Jump to content

Junkers

Medlemmer
 • Content Count

  795
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

249 :)
 1. Nei, det er helt riktig som Yngvar skriver at 1.gen Leaf har LiFePO4 kjemi. Forresten en veldig holdbar kjemi. Kjører 8-9.året nå med 10% reduksjon. Men den har litt for lav energitetetthet.
 2. De er jo i ferd med å avvikle plastsortering og gjenvinning. Hovedsaklig fordi det i dag sendes til lavkostland i Østen, der svært mye av plasten havner i elver og havet. Løsningen er å brenne plasten sammen med annet avfall i anlegg med rensing og høste energien til feks sementproduksjon, eller produsere strøm. Etter at man begynete med plastsortering har forbrenningsanleggene vært nødt til å benytte store mengder olje for å få fyr på avfallet.
 3. Mye protein i soya som er bra for vekst, men flere nyere studier peker i retning av at soya(olje) er en helseværsting i tillegg til klimaavtrykk. Mus som spiste laks som hadde blitt foret med soya utviklet fedme, mens musene som hadde fått laks foret med annen type olje utviklet seg normalt. Så jeg ville brukt føre var prinsippet og gått nøye igjennom fett og oljeforbruk i margariner, majones o.l og byttet til f.eks raps, smør, kokos, oliven baserte varianter. De fleste norske produsenter av majones har vel forlengst gått over til 100% raps. Blant margariner derimot er det mye rart blandet sammen. Det er vel bare Bremykt som kjører rent smør og 100% raps.
 4. Miris lukter ikke godt må jeg si. At de kommer trekkende med ett eller annet blokkjede tjafs styrker ikke akkurat kreditten.
 5. USA er vår allierte, Kina er vår fiende. Hvis du ikke skjønner dette er det du som må holde på foliehatten din.
 6. Så vidt jeg vet har vi ikke kompetanse til å bygge det fra grunnen selv, med egendesignede komponenter i alle ledd. Da er spørsmålet: Hvilke fremmede/fiendtlige nasjoner vil vi slippe inn i vår infrastruktur? Hvor er det minste ondet? Må vi velge mellom pest eller kolera (USA eller Kina) eller har vi andre som vi kan stole mer på? F.eks Sverige og Finland har jo massevis av kompetanse på mobilsystemer. Helt riktig, derfor ble nettopp Ericsson valgt som erstatter for Huawei. Man kan aldri være trygg på Ericsson utstyret som produseres i Kina, men det ligger ihvertfall ikke bakdører og spionasje i spesifikasjonene.
 7. Utrolig hvor mange ganger man må ramse opp alle ulempene med hydrogen før det siger inn. Dere begynner å bli en ganske liten gruppe nå...
 8. mittvisningsnavn – 1 dag siden Når det er snakk om disse hastighetene, er det da snakk om total hastighet for basestasjon eller er det hastighet mellom en klient og en basestasjon? Dette er hastighet mellom klient og basestasjon, når klienten er alene på stasjonen.
 9. Og det er kun sprinkleren som koker som løses ut, ikke samtlige i bygget slik det er i nesten alle filmer og serier. Automatisk sprinkling er genialt. Synd de ikke hadde det på Sola. Alle underjordiske garasjeanlegg har det, er påbudt.
 10. "doktorgrad i teologi" sier vel det meste. En helt klassisk klimaforsker :-)
 11. De propellene kan stoppes momentant. Det er fordelen med elektrisk drift.
 12. "Alle nord-atlantiske orkaner har økt i intensitet" På siden du linker til står det at de spår at orkanene trolig vil øke i intensitet. Ikke at de har gjort det.
 13. Du har fått med deg hvordan det gikk med klimainvesteringene til Ulletveit Moe ? Mannen er nær på konkurs. Tror ikke vi skal rote bort fondet på det.
 14. Helt enig ! Mye bra som skjer på fornybar siden. Det vil etterhvert slå positivt ut for luftforurensingen. Desperate enøyde tiltak som billigere dieselbiler trekker den andre veien. Krisetenkning og desperasjon, spesielt blant barn er ikke bra nei.
×
×
 • Create New...