Gå til innhold

Sodastream - Pepsi Max


simen929

Anbefalte innlegg

Hei,

Til jul fikk vi en sodastream spirit maskin. Jeg har nå gått til innkjøp av pepsi max smaken, ettersom jeg selvfølgelig er meget avhengig av denne drikken.

Ifølge instruksjonene på flasken skal vi boble opp vannet i flasken først, deretter tilsette smakstilsettingen. Jeg gjør dette ,for så å sette brusen i kjøleskapet for å kjøle seg iskald. Det som da skjer er at brusen er meget tam, med bare et hint av bobler.

Er det jeg som gjør noe feil, eller er rett og slett sodastream + pepsi tilsetting ikke en god ting? Bør jeg kanskje kjøle vannet helt ned først, for så å tilsette bobler + smakstilsetting, deretter drikke det med en gang?

Tar imot alle gode tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du bobler må vannet, og evt. smakene være så kalde som mulig. Standard prosedyre på et tapperi er å blande alt ferdig, så tilsette kullsyre og så tappe på flaske/boks. Går ut i fra du har flaskene helt tette (kork) når de står i kjøleskap?

Det vanligste problemet vi har når vi tapper på jobb er temperatur. Er ikke produktet kaldt nok vil det ikke holde på kullsyra.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sant det. Jo kaldere vannet er jo mer kullsyre tar det opp. Siden flaskene ikke skal i fyseren pleier jeg å tilsette noen isbiter  i flasken og la det stå i kjøleskapet til isbitene nesten er smeltet. Deretter karbonerer jeg mye i vanligvis tre puljer like før maskinen "fiser" og rister maskinen med flasken montert kraftig mellom hver gang det karboneres. Dette gjør at det tas opp mer kullsyre og en slipper den normale slappe karboneringen en får ellers på grunn av at overtrykksventilen aktiveres tidlig. Husk å bare karbonere vann! Bland alltid inn essensen helt til slutt ellers vil du forurense og få bakterieoppvekst i maskinen og overflyt av skum når du slipper opp trykket når du demonterer flasken under trykk med essens i. Når jeg bruker denne teknikken på en Genesis-maskin får jeg gjerne like mye kullsyre som er i Farris. For litt eksta karbonering kan du klemme litt luft ut av flasken før du skrur den helt inn og holde den litt komprimert helt til du slipper inn kullsyren slik at den får formen sin tilbake av trykket når du begynner første karboneringen. Vil du komprimere flasken på denne måte så monter den loddrett og ikke på skrå. Pass også på at gasspatronen er godt tilskrudd så du ikke rister den løs. Jeg bruker normalt en halvliters flaske, men teknikken burde fungere for litersflasker også. Er maskinen automatisk må en tilpasse/kreativisere for dette.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du får jo tak i småflasker i glass med essens som bare trengs dråper av. Det er standardmål på skruhalsen på disse små essensflaskene så jeg kunne montere på en standard dråpeteller (pipettkork med hul sugetopp i gummi) som det gjør det mye enklere å dosere nøyaktig.

Det lønner seg alltid å tilte flasken før du tilsetter essens og skrur på flaskekorken og blande sakte og forsiktig for å bevare mest mulig kullsyre. Karbonerer du mye vil det også ta kortere tid før gassen utlignes med atmosfæren. Derfor er det også en fordel med 0,5l flaske framfor 1l. Det er helt poengløst å helle over det karbonerte produktet på vanlige brusflaske og prøve å bevare kullsyre med f.eks en Fizz-keeper ,selv om det virker logisk, så det lønner seg å lage bare så mye kullsyrevann du blir å drikke rimelig kjapt etter at det er laget. Derav kan 0,5l flaske være en god investering.

Lenke til kommentar
sedsberg skrev (17 timer siden):

Går ut i fra du har flaskene helt tette (kork) når de står i kjøleskap?

Det vanligste problemet vi har når vi tapper på jobb er temperatur. Er ikke produktet kaldt nok vil det ikke holde på kullsyra.

Det har jeg. Blemmen min var nok at jeg bare leste på utsiden av flasken, hvor det sto at man skulle tilsette en kork med smakstilsetting. Jeg så ikke på selve korken, hvor det står målt opp hvor mye som er til hvor mye væske. Jeg tilsatte da en full kork og bare tok den rett oppi.

Testet nå i ettertid med å bruke litt over halvfull kork (Merket med 1L, sweetened) og tok den sakte men sikkert i flasken. Da holdt det seg. Men dessverre merket jeg også at vannverket hadde tilsatt klor i vannet denne dagen, noe som gjorde drikken udrikkelig :p

Lenke til kommentar

Mye av problemet med at SodaStream fort blir bortstuet kommer av slapp kullsyre og  dårlige essenser. Når man karbonerer ordentlig slipper man gammel brus syndromet og de fleste tolererer litt mindre sukker i essensen slik SodaStream leverer. Synes de små glassflaske-essensene er ok for boblevann. Er ikke så ofte det blir brus, men da er faktisk Ginger og Cola brukbar. De har en del smaker som er rimelig kjipe, så en må plukke med omhu. Er greit å kjøpe en tester-pakke med mange ulike smaker for å finne noen som er brukbare. Husk at du også kan bruke saft som essens, men ha den gjerne kjøleskapkald før du blander.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Nok kullsyre er alfa omega for at SodaStream skal ha bred apell. Har testet å legge til litt til teknikken min. 3-4 runder ekstra med mindre gass med like mye risting gir minst dobbelt så mye kullsyre som Farris(!). Snakk om kullsyre-eksplosjon i munnen og rapebehov etter én slurk... Gjør man det riktig, har SodaStream rikelig med kullsyre. Brukte dog en helt ny 60L patron når jeg testet. Tom patron veier ca 800 gram og ny 1245 gram, men det er ikke før du har temmelig lite kullsyre igjen det blir begrenset med futt i sluttresultatet, men det kommer selvfølgelig an på trykket i sylinderen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...