Jump to content
javr

Ubiquiti Dream Machine Pro mot Altibox' fiber?

Recommended Posts

Hei,

Jeg skal totalrenovere huset mitt og har i så måte tenkt å gjøre nettverket litt mer sofistikert. Jeg har lest så øyet blir stort og vått om Ubiquitis Secure Gateway og Edgerouter 4, men finner ingenting her om Dream Machine Pro. Virker som sistnevnte har en del mer hestekrefter enn de to førstnevnte og er bedre rustet til å kjøre IDS/IPS på tykke nettlinjer. Er det noen som har noe erfaring med å koble denne rett i fiberen og ikke gå via Altibox' utstyr? Tenker å parre den opp med en UniFi 16-150W svitsj samt et knippe AP-AC Pro for WiFi. Videre ned linjen planlegger jeg å sette opp et og annet kamera, så Dream Machine Pro virker jo i så måte også som et godt alternativ. Også er disse dingsene i rackstørrelser, som passer meg godt.

Er det noen som har noen tanker om dette? TV-biten til Altibox er i utgangspunktet uinteressant, jeg mener.. hvem bruker egentlig lineær TV i 2020? Men hvis det funker å få de to VLAN distribuert på et fysisk nett, så er det strengt tatt ikke en ulempe. Kan jo hende jeg finner en bedre halvdel en gang i fremtiden som ikke deler mitt syn på lineær TV.

 

Disclaimer: Jeg står på helt bar bakke når det kommer til kunskap om ting som dette, men et sted må man vel gjerne starte?

 

Hans Olav

Share this post


Link to post

Når det kommer til VLAN på tv biten er jeg ikke sikker på om det finnes en oppskrift ennå.

UAP-Pro er kurante Accesspoints og UDM-Pro er en investering du ikke vil angre på.

Edited by Lindsay

Share this post


Link to post

Nå vil jo andre svare på om de har fått dette til å fungere, jeg har en UDM-Pro men ikke koblet opp da jeg er i rehabiliteringsmodus. Jeg mangler en 48 port switch med 2 sfp+ porter og må utvide med flere PoE porter. Venter på at Amazon åpner i Sverige også da jeg har lyst på Trend Micro Home Security å. Men dette har mindre prioritet og særlig fra min bedre halvdel. Så fungerer pfSense helt ok ennå.

Men min erfaring er at det begynte i det små his meg med UniFi og utvidet etterhvert, summerer en blir det en god slump penger som er puttet inn i hos Ubiquiti.

UniFi.PNG

Edited by Lindsay

Share this post


Link to post

Jeg kjører Altibox fiber rett i UDM-pro uten problem. Er bare å sette VID 102 på WAN interfacet.

Men du må ha SFP som fungerer på UDM'en; DENNE har jeg.. Legg inn dette i bestillingen.

 

image.png.c20861ff268e237c5b0c5efa0c553a43.png

  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Nei, jeg aner ikke, har bare lest her på forumet at hvis man hopper over hele altibox sin hardware eller setter den i bridge mode så får man ikke tv og nett på samme fysiske nett med USG(pro) eller EdgeRouter 4.

Men som jeg skriver, det er i utgangspunktet ikke et problem for meg. Har ikke hatt lineær TV i hus de siste ti åra og har ikke tenkt å starte med det nå. Spør igrunn mer for å future proofe i tilfelle det skulle flytte inn noen significant other i fremtiden som svært gjerne vil ha det.

Share this post


Link to post

Eh jo, man får TV og nett over samme kabel... Er ikke helt sikker på om jeg skjønner helt hva du mener her...

Uansett, ikke noe problem å kjøre fiber rett i UDMp med sfp..

Share this post


Link to post

usikker på hvordan det er med denne, men har sett på andre usg enheter så må en lage en json fil med config for igmp proxy. 

Ellers så trengs det kun 2 vlan på wan interfacet, vlan 101 og 102 samt to statisk router via vlan 101 så burde du få både tv og internett på denne.

Share this post


Link to post

Jeg har sett utallige reviews på UDM-pro, og en av tingene de alle klager på er at man kan ikke sette mer enn én IP per WAN-port. Vil ikke det stikke kjepper i hjulene for to VLANs inn fra Altibox' fiber? 🤔

Share this post


Link to post

det vil nok ikke blir et problem, men når jeg google litt så jeg at Lindsay har nok rett i at du ikke vil få til iptv med denne boksen. Så ut som de rett og slett manglet multicast støtte i kernelen. 

Share this post


Link to post
1 hour ago, trrunde said:

det vil nok ikke blir et problem, men når jeg google litt så jeg at Lindsay har nok rett i at du ikke vil få til iptv med denne boksen. Så ut som de rett og slett manglet multicast støtte i kernelen. 

Ja, temaet har vel også vært oppe i tråder her tidligere også - av en noe snodig grunn ser det ut som det ikke er IGMP-støtte på dette produktet. 

Share this post


Link to post

De tester ut flere ip på samme kabel( dog fra samme ISP) i beta delen, men om det da blir for UDM-Pro eller bare for UXG som kun er for US/EU (early adopters). IGMP er der, det er nok json støtten som ikke kommer på UDM-Pro som kan være problemet, men at det blir en løsning på det vil jeg tro, Firmware/controller er på langt nær fullt ut utviklet eller stabilt nok, men leser kun beta delen hos ui.com.

Share this post


Link to post

Hei jeg har akkurat bytta til Dreammachine Pro fra usgpro , og har fiber rett inn i dreammachinepro. På usgpro`en måtte jeg programere inn alt for å få tven til å funke-. Disse funksjonene mangler i DMP og har som tidligere nevnt ingen jason fil. jason filen trenger mann bare til å lagre det du har programert- slik at instillingene skal overleve en resett- strømbrudd

Jeg har ikke prøvd å få tven til å funke enda, men ser ut som det er muligheter for å få det til i interfacen, Om noen får det til kanskje de kan legge ut en guide?

Skal prøve meg litt frem når jeg får tid. går i appletv med altibox app frem til da---.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...