Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Nytt hus med liten tomt eller eldre hus med bedre beliggenhet og tomt?


Anbefalte innlegg

Hei.

Har flyttet sørover og skal kjøpe hus.

Kona er veldig gira på noe nytt, mens jeg syntes det er vanskelig å ta til takke med et mindre hus, med middels beliggenhet, liten tomt, helt oppi naboen til en dyrere pris.

 

Jeg personlig tenker at det er viktigere med bedre beliggenhet, større plass både innvendig og utvendig, kommer også fra Nordnorge hvor det var veldig flott utsikt og hvor nabohuset ikke er 2 meter unna.

 

Så jeg tenker heller at et godt kjøp i mitt hode hvor jeg kan få god beliggenhet og litt plass, er et vellholdt hus fra år 2000 tallet og nyere, eventuelt et totalrenovert eldre hus. Kan godt gjøre litt oppussing som å bytte kjøkken og male, for å få vårt eget preg, men det er ikke aktuelt med et hus der det er veldig mye over det hele som må gjøres. Kona har høye krav og liker nytt, jeg har også høye krav og liker ikke å se halvferdige eller dårlig håndtverk.

 

Med nytt hus ser jeg helt klart fordelene, jeg slipper å bedrive vedlikehold de neste 15-20 årene, slipper mas fra kona om oppussing, mindre hage å styre med, dette er veldig greit når ungene er små, 2 stk under skolealder. Muligens flere unge barnefamilier enn i etablerte strøk også.

 

Men jeg klarer ikke helt å rettferdiggjøre det med å ha naboen så tett oppi, man kan jo ikke heve stemmen uten at naboen hører det, dårligere utsikt, mindre areal. Ungene blir jo også fort stor og hva skal vi gjøre da? Se inn i naboens vindu eller ned på veien i krysset?

 

 

Ønsker gjerne innspill på hva folk tenker rundt dette og deres erfaringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen vedlikehold på 15-20 år ja ved kjøp av nytt hus? Da har du ganske dyrt vedlikehold foran deg... Bør male fasaden etter 5-6 år, siden utbyggere sjelden bruker Drygolin Nordic Extreme og andre dyre malinger. Også har du mest sannsynlig ganske mange timer med reklamasjon første året/årene.

Selv liker jeg å kjøpe "litt brukt", for da ser man hva man kjøper.

Lenke til kommentar

Stor tomt og god beliggenhet trumfer alt. Gå for beliggenheten og lov heller kjerringa nytt hus på tomta om noen år.

Helt enig i at tomt og beliggenhet trumfer alt. Kjøpte hus og pusset opp for en million i løpet av 3 år, men solgte alt til selvkost pga. at man ikke fikk gjort noe som helst med at tomta var 630kvm.

 

Ville derimot prøvd å finne et eldre hus med litt sjel, og pusset opp det. Men akkurat det blir en smakssak.

Lenke til kommentar

Jeg flytta fra et hus i fjor etter samlivsbrudd.

 

Det var bygd i '88, var på 160 kvm P-rom med 1100 m2 tomt og dobbel garasje.

 

Jeg er ikke interessert i hagearbeid, og syntes hekkeklipping et par ganger i året og en times plenklipping et par ganger i uka ga meg mindre enn det burde.

De gangene det kom 10-40 cm med snø venta det med 250 kvm med snørydding for å få kommet ut og gjort plass til biler.

 

Det var deilig å ha litt plass, ikke minst all lagringsplassen. Men tomta brukte jeg jo ikke til noe. Annet enn å slå plenen på da.

 

Vedlikeholdsmessig stod jeg foran noen usikre og potensielt dyre år. Etter 30 år kan man risikere at bytte av drenering og tak kommer i tur og orden, og våtrom kan etterhvert måtte tas.

 

Brukte det siste året på å bytte terassen og male hus og garasje.

 

Jeg flytta til et hus bygd i 2014.

140 kvm P-rom og 400kvm tomt.

 

Hagearbeidet er tilnærmet null. En robot tusler og tar de 150 kvm med plen, og jeg går over med kantklipper innimellom.

 

Innkjørsel som må måkes er redusert til 50 kvm.

 

Det er ingen kjeller å bekymre seg over i fremtiden, og annet vedlikehold vil heller ikke være nært forestående.

 

Har kunnet bruke tiden på kosmetiske prosjekter som støttemur.

 

Har mindre lagringsplass nå, men ble kvitt veldig mye plasskrevende redskap og slikt samtidig.

 

Flytteprosessen var en god anledning til å sortere ut alt som lå i loft, kjeller og garasje som man ikke hadde brukt på 5 år.

 

Opplever egentlig å ha veldig god plass nå.

 

Ja, det er mange naboer, men de har alle sammen vært hyggelige til nå i alle fall.

 

Jeg har prøvd begge deler, og foretrekker personlig nytt og mindre fremfor eldre og større.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Siden vi selv har et hus med sjel fra mellom verdenskrigene og med ca 900 kvm tomt med fri utsikt i stueretningen (og unntatt ett nabohus 50+ meter - i luftlinje - til alle sammen, passe nært til å ikke føle seg ensom, passe langt borte til å kunne trekke pusten fritt og uhemmet) kan jeg selvfølgelig anbefale dette

 

Tomten er ikke en kvm for stor: Der har vi frukt- og bærhagen som alltid hørte til boliger fra den tiden ned epler, pærer, plommer, ripsbær, stikkelsbær, solbær, bringebær og rabarbra. Der har vi rosehagen (blomsterhagen) med roser, stauder og løkplanter samt frokostsittegruppen mellom fire bjørker. Der har vi flaggstangsområdet og benken med utsikt mot sjøen. Der har vi det gamle drivhuset med mursteinssokkel som holder oss med salat, paprika og egendyrkede sitroner det meste av året. Der har vi grønnsak- og urtesengene. Der hadde vi guttens lekeplen nå i ferd med å bli prydplen etter at leken har tatt slutt (nå magler bare 200 års fortsatt flittig stell så har vi nok akkurat en slik fløyelsbløt tett engelsk plen ..). Der har vi gårdsplassen hvor jeg kan skru bil når det passer og vedkskjulet. Der....  

 

Videre: Her har vi lagringsplass i kjeller, i knekott på loftet, på overloftet og i uthuset. Stor matbod med største fryseren vi fikk tak i, plass til hundrevis av kg frukt/grønnsaker samt gjerne 50 kg mel og 200 kg andre matvarer. Her har vi kjellergang med egen røykeovn. Her har vi plass til alt jeg ønsker av verktøy og redskap til hus og hage, fra malingsspann via gjødsel til plenklipper og annet. Her har vi plass til sykler og utstyr til den lille snekken fortøyd like i nærheten. Her her har vi plass til alt som bare hoper seg opp og trenges om fem år - dersom man har lagringsplass og ikke må kaste nå og kjøpe nytt da. 

 

Her kan vi ha gjester til frokost kl 0530 og teste stereoanlegget (2*40-50 W DIN) i møte med Bachs store kantater og Sousas marsjer når som helst på døgnet det passer, uten at nboene reagerer (eller vet om det), likeså kan yngste (9. klasse) øve trompet av fulle lungers kraft søndag morgen kl 6 så lenge avtale er gjort innenhus. 

 

Vi har også prøvd både landlig leilighet på 60-70 kvm og (relativt) “bylig” leilighet på ca 50 kvm og jeg er ikke i tvil om hva jeg foretrekker - men heller ikke hva som krever mest innsats. 

 

Flytte i leilighet med vaktmesterservice og rullatoravstand til butikken skal vi gjøre når hus og hage blir ork fremfor glede, hørselen så dårlig vi likevel ikke hører naboene og øynene så dårlige vi ikke har glede av utsikten. 

Lenke til kommentar

Er det kanskje slik at menn generelt ønsker å ha naboene litt mer på avstand, og trenger litt plass for å utfolde seg enn det damene gjør?

Damer generelt er jo litt mer sosiale vesner, de liker i større grad å sette seg i stua å prate med venninner hele kvelden, eller dra ut til venninner.

Lenke til kommentar

Er det kanskje slik at menn generelt ønsker å ha naboene litt mer på avstand, og trenger litt plass for å utfolde seg enn det damene gjør?

Damer generelt er jo litt mer sosiale vesner, de liker i større grad å sette seg i stua å prate med venninner hele kvelden, eller dra ut til venninner.

 

Skal ikke uttale meg generelt, men gjelder ikke hos oss. Her er det stort sett fullsatt i stuen et par timer annenhver kveld - naboer, felles venner, bibelgruppe i forsamlingen osv. Også guttenens venner later til å trivels veldig godt i stue eller spisestue hos oss.. 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...