Gå til innhold

Kineserne har offisielt begynt å jobbe med 6G-teknologien – kan gi 8000 gigabit per sekund


Anbefalte innlegg

I mitt kommende 10G nettverk som er forventet å bli lansert i 2070 blir det opptil 10 Exabyte overføringshatighet og vil operere på opptil 30 exahertz. 10G går gjennom 1 meter stålvegger uten problemer. Arbeidsgruppen består sålangt av en person på 0,05 promille stillingsbrøk. Det gjenstår det en del forskning for å finne ut hvordan man kan unngå å pakke brukerne inn i bly.

Edit:

Stillingsprosenten er oppsjustert til 0,07 promille da vi har begynt å jobbe med markedsføring. Navnet vurderes å bli endret til XG, da det alltid er fiffig å bytte ut  tallet 10 med X i markedsføringsstrategier.

Endret av xyzæøå
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
10 hours ago, Betroz said:

Hvordan kan du være helt sikkert på det der? Jeg stoler ikke så blindt på myndighetene som du. Telecom industrien har en sterk lobby, spessielt i USA, og Norge sine experter bare følger Federal Communications Commission (FCC) der virker det som.

Dette handler ikke om å stole på myndighetene. Det handler om å stole på fysikken. 

To forskjellige ting. 

Hvor du har påstanden fra om at NCOM følger FCC lurer jeg veldig på. Hvordan "virker dette sånn for deg"? Hvilke publikasjoner leser du?

Telecom industrien har forøvrig ikke en særlig sterk lobby, så hva mener du med den påstanden? Hvordan mener du at den lobbyen skulle fungert i denne sammenhengen? En massiv konspirasjon for å skule at det er gjort oppdagelser som ville vært verdig en nobelspis holdes skult? 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Skjønner fortsatt ikke hvordan det er mulig å hive seg på tankekjøret med at dette må bare være utrolig farlig uten å sjekke hvilke parametre som faktisk spiller inn.

Tenker man at stråling er som en laser, den treffer presist i ett lite punkt som da blir kraftig påvirket? Kan det være mulig å tenke seg at stråling er noe som sprer seg i en kjegleform, slik at jo nærmere kidlen en er jo mer vil en få av strålingen, mens etter hvert som en flytter seg lenger bort fra kilden så vil en raskt kunne se at mengden stråling som treffer en blir fort veldig mye mindre...

I tillegg, mikrobølgeovner har en effekt på rundt 1000W. Wifi ca 0,1W, mobiler rundt ti ganger over dette (1W), men da fra rundtstråleantenner slik at bare noen cm og dm unna blir strålingseffekten som treffer en kropp raskt veldig liten.

Altså, det er greit å se på alle faktorene, ikke bare en. Akkurat frekvens sier strengt tatt veldig lite om risiko (bortsett fra risiko for at signalet ikke kommer frem men stoppes i en vegg, gulv, fjell osv).

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 2/3/2020 at 10:46 PM, sedsberg said:

Du har helt rett i at du ikke er noen ekspert. Jeg er heller ikke noen ekspert. Du har også helt rett i at kroppens celler kan ta skade når frekvensen blir høy nok. Det er udiskuterbart 100% korrekt. Men 5G på sine puslete 50GHz (ca.) er milevis unna å være i nærheten av skadelig frekvens. Først når du kommer opp til ca. 780000GHz så begynner det å bli skummelt. Og det er også utenfor enhvær tvil. Faktisk så mye at myndighetene vil innføre forbud og andre tiltak for at personer skal bli mindre eksponert av denne strålingen.

Tuller du, altså 0,78 * 10^15 er jo likt synlig lys jo :p

position-light-electromagnetic-spectrum-

Lenke til kommentar
On 2/3/2020 at 10:48 PM, knutinh said:

0.1 Watt for wifi.


Jeg tror at analogien til oppvarming ved spesifikke temperaturer er å dra det for langt — man kan hypotisere rundt spesifikke biologiske effekter for spesielle bølgelengder eller envelope-funksjoner siden radio er koherent. «Problemet» er at man har lett ganske iherdig uten å finne noe.

I en verden hvor folk beviselig dør i bilulykker, av smittsomme sykdommer, hvor antibiotika misbrukes til det ikke har noen effekt lengre. Så skal man altså gå rundt og bekymre seg for hypotetiske helse effekter som aldri har blitt påvist eller sannsynliggjort? Det virker mildt sagt irrasjonelt på meg.

-k

Tinnfoliefolket kan hypnotisere folk til å tro det de tror på? Bare syntes ordet lå så nære, var litt artig ordlek..

Hypnotiske helseeffekter, smake litt på det ordet ?

Endret av G
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
36 minutes ago, G said:

Takk, takk. Tinnfoliefolket burde kanskje se denne:

De har nok ikke tid. De er meget opptatt med å henge i kommentarfeltene til DinSide.

Jeg var så uheldig i et uoppmerksomt øyeblikk å klikke meg inn på en sak med [sett inn tilfeldig tall her]-G. Holy f.... der er det virkelig lesestoff for å miste tro på opplysningstiden, menneskers logikk og rasjonalitet ++. Lykke til.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Taurean said:

Hva skal man med så mye båndbredde?

Båndbredden er her ganske irrelevant for brukere, svært få trenger mer enn båndbredden som er tilgjengelig i 4G. Men redusert forsinkelse, som også er en gevinst, gir nye muligheter og funksjoner.

Det er dessuten sagt som en tommelfingerregel at 4G var forbrukernes oppgradering. 5G blir leverandørenes. Nettopp fordi forbrukerne ikke vil merke stor forskjell på båndbredden, og reell utnyttelse av den kraftig reduserte forsinkelsen ligger et godt stykke frem ennå. Men altså det som leverandørene nå vil kunne utnytte åpner helt nye muligheter for hva som kan tilbys. F.eks ulike typer fjernstyring, fjernoperasjon osv.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
10 hours ago, Taurean said:

Hva skal man med så mye båndbredde?

Spørsmålet ditt fascinerer litt, for da kom jeg til å tenke på: Men, vil tinnfoliefolket ha 4K tv eller 8K tv? :roll:

Eller er all innovasjon noe de stritter i mot?

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (4 timer siden):

Spørsmålet ditt fascinerer litt, for da kom jeg til å tenke på: Men, vil tinnfoliefolket ha 4K tv eller 8K tv? :roll:

Eller er all innovasjon noe de stritter i mot?

I hans forsvar så ligger 4k streams fremdeles langt under 100 Mbit, og da snakker jeg ikke om drittkvaliteten de server på Dinsey+, men det som serveres fra en UHD Blu-ray disk. 

Lenke til kommentar
G skrev (8 timer siden):

Spørsmålet ditt fascinerer litt, for da kom jeg til å tenke på: Men, vil tinnfoliefolket ha 4K tv eller 8K tv? :roll:

Eller er all innovasjon noe de stritter i mot?

Jeg var lenge happy med 320k videoer. Så lenge jeg ser handlingen og hører hva de sier så er jeg fornøyd. Nå etter å ha fått en pc som kan vise 1080 så er jo det litt bedre, men skjønner ikke vitsen med så utrolig mye bedre enn det.

Noen bieffekter må det vel ha når alle skal bruke så mye båndbredde.

Lenke til kommentar

Har også 32" med 1080p som filmopplevelse. Litt liten skjerm, men grei oppløsning. Men, storgleder meg til 4K og minst 65" eller kanskje større skjerm faller i pris (håper). Men, nå røk vaskemaskin, så da blir TV-kjøp litt satt på hold det også. Dessuten så har jo ikke CES 2020 fått rokke hverken med 2019-modellene, eller komme til landet enda så man får se hvilke horrible nyprislapper de kommer inn med. Kronekursen er vel ikke den gunstigste heller i øyeblikket. Og skipet vugger noe voldsomt med det som skjer i Kina nå, med all slags usikkerhet.

Tror det er større sannsynlighet at 2 tinnfoliehattfolk dør av Coronavirus, enn at de skulle dø av 5G eller noe annen type mikrobølgestråling. 565 bekreftet døde fra folk i alle typer samfunnslag. Det er en veldig stor usikkerhetsfaktor rundt det om det finnes noen kinesiske tinnfoliehattfolk blant tallet: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Men skulle jeg ha gjettet så tror jeg kineseren sliter nok med å brødfø seg og jobbe horrible lange jobbskift, enn å kunne sitte å fundere på hva 5G egentlig er for noe. Mange vet jo ikke hva en bakterie er for noe en gang der borte ..

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...