Jump to content

Gullars

Medlemmer
 • Content Count

  1048
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

About Gullars

 • Birthday 10/10/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Ekstremt gammel tråd, men fant du en god løsning på dette? Jeg fører regnskapet for aksjeselskapet mitt i Excel, og skulle hatt en grei modell for automatisk beregning av beholdning og tilhørende inngangsverdi.
 2. …men hvis det uansett ikke er trefas i dette skapet vil det kanskje også fungere med Aeotec Heavy Duty også? Denne tar jo opp mot 40A. Vil det ha noen praktisk betydning? Prismessig ligger de ganske likt, så går for det som vil fungere best hos meg. https://www.elektroimportoren.no/aeotec-heavy-duty-smart-switch-gen5-z-wave/4512389/Product.html
 3. Skal naturligvis hyre inn elektriker for jobben, men trenger bare å finne ut hva jeg skal kjøpe
 4. Jeg vil tro at resten av oppsettet kan stå urørt. Alt fungerer jo i dag — tingen er bare at jeg ønsker å gå fra tidsstyring til smartstyring basert på strømpriser. Hvis jeg har skjønt det riktig vil jeg tro at en av sikringene 1-6 på første bilde sikrer anlegget, mens lastbryteren (7) og tidsuret kun kobler av/på pumpe og varme. Dermed burde det vel være tilstrekkelig å skifte ut tidsuret uten å måtte gjøre noe med det øvrige?
 5. Dette har jeg veldig lite peiling på… Vet det er trefas 230V inn i huset. Men har som nevnt et eget sikringskap i bassengområdet, og det er kanskje vanlig at slike deler av anlegget kun er enfas?
 6. På den jeg har fra før av (https://www.micromatic.no/produkt/ur-mm7596-uke-2k-bt--96083?code=LA1046BT) står det under spesifikasjoner «Pot frie, veksel 16A 250V», så da er kanskje denne også kun 16A? I så tilfelle bør det vel gå fint, eller..?
 7. Jeg vet at jeg har trefas 230V inn i huset, men mulig at det ikke er trefas inn til bassenget? Sikringskapet jeg viste bilde av her er dedikert til bassengområdet. I så tilfelle står jeg vel friere mht. valg av løsning..? For øvrig kom jeg over denne: https://www.eldirekte.no/shelly-pro-4pm/cat-p/c/p1500020058?gclid=CjwKCAjwkMeUBhBuEiwA4hpqEO6IOVZuWE_yvdNwHXENHKXmIn9K1rljCGcAnnLH0wDHWBK2Y-OTcBoCZmYQAvD_BwE Vil den kunne fungere som erstatning for koblingsuret mitt? Synes jo til og med å være kompatibel med Homey.
 8. Er ikke helt kjent med hva en kontaktor er. Brukes den til å slå av/på en sikring? I så tilfelle høres det jo riktig ut, men hvorfor trenger jeg da eventuelt en heavy duty i tillegg? Har for øvrig forsket litt mer i sikringskapet til bassenget (se bilder). Tidsuret (av denne typen: https://www.micromatic.no/produkt/ur-mm7596-uke-2k-bt--96083?code=LA1046BT) brukes tydeligvis til å slå av/på den smale sikringen like til venstre for tidsuret. Noen som har forslag til et smart produkt som kan erstatte tidsuret? edit: nevnte sikring til venstre for tidsuret er tydeligvis en lastbryter, om det har noe å si.
 9. I kjelleren har vi et basseng som per i dag styres av et tidsur som slår på pumpesystem og oppvarming til en fast angitt tid. Jeg kunne tenke meg å få byttet ut tidsuret med en smart sikring eller noe slikt, eller noe annet som enkelt og greit kan slå strømmen av eller på når jeg ber om det via Homey. Tanken er da å varme opp bassenget når strømmen er billigst. Det eneste jeg kan finne for formålet er Aeotec Heavy Duty, men denne er visstnok ikke kompatibel med 230V trefas(?). Finnes det noe jeg kan bruke? Må kunne brukes med Homey.
 10. Vi overtok et hus i april der utendørs spabad fulgte med. Siden vi ikke kjenner historikken på rens fullt og helt, bestemte jeg meg for å skifte ut vannet i går. Fremgangsmåten var som følger: 1) Biofilm-rens i vannet og påfølgende kjøring av badet i 30 min for å få det gjennom dysene. 2) Tapping av vann. 3) Fylling av vann og kjøring av dyser for å kvitte siste rest av biofilm-rens. 4) Tapping av vann. Fikk ikke opp aller siste rest og så jo at det var litt dritt igjen. Tenkte dette ville fanges av filteret, men mulig det var her jeg gjorde feil. 5) Fylling av vann og tilsetting av No scale. 6) Sette på plass filter etter 10t filterrens. 7) Plassering av 1/2 multifunksjonstablett (ukeklor) fra Biltema i kurv over filter (https://www.biltema.no/fritid/basseng/bassengvedlikehold/ukeklor-multifunksjon-200-g-tabletter-2000036374). Jeg gjorde meg ferdig i går kveld, og gikk ned for å sjekke i dag tidlig. Da var vannet uklart og det fløt et brunt skum på toppen. PH og klornivå virket ok (målt med strips), mens alkaliteten var veldig lav. Jeg må åpenbart få opp alkaliteten (men tror ikke jeg får kjøpt Alka Up i fysisk butikk i Haugesund — noen tips?). Men hva bør jeg ellers gjøre? Bør vannet skiftes ut igjen, eller kan jeg bruke kjemikalier til å få klarhet i vannet og bli kvitt det brune skummet?
 11. Gammel tråd, men valgte å benytte meg av angreretten på den jeg kjøpte og gikk for 75’’ QN95 på Power til 23k i dag. Håper det blir suksess! Noen som vet om dette festet er det riktige for å klistre den godt inntil veggen? https://www.power.no/tv-og-lyd/tv-tilbehoer/veggfeste/samsung-wmn-a50eb-veggfeste/p-1152912/store/1344/?gclid=CjwKCAjwx46TBhBhEiwArA_DjNFrv19fSUmaSevlEPyA-D3bdIqDf6ilA2vBpfnDI7bligT3v5MIBRoC8tgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 12. Vi har akkurat flyttet inn i hus, og tenker å gjøre noen grep for å redusere strømforbruket. Huset er ca. 390 m2 fordelt over tre etasjer. Oppvarmingen består i hovedsak av to varmepumper i de to øverste etasjene, hvorav den ene er ny med integrert wifi (Gree) og den andre er ca. 5 år uten wifi (General). I kjelleren er det et basseng som varmes opp av en luft-til-vann-varmepumpe med wifi (Gullberg & Jansson). Utendørs er det en jacuzzi av typen Vikingbad. Ellers er det varmekabler i kjeller, på to bad og i vinterhage som styres med vanlige termostater. Varmtvannsberederen er av typen Oso, og jeg mener selger sa at denne var et år gammel. Min minimumsplan er å kunne styre den dagligdagse oppvarmingen med varmepumper og varmekabler, og da trenger jeg følgende: Homey som hub Sensibo Sky for å styre den «dumme» varmepumpen 4 Heatit-termostater til varmekablene Men så ønsker jeg også å utforske hvilke muligheter jeg har for å styre basseng, jacuzzi og VVB smartere. Jeg har sett at Oso i løpet av første halvår lanserer Oso Charge som kan ettermonteres på en del beredere, og håper at den fungerer med min. Til jacuzzien ser jeg at Vikingbad selger noe som heter Balboa Control My Spa til 5495,- (https://www.vikingbad.no/vikingbad/113939/balboa-control-my-spa-til-vikingspa-modeller-fra-2015--gt-). Trademax har et produkt med omtrent samme navn til 2495,- (https://www.trademax.no/hage/utendorsbad/bassengtilbehør/ovrig-spabadstillbehor/balboa-wifi-modul-til-utespa-hvit-p505329?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=shopping_feed&utm_content=505329&gclid=EAIaIQobChMI4ribiZ_39gIVjkeRBR09vQkxEAYYASABEgKcTPD_BwE). Noen som vet om dette er samme? Finnes det eventuelt andre alternativ? Til bassenget har vi i dag en tidsstyring av pumpeanlegg og oppvarming som slår inn tre timer midt på dagen. En god start kan jo være å endre til midt på natten, men jeg kunne tenkt meg å gjøre det noe «smartere» — spesielt med tanke på at elbilen også lader om natten og det dette får å si mht. fremtidig effekttariff. Kan en Aeotec Heavy Duty gjøre susen?
 13. Kasko Pluss for 6,5k +trafikkforsikringsavgift. Er da uten maskinskadeforsikring, men ifølge selgeren er ikke det nødvendig grunnet veldig god garanti fra Tesla i 8 år.
 14. Det viste seg imidlertid at det finnes et annet «triks». Codan tilbydde meg 70% startbonus siden jeg kunne dokumentere at jeg har brukt såpass mye månedsabonnement på bil. Ante ikke at det kunne telle, men det var visst forskjellig fra selskap til selskap.
 15. selgeren dobbeltsjekket internt, og dette var altså ikke mulig. Synd, men virket jo for godt til å være sant.
×
×
 • Create New...