Norge noen 400 år gammel historie med slaveri og undertrykkelse.

Så i Norge er det innafor, på linje med Stoltenberg og Borettslaget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Humor er en viktig del av å normalisere minoriteter som fortsatt ikke er "aksepterte" i deler av samfunnet. 
Hvis man ikke kan lage humor om en gruppe i frykt av å miste jobben sin eller andre represalier, så vil denne gruppen bli sett på som annerledes og vil bruke lengre tid på å bli normalisert i samfunnet. 

Han der tilhører den gruppen mennesker man ikke kan spøke om fordi da får man kjeft og de går til mediene med det en sa som var ment humoristisk. Jeg er litt usikker på ham. Jeg passer veldig på hva jeg sier når han er i nærheten for ikke havne i trøbbel, selv om det jeg skulle si var ment uskyldig. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kanskje det er rom for å være litt fornuftig her? Kanskje det går ann å se verden i litt flere nyanser en bare rett og galt. For meg handler det vel opp intensjon i kombinasjon med utførelse. Jeg mener at det må være helt greit å tulle med folks kultur, etnisitet, legging, religion osv. Jeg mener også at det er åpenbart at det kan gå for langt. Hvordan man skal avgjøre hva for langt er vet jeg ikke, men det er kanskje en fordel å være raus. La oss ikke gå inn for å krenke eller bli krenket. Vis andre respekt og ta livet med ro.

Når det kommer til Flesvig konkret, han sparker jo i alle rettinger. Det gjør også for eksempel Stoltenberg i Borettslaget. For meg er det innen for hva jeg synes er ok, men kanskje noe blir støtt av det. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har inntrykk av at de som ser rasissmen er de virkelige rasisstene. Bor langt oppi nord hvor fremmedfrykten kanskje er størst. Men ser virkelig ikke hvorfor blackface etc skal være rasissitisk i 2021, med tanke på Espen Eckbo sin sketch f. eks. Ja det var kanskje rasisstisk en gang, men skal du lete etter rasissme finner du det overalt. Til og med i sangen Haugenstua. 

Det er på tide at alle uavhengig av hudfarge blir mer tolerant og går med innstillingen om at andre mennesker gjør ting i beste mening. 

 

Til og med Plumbo sin Mokkamann vits var ikke rasisstisk i det hele tatt. Se humoren i ting og la være å bli krenka. Livet er så mye bedre om du ruster deg litt opp og lar være å bli krenka. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå om dagen vil jo "antirasistene" ha likes og skryt når de kommer med utsagn i sosiale medier som "Jeg så ikke min egen rasisme og skjønte ikke at jeg faktisk hadde rasistiske tanker".

Okay, vi skjønner, du er rasist men føler skyld, slutt å projisere på oss andre...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Humoristisk smak" vs "humoristisk sans":

Man kan syns noe er morsomt, eller man kan syns noe ikke er morsomt. Det er i utgangspunktet et spørsmål om "smak", og får være opp til hver enkelt. Personlig syns jeg ikke Herman Flesvig er spesielt morsom. Men verre er det når man ikke forstår de grunnleggende konseptene i fenomenet "humor", som f.eks. hvem som er avsender, hvem som er mottaker og hvem/hva spøken egentlig går på bekostning av. Dette er et spørsmål om humoristisk "sans".

Dersom man tror det er innvandrere, og ikke poserende norske "wannabes" (bl.a.), som gjøres narr av i Flesvigs karakter "Ola Halvorsen", mangler man rett og slett humoristisk sans. Man forstår da ganske enkelt ikke humor som konsept, og det blir som å mene at vitsen om de to tomatene som gikk over en vei er ment til å gjøre narr av trafikkskadde.

Vi skal aldri la folk som mangler humoristisk sans - eller som med vilje skjuler sin humoristiske sans for å score et politisk poeng - få definere hva som er greit og ugreit når det gjelder humor. Det beste er å bare ignorere slike menneskers meninger, og så kan heller resten av oss (d.v.s. den store majoriteten av mennesker) heller diskutere hva som er morsomt og ikke, og hva som er ugreit og ikke.

På samme måte ville du aldri tatt imot golf-tips fra noen som ikke skjønner golf eller poenget med golf, eller latt dem få definere regler, skikk og bruk for golf.

Endret av AntonMarkmus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Parodi er såklart greit, av folk, grupper, eller kjønn.
Haugenstua er heller 1%, på en skala hvor 100% er blackface.
Folk klager lite på at folk har på enorme neser, leker med penger og makt i en jøde-parodi :) 

Men kanskje grensen går ved riktig blackface med hyling og hopping som en ape.
Moralsk og humoristisk sett iaf, vanskelig å straffe folk for yttringer/vitser.

Endret av Alexander4840
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...