Gå til innhold

Gullars

Medlemmer
  • Innlegg

    1 053
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Gullars

  • Bursdag 10. okt. 1985

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gullars sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Men er det ikke da like greit å benytte strømnettet?
  2. Nei, jeg har ingen datapunkter rundt i huset. Det er et hus fra 70-tallet. Jeg heller egentlig mot å kjøpe en helt ny mesh fra TP-Link. Jeg vet de også har noen bra noder som fungerer over strømnettet.
  3. Vi har nylig flyttet fra leilighet til hus på 380m2 fordelt på 3 etg. Jeg har bare koblet opp min gamle Ubiquiti Amplifi HD ruter, men det fungerer ekstremt dårlig spesielt opp til kontoret helt i hjørnet på øverste etasje. Jeg tenkte å prøve med et par mesh-noder rundt omkring i huset (https://www.elkjop.no/product/pc-datautstyr-og-kontor/nettverk/router/ubiquiti-amplifi-hd-mesh-node/61895?scid=SEM6279&gclid=Cj0KCQjwyOuYBhCGARIsAIdGQRP2_PnfBEo_6YTgvc6XQkUt6UsdQ4Rts327PoPZOH_dcvtM_gzFRpgaAtV4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds), men når disse koster 1500,- per stk kan man jo få ganske mye annet for de samme pengene. Eksempelvis kan jeg kjøpe 3p TP link M5 mesh til 1990,- eller en TP link Archer AX72 til 1190,-. Amplifi-ruteren min er sikkert 5 år... Hva bør jeg gjøre?
  4. Se bilde nedenfor for litt mer info om problemstillingen. I dag er Hytte 1 og Hytte 2 koblet sammen med et TP-Link mesh (2 enheter i Hytte 1 og 1 i Hytte 2). Problemet med maskinrommet til bassenget er at det ligger ganske lavt i terrenget og at signalet dermed stoppes av fjell. Imidlertid virker det som om jeg kan bruke noe slikt mellom Hytte 1 og Basseng, siden begge er på samme strømnett: https://www.tp-link.com/no/home-networking/powerline/tl-wpa4220kit/ Jeg har begynt å leke med tanken på å få wifi nede på naustet i samme slengen. Det er ca. 90m i luftlinje fra Hytte 1 til naust, og jeg mener det skal være mulig å finne en linje uten særlige hindre utover et par trær. Vil det fungere med en slik? https://www.power.no/data-og-tilbehoer/nettverk-og-rutere/nettverksforlenger/tp-link-outdoor-wifi-antenna/p-399071/ Den vil jo i så tilfelle ha retning like over maskinrommet til bassenget også. Trenger jeg mottakere på naust og i maskinrom, eller vil antennen i praksis fungere som et aksesspunkt på meshen?
  5. På hytta bruker vi Deco TP Link m4 i mesh. Vi trenger å forlenge dette til et utendørs maskinrom for å kunne koble bassengutstyr på wifi. Maskinrommet er ikke langt unna (15m og helning nedover), men pga. mye stein/fjell er det ikke dekning. Finnes det noen smarte produkter for dette formålet, eller blir hi nødt til å trekke kabel for å få dekning?
  6. Hei. Ekstremt gammel tråd, men fant du en god løsning på dette? Jeg fører regnskapet for aksjeselskapet mitt i Excel, og skulle hatt en grei modell for automatisk beregning av beholdning og tilhørende inngangsverdi.
  7. …men hvis det uansett ikke er trefas i dette skapet vil det kanskje også fungere med Aeotec Heavy Duty også? Denne tar jo opp mot 40A. Vil det ha noen praktisk betydning? Prismessig ligger de ganske likt, så går for det som vil fungere best hos meg. https://www.elektroimportoren.no/aeotec-heavy-duty-smart-switch-gen5-z-wave/4512389/Product.html
  8. Skal naturligvis hyre inn elektriker for jobben, men trenger bare å finne ut hva jeg skal kjøpe
  9. Jeg vil tro at resten av oppsettet kan stå urørt. Alt fungerer jo i dag — tingen er bare at jeg ønsker å gå fra tidsstyring til smartstyring basert på strømpriser. Hvis jeg har skjønt det riktig vil jeg tro at en av sikringene 1-6 på første bilde sikrer anlegget, mens lastbryteren (7) og tidsuret kun kobler av/på pumpe og varme. Dermed burde det vel være tilstrekkelig å skifte ut tidsuret uten å måtte gjøre noe med det øvrige?
  10. Dette har jeg veldig lite peiling på… Vet det er trefas 230V inn i huset. Men har som nevnt et eget sikringskap i bassengområdet, og det er kanskje vanlig at slike deler av anlegget kun er enfas?
  11. På den jeg har fra før av (https://www.micromatic.no/produkt/ur-mm7596-uke-2k-bt--96083?code=LA1046BT) står det under spesifikasjoner «Pot frie, veksel 16A 250V», så da er kanskje denne også kun 16A? I så tilfelle bør det vel gå fint, eller..?
  12. Jeg vet at jeg har trefas 230V inn i huset, men mulig at det ikke er trefas inn til bassenget? Sikringskapet jeg viste bilde av her er dedikert til bassengområdet. I så tilfelle står jeg vel friere mht. valg av løsning..? For øvrig kom jeg over denne: https://www.eldirekte.no/shelly-pro-4pm/cat-p/c/p1500020058?gclid=CjwKCAjwkMeUBhBuEiwA4hpqEO6IOVZuWE_yvdNwHXENHKXmIn9K1rljCGcAnnLH0wDHWBK2Y-OTcBoCZmYQAvD_BwE Vil den kunne fungere som erstatning for koblingsuret mitt? Synes jo til og med å være kompatibel med Homey.
  13. Er ikke helt kjent med hva en kontaktor er. Brukes den til å slå av/på en sikring? I så tilfelle høres det jo riktig ut, men hvorfor trenger jeg da eventuelt en heavy duty i tillegg? Har for øvrig forsket litt mer i sikringskapet til bassenget (se bilder). Tidsuret (av denne typen: https://www.micromatic.no/produkt/ur-mm7596-uke-2k-bt--96083?code=LA1046BT) brukes tydeligvis til å slå av/på den smale sikringen like til venstre for tidsuret. Noen som har forslag til et smart produkt som kan erstatte tidsuret? edit: nevnte sikring til venstre for tidsuret er tydeligvis en lastbryter, om det har noe å si.
  14. I kjelleren har vi et basseng som per i dag styres av et tidsur som slår på pumpesystem og oppvarming til en fast angitt tid. Jeg kunne tenke meg å få byttet ut tidsuret med en smart sikring eller noe slikt, eller noe annet som enkelt og greit kan slå strømmen av eller på når jeg ber om det via Homey. Tanken er da å varme opp bassenget når strømmen er billigst. Det eneste jeg kan finne for formålet er Aeotec Heavy Duty, men denne er visstnok ikke kompatibel med 230V trefas(?). Finnes det noe jeg kan bruke? Må kunne brukes med Homey.
  15. Vi overtok et hus i april der utendørs spabad fulgte med. Siden vi ikke kjenner historikken på rens fullt og helt, bestemte jeg meg for å skifte ut vannet i går. Fremgangsmåten var som følger: 1) Biofilm-rens i vannet og påfølgende kjøring av badet i 30 min for å få det gjennom dysene. 2) Tapping av vann. 3) Fylling av vann og kjøring av dyser for å kvitte siste rest av biofilm-rens. 4) Tapping av vann. Fikk ikke opp aller siste rest og så jo at det var litt dritt igjen. Tenkte dette ville fanges av filteret, men mulig det var her jeg gjorde feil. 5) Fylling av vann og tilsetting av No scale. 6) Sette på plass filter etter 10t filterrens. 7) Plassering av 1/2 multifunksjonstablett (ukeklor) fra Biltema i kurv over filter (https://www.biltema.no/fritid/basseng/bassengvedlikehold/ukeklor-multifunksjon-200-g-tabletter-2000036374). Jeg gjorde meg ferdig i går kveld, og gikk ned for å sjekke i dag tidlig. Da var vannet uklart og det fløt et brunt skum på toppen. PH og klornivå virket ok (målt med strips), mens alkaliteten var veldig lav. Jeg må åpenbart få opp alkaliteten (men tror ikke jeg får kjøpt Alka Up i fysisk butikk i Haugesund — noen tips?). Men hva bør jeg ellers gjøre? Bør vannet skiftes ut igjen, eller kan jeg bruke kjemikalier til å få klarhet i vannet og bli kvitt det brune skummet?
×
×
  • Opprett ny...