Gå til innhold

Ubiquiti Dream Machine Pro mot Altibox' fiber?


javr

Anbefalte innlegg

Gullars skrev (8 minutter siden):

Jeg tror det var bra at jeg snublet innom denne tråden... I butikken vår har vi bestilt oppgradering fra 5 Mbit kobber til 50 Mbit fiber fra Altibox. Leverandøren sa at jeg da måtte ordne meg en brannmur selv.

Ettersom vi også skal sette opp overvåkningskameraer og et par aksesspunkter falt valget på Ubiquiti Unifi Dream Machine Pro samt en Unifi USW 24 PoE Switch.

I mitt enkle hode har det bare vært å koble den kommende fiberen inn i WAN-porten på UDM Pro, men av hvordan jeg skjønner denne tråden er det visst ikke fullt så enkelt.

Når jeg leser her blir det en del ukjente trebokstavforkortelser å forholde seg til. Er det noen som veldig enkelt kan forklare meg hva som skal til for å få det til å fungere med fiber fra Altibox inn i UDM Pro? Hvis jeg trenger noen ekstra deler er det fint med referanse til en norsk nettbutikk ettersom linja aktiveres om 4 uker og jeg neppe har tid til å vente på leveranser fra utlandet.

Usikker hvilket utstyr de leverer på bedriftslinjer, men neppe likt til private. Når du skriver altibox, er du sikker på at det er den løsningen dere får?
Det bør sjekkes ut først. Når du vet nøyaktig hvilken løsning som kommer så kan du evt velge fiberadapter.
Du må og vite om der skal benyttes noe vlan, i så fall hvilket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Habla Møberg skrev (39 minutter siden):

Usikker hvilket utstyr de leverer på bedriftslinjer, men neppe likt til private. Når du skriver altibox, er du sikker på at det er den løsningen dere får?
Det bør sjekkes ut først. Når du vet nøyaktig hvilken løsning som kommer så kan du evt velge fiberadapter.
Du må og vite om der skal benyttes noe vlan, i så fall hvilket.

Vi bestiller gjennom ECIT, og de bruker Altibox som underleverandør på fiber i området. Eneste instruks jeg fikk var at jeg trengte router/brannmur. 

Lenke til kommentar
Habla Møberg skrev (4 minutter siden):

Det må da finnes mennesker der som har litt kunnskap. At du trenger en ruter er mildt sagt utydelig melding.

Jeg får sjekke med dem igjen på mandag. De bekreftet for så vidt tidligere i uken på forespørsel at det ville gå fint med en Ubiquiti UniFi Security Gateway (da det var det jeg opprinnelig vurderte). Men det er vel kanskje ingen automatikk i at det også vil fungere med en UDM Pro.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Prøvde meg på dette i går, og hadde håpet på litt mer plankekjøring. Er det noen som kan se hva jeg gjør feil?

Kjøpte denne SFP-modulen: https://www.fs.com/products/39135.html da jeg har en kamerat som fikk samme til å fungere på Viken Fiber.

Fiber fra Altibox er patchet inn i et fiberpatchpanel med en tilsvarende dings som denne: https://www.fs.com/products/48488.html

Jeg har en patchesnor fra LC->SC med blå plugger tilsvarende denne: https://www.fs.com/products/40459.html

Oppsettet i Unifi ser slik ut: 

image.thumb.png.85a93b87f361e56aaaaef2cf8390327f.png

 

Alt i alt så virker ikke dette i det hele tatt. Ingen blink i SFP-porten for å indikere data. 

 

PS. Hjemmesentralen min sto ikke i bromodus selv om dette var valgt på Altibox sine nettsider. Jeg måtte skru det av og på før den faktisk havnet i bromodus. Kan dette ha noe med saken å gjøre?

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
ChrisCo skrev (På 18.10.2020 den 18.22):

Jeg kjører Altibox fiber rett i UDM-pro uten problem. Er bare å sette VID 102 på WAN interfacet.

Men du må ha SFP som fungerer på UDM'en; DENNE har jeg.. Legg inn dette i bestillingen.

 

image.png.c20861ff268e237c5b0c5efa0c553a43.png

Hijacker denne tråden litt, skal bytte ut altibox-hjemmesentralen med en Edgerouter 4, vil denne fungerer bra til den også?

Endret av Håvard
Lenke til kommentar

Står i beita hvor jeg ikke lenger orker å tolerere Google WiFi (som sambo insisterte på og fikk viljen sin). Har altibox fiber og ønsker å gå for et bedre oppsett. Siden jeg har jobbet med Unifi i jobbsammenheng er det naturlig for meg å se dit.

Jeg har dog ingen mulighet for rackenheter eller eget rom å sette dette på. Fiber kommer gjennom vegg på hjemmekontor hvor jeg sitter og kan derfor ikke ha veldig støyende enheter her (en eldre NAS støyer mest i dag, ellers ligger nivået på 35-37dB). Alt blir stående i hyller og på benker rett til siden for pulten.

Huset er et 2 etasjers rekkehus og det er vel en 20-30 trådløsnett i området på både 2.4 og 5GHz. Vi kjører en del chromecast, trådløse høyttalere osv. så IGMP snooping og den slags må fungere.

Jeg har tittet på UDM som begynner å bli en gammel enhet men den virker jo fortsatt å være være meget god.

Spørsmålet er hvor godt den vil virke over et 2 etasjers rekkehus med 123 kvm boareal. Selv med 2 Google WiFi har vi ofte hatt litt dårlig signal i stua med puck 2 stående i stua men det tilskriver jeg Google WiFi. Sambo har hjemmekontor i stua og derfor er det viktig med god dekning der. Per nå løste vi det med kabling til Puck2 selv om backhaul er wireless.

Uansett er jeg fullstendig lei Google WiFi med manglende administrasjonsmuligheter, null kontroll over oppdateringer og sikkerhetsfunksjoner. Google har også slurvet heftig med oppdateringene siden september 2021 og mange rapporterer økende problemer med disse enhetene.

Anbefalinger innenfor Unifi-verset?

EDIT:
Skulle selvsagt gjerne også hatt WiFi6/6E men aner ikke om Unifi kommer med en oppdatert UDM med dette.
Har heller ikke mulighet for wired backhaul om flere APer så det bør være dedikerte kanaler for dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
dolten skrev (På 7.7.2021 den 20.52):

Hei, er sikkert urelevant tilhovedspørsmålet til trådstarter, men mange søker på google og finner denne tråden angående UDM Pro, så derfor vil eg svare på det mange lurer på angående fiber direkte i SFP+WAN2 porten(port10). Eg har Tela/Get nå, men fungerer like bra med Altibox, da eg hadde det tidligare.

Ja det fungerer fint å bruke SFP+ port 10 i UDM Pro og få internett frå her, så eg skal beskrive enkelt korleis du utfører dette på splitter ny UDM Pro. TV kan du utelukke å kjøre gjennom UDM Pro på denne måten. Dette gjelder berre for internett VLAN Altibox/Telia-Get.

 

1.Få tak i en SFP modul tilhørande din fiber, takk til trådstarter for den store "Altibox tråden om hjemmesentralen" her bruker ontheroad og brukeren Franze for delene eg linker:

https://www.fs.com/products/40459.html Fiber patchesnor

https://www.fs.com/products/39135.html SFP modulen skal inn i WAN2 port 10

https://www.fs.com/products/48488.html Adapter mellom patchesnor og kabel frå altibox

Koble sammen dette med fiberen frå din Fiber leverandør skal eg ikkje legge meg opp i da det finnest utallige måter en fiber er terminert, så patchesnor kan variere etter behov, og det kan være du berre trenger å kjøpe en SFP modul tilpasset den patchekabel du har idag. I mitt tilfelle har eg 19" patchepanel for fiber da eg like greit terminerte en 12Fiber frå gateskap sjølv. Men absolutt ikkje behov å ha eit panel for berre en fiber.

2.UDM Pro setup

-Koble til straum og koble til internett på port 9(internett frå en eksisterande ruter eller via bridge frå bærbar pc med mobilt nett.

-Installer app på mobilen og kjør den vanlige setupen der for å legge inn UDM Pro på din Unifi brukar

-Etter dette kan du berre logge inn via "unifi.ui.com", dette er anbefalt da det er enklare grensesnitt enn appen og fleire val.

-Sett deretter opp VLAN som visst under altibox=102 og Telia(get)=202, dette kan sjølvsagt variere, du kan få infoen frå din Fiber leverandør på dette med litt masing. Det viktigaste er å berre forandre WAN2 interface i innstillinger

-VLAN ID, er einaste innstilling du trenger å forandre for å få den på nett. Sjå vedlagte bilder i min post for bedre forklaring kor det er i menyen.

-Bruk deretter port 1-8 for internett tilgang(bruker port 1 sjølv, tenker det er samme for dei andre pga default oppsett).

3.Port forwarding

-Dette er viktig å huske på da du nyttar WAN2 (egentlig failover port, håper å kunne bytte den med port 9 etterkvart), her må du også nytte WAN2 på portforwarding valget, ellers fungerer dette ikkje.

Kom gjerne med spørsmål, er berre første dagen min med en splitter ny UDM Pro leke😀. Byttet min Edgerouter Lite og Edge svitsj oppsett, da eg har for dårlig tid til å vedlikeholde det eg hadde og for enkelt å ha alt samlet i Unifi miljøet med Akesspunkta mine. Min neste jobb nå er å få konfigurert alle VLAN i nette mitt tilbake med brannmurer og nettisoleringer etc..

 

VLAN på UDM Pro. v 6.1.71

2125304213_VLANsetup1.thumb.png.1716614e949d7e6e0ea2257a0259987b.png

VLAN på UDM Pro. v 6.1.71

1804663425_VLANsetup2.thumb.png.678dab7c0f9c332d3934dba924551597.png

Port forwarding på UDM Pro. v 6.1.71

1274326999_PortforwardingpWLAN2.thumb.png.52abbd12fde4369197745ad4d2badbbc.png

 

Hei,

Har nettopp fått min UDM Pro, men sliter med å få den på nett. Jeg bruker SFP modulen som fulgte med VMG hjemmesentralen. 

UDM Pro'en får link fra fiberen, men ikke IP. Jeg har forsøkt å endre VLAN ID'en til 102 som du har beskrevet. Har også forsøkt å klone MAC-addressen som har blitt foreslått i andre nettforum jeg har funnet. Dette resulterer bare i at UDM Pro'en ikke får nett i det hele tatt når jeg kobler Hjemmesentralen inn i port 9 for å endre instillinger, så den må tilbakestilles til fabrikk instillinger hver gang.

Er det noen som har noen forslag på hva jeg kan prøve?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Takk for hjelpen alle sammen, dette funka fint for meg på en UDM Pro. Jeg har ikke TV VLAN behov, alt via de nye appene så jeg trenger bare VLAN 102 på eksternt interface. Swappet om WAN1 og WAN2 først og så mine innstillinger:

1101072895_Screenshot2022-10-21at11_34_17.thumb.png.b3108afbf43f0e3e7124bee91316e7d0.png

880222389_Screenshot2022-10-21at11_35_10.thumb.png.e9aae01c2ce89f8467a5f9782ed5ec6a.png

 

Vet ikke om det har noe å si, men modemet mitt sto i bridge modus før jeg nappet SFPen over i UDMen. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kan også bekrefte at corvy sin fremgangsmåte fungerer utmerket.

Har Altibox levert av Viken Fiber. Fikk satt opp alt utstyret og konfigurerte altibox sin VMG til brumodus. Flyttet så SFP-modulen over til UDM Pro. Konfigurerte UDM Pro til at port 10 var primærforbindelse, og satt VLAN ID til 102.

Gav etter dette UDM Pro en reboot, og når den var oppe igjen fungerte alt som normalt.

Har kun Internett, ikke TV.

Lenke til kommentar

Hei @t0ffemannen! Jeg kjører UDM Pro med Model A. Den trenger kun internett, ikke behov for dette spesielle TV VLANet. Model A er i praksis bare en Android enhet som trenger tilgang til Internett.

Jeg bruker SFPen rett i UDM Pro + Model A. 

Dog - skal være ærlig, jeg bruker faktisk mye altibox appen direkte på TVene mine som alle kjører Android. 

Lenke til kommentar
corvy skrev (7 timer siden):

Hei @t0ffemannen! Jeg kjører UDM Pro med Model A. Den trenger kun internett, ikke behov for dette spesielle TV VLANet. Model A er i praksis bare en Android enhet som trenger tilgang til Internett.

Jeg bruker SFPen rett i UDM Pro + Model A. 

Dog - skal være ærlig, jeg bruker faktisk mye altibox appen direkte på TVene mine som alle kjører Android. 

Takk for svar. Må sette opp internett på VLAN 102 ? Du har VMG og bruker medfølgende sfp fra denne?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...