Gå til innhold

Hvor kan man skrive mastergrad i Partikkelfysikk?


Sandy Koufax

Anbefalte innlegg

Hei.

Da jeg ble suspendert på NTNU og hadde en usikker framtid der borte for over 2 år siden, så tok jeg turen ned til Universitetet i Oslo. Her tok jeg alle emner på bachelornivå i Partikkelfysikk og snart alle emner på masternivå (snakk om følgende: Partikkelfysikk, Metoder og Instrumentering i Partikkelfysikk, Forskningsbasert Partikkelfysikk, forskjellige kvanteemner og Partikkelakseleratorer). 

Ønsker da å skrive masteroppgave i tillegg til dette. Da jeg føler at det kompenserer for de årene jeg var ute. Hvor kan jeg gjøre dette utenom UiO (kommer ikke inn og ønsker heller ikke lenger å skrive her så mye)? Er interessert i både Norge og utlandet. 
Krav fra min side: ønsker å ta det fra distanse, at jeg bor et annet sted. At det skal være lett å komme inn (inntak = alle, ønsker ikke å ta plass fra yngre studenter da jeg har blitt forholdsvis gammel) og at det skal være teoretisk rettet (ikke så mye koding og anvendt partikkelfysikk).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg gikk på NTNU så måtte man ha C i snitt for å komme inn på master i fysikk etter fullført bachelor. Alle som søkte og var kvalifiserte kom inn. Partikkelfysikkens sentrum i Norge er Bergen. 

I utlandet er det nesten uendelig med muligheter, jeg anbefaler deg å begynne med Google. Dette med fjernstudier gjør det litt vanskeligere, men kanskje du finner en god løsning. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar.

Er du sikker på det med C i snitt? Har hørt at det skal være stor konkurranse om plassene der, faktisk står det på sidene for opptak til NTNU.

Tror jeg skal forsøke med Bergen og NTNU. Vet at de har et bra program i Bergen, men er usikker på om de har det på NTNU. Vet bare om et par folk der borte som driver med Partikkelfysikk.

Og så ser jeg på utlandet også. Tenkte da Tyskland spesielt. Det er mange tyrkiske immigranter der, men få som får abitur. Tror de vil like en gastarbeiter som meg. Selv om jeg litt gammel nå etter alle årene med arbeid.

 

EDIT: I teorien så skal man jo kunne skrive hvor man vil. Man har bare de 25 timer med veiledning å forholde seg til og disse kan være på skype. Ønsker da å gå for litt teoretisk partikkelfysikk som ikke krever at jeg har et fast sted å arbeide fra.

Endret av Sandy Koufax
Lenke til kommentar

Jeg er sikker på at kravet var C ja, men nå er det jo nesten ti år siden jeg søkte. Det er snakk om MFY ja?

Du burde også huske at de fleste master grader krever at du må ta en del fag, du kan ikke bare skrive en oppgave. NTNU, Oslo og Bergen er sikkert alle OK steder å ta en master i partikkelfysikk.

Lenke til kommentar

10 år er lenge siden. Mener at det skal være litt vanskeligere nå. Men skal undersøke det.

Vet at de krever noen emner ja. UiO krever FYS4505. Det tok jeg, men fikk bare en D i det. Røff periode da. På UiB trenger de ikke noen emner, men er usikker på NTNU. Kommer nok ikke inn på UiO da jeg mangler FYS2130.

Basert på det du skriver, så virker UiB og utlandet som de mest aktuelle. Vil si at nivået på UiO også er greit nok. De gir bare til nordmenn, men hvis du er etnisk norsk så klarer du det nok greit. NTNU kjenner jeg godt til gjennom sivilingeniør i Nanoteknologi og det er også bra nivå. Kjenner dessverre ikke til UiB så godt. Men tar det jeg får.

Lenke til kommentar

Neinei selvsagt ikke. De er ikke så dumme.

Men det er vel kjent at det ennå ikke har vært en innvandrer på masterstudiet i Partikkelfysikk (og troligvis i andre retninger av fysikk også). Når det er rundt 40 prosent innvandrerstudenter i Oslo, 20-30 prosent i Akershus og Buskerud + mer.

La oss ikke skifte fokus fra det viktige: nemlig det å finne plass å skrive for meg.

Fokuserer på UiB og NTNU.

Lenke til kommentar

Du kan ikke bare slenge ut sånne påstander. Det er ganske drøye ting du påstår og det uten å legge frem noen form for beviser. Diskriminering er ikke greit, men det er ikke greit å beskylde folk uten grunn heller.

Jeg kjenner ikke UiO, men det er ganske tydelig at det er mange som har levert sine oppgaver der som ikke er "etnisk norske".
https://www.duo.uio.no/handle/10852/14/discover?rpp=100&sort_by=dc.date.issued_dt&order=DESC

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Å nei, det er ikke tomme påstander. Vi har ganske mye bevis og vi har snakket med fakultetet om det. De valgte å heller støtte sine ansatte uten å behandle saken.

Når det gjelder din link, så skyldes det at de tar opp noen studenter fra andre land som kommer inn på karakterer de har fått i sine land. Dette er ikke norske innvandrere som betaler skatt i Norge.

Her har du oversikt over mastereksamener på fysisk instiutt:

https://www.mn.uio.no/fysikk/studier/aktuelt/arrangementer/mastereksamen/

Ta bort de som har kommet fra sine egne land, så kommer du til et skremmende lavt tall. Alle vet om det på UiO, men de støtter det. Muligens for å få midler fra Erna og Frp.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig er dette tråden for dette, all den tid du velger å buse ut med disse påstandene.

Hvem er "vi", som angivelig sitter på masse "bevis" (eller tenker du å være like vag som du har vært i feks NTNU-tråden)?

Hva vet du om skatten til masterstudentene ved UiO? Hva er en "norsk innvandrer"? Er det statsborger du mener?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Raspeball skrev (9 timer siden):

Selvfølgelig er dette tråden for dette, all den tid du velger å buse ut med disse påstandene.

Hvem er "vi", som angivelig sitter på masse "bevis" (eller tenker du å være like vag som du har vært i feks NTNU-tråden)?

Hva vet du om skatten til masterstudentene ved UiO? Hva er en "norsk innvandrer"? Er det statsborger du mener?

Du føler deg truet. Dette er naturlig. Angrip min etos som vanlig.

Ikke bland deg, er du snill.

Endret av Sandy Koufax
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...