Gå til innhold

Klima – Astronomisk storår og sommertid


Anbefalte innlegg

Jeg klarer ikke å tro på CO2 hypotesen da det er så mange andre faktorer som gir klimakaos og økt temperatur. For eksempel går alt i større og større sykluser. En dag, ett år...

 

Det tar i underkant av 26.000 år for jorden å snurre rundt sin egen akse. På grunn av helningen i jordaksen vil jorden være nærmere solen i dag enn den var for ca 12500 år siden da det var istid på jorden. Hvilket betyr at i et astronomisk storår så befinner vi oss i sommerhalvåret, hvilket resulterer i at det blir gradvis varmere og sommeren vår utvider seg. Da vil isen starte å smelte tidligere om sommeren og fryse på igjen stadig senere om høsten. Magnetskjoldet og de magnetiske polene vil endre seg, noe vi faktisk ser skje

 

Dette stemmer også godt med det NGU sier på denne siden.

 

«Det er jordbanens helning som gjør at vi har årstider og at polarsirkelen forflytter seg. Presesjon viser hvordan jordaksen snurrer rundt som en snurrebass i ferd med å miste farten, samtidig som jorda roterer rundt sin egen akse. Aksen (eller Nordpolen) vil derfor ikke alltid peke mot Nordstjernen slik som i dag, med den konsekvens at årstidene forskyver seg. Det tar i gjennomsnitt 21 000 år for årstidene å forflytte seg en hel runde»

 

Det tar ifølge NGU 11.000 år før 21 desember blir 21 juni, slik plansjen til NGU viser, og hvordan var klimaet for 11.000 år siden da alt var motsatt? Jo det var istid på jorden.

 

I følge Store Norske Leksikon kommer vi da til DEN YNGRE DRYAS (12.800-11.700 år før nåtid), og som markerer avslutningen på siste istid…

 

Sommeren blir lengre. De siste tiårene har isen begynt å smelte stadig tidligere om sommeren, og fryse på igjen stadig senere om høsten.

 

VINTEREN ER DEN NYE HØSTEN (Tv2 22.03.2014) Tidligere var september og oktober de våteste månedene i året. Nå klatrer januar og februar oppover på listen.

 

Magnetskjoldet svekkes og endrer seg

De siste 150 har magnetskjoldet som skal beskytte oss mot solen, svekket seg med 10 prosent. Dette skjer samtidig som at solen øker i styrke. De siste 70 åra har Sola hatt den lengste og mest intense perioden med solflekkaktivitet på 8 000 år. Hva har dette å si for klimaet?

Samtidig fant NASA i 2008 en gigantisk sprekk i magnetskjoldet som var bredere enn fire jordkloder, noe som selvsagt vil påvirke temperaturen. Og ikke nok med det:

 

Her lekker jordas atmosfære ut i rommet NASA og forskere vil forsøke å finne ut hvorfor

– Jordas magnetfelt har ei kløft både over Svalbard og over Antarktis. I disse kløftene kan ladede partikler fra sola komme uhindret inn i jordas atmosfære. Og det er ikke bare tunneler fra rommet og inn til jorda dette er snakk om, for jordas atmosfære lekker også ut i rommet.

 

Vi vet i dag hovedårsaken til at det er varmere på Svalbard og i havet utenfor. Og Svalbard er svært viktig i denne sammenheng

 

Klimaforsker Reidun Skaland sier at Målestasjonene på Svalbard og de omkringliggende øyene gir forskerne en god pekepinn på situasjonen i hele Arktis. Det er på Svalbard vi har registrert den største oppvarmingen.

 

Er det ikke da litt spesielt at man...

 

FANT FLERE HUNDRE AKTIVE UNDERSJØISKE VULKANER I HAVET UTENFOR SVALBARD (ABC Nyheter 1. august 2013) Forskere med sensasjonelt funn. - Det er i ferd med å danne seg et nytt land mellom Norge og Grønland. Fjellkjeden strekker seg fra Jan Mayen til Framstredet mellom Svalbard og Grønland. Her møter 1200 grader varm lava iskaldt vann.

 

Vi har det samme fenomenet i Vest Antarktis. NASA fant at et varmepunkt på størrelse med en supervulkan smelter Vest Antarktis underfra. I tillegg er det funnet en rekke flere aktive undersjøiske vulkaner i havet utenfor Antarktis og også under.

 

Svaret på den varmepausen på 18 år var at varmen var gått ned i Stillehavet, men også her er det funnet en rekke aktive undersjøiske vulkaner senere år. Blant annet under søken etter Malaisian Airlines flyet. Dette fikk forskerne til å endre standpunkt til at varmen var gått ned i Atlanterhavet og Sørishavet, men i følge NRK var Atlanterhavet i fjor på sitt kaldeste på 18 år, så hvor den varmen har blitt av er ikke godt å si.

 

Endringene i magnetskjold og de magnetiske polene skal skape klimakaos og store lokale endringer. Noe vi ser skje.

 

Alt i alt er det vanskelig å tro på CO2 hypotesen som skal koste oss 200.000 milliarder i følge London School of Economics...

 

Atmosfærens CO2 innhold er på kun 0,04 prosent og man antar at menneskeskapt CO2 står for 4 prosent av dette igjen... En dobling av menneskeskapt CO2 vil utgjøre hele 0,8 prosent av de 0,04 prosent. Hvor mye er det og betyr det dommedag?

 

Jeg tror det er et justismord og det gir en pekepinn på hvorfor hypotesene deres har bommet siden 70 tallet og at et isfritt Arktis er utsatt til 2054, men da bare i september måned. Og hvorfor skal vi tro det denne gang?

 

CO2 synes faktisk å ha motsatt effekt av hva klimaforskerne hevder. Jorda blir grønnere og artsmangfoldet tar seg opp igjen.

Endret av Lizette
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis dette stemmer kan man som Mayakalenderen forutsi en ny stor istid på jorden om ca 11-13.000 år, slik plansjen til NGU viser, og de kunne forutsi store endringer på jorden i vår tid.

 

Dessverre hang media seg opp i såkalte fake news og hadde det morro med å spå verdens undergang denne dagen, og ikke slutten på en syklus og starten på en ny, med de endringer det medfører. Det tok også bort fokus fra de virkelige interessante tingene som det faktum at vår kalender og tidsregning er helt feil og ulogisk, men slikt skal man ikke snakke om, og det flommet med falske artikler så ingen visste hva som var rett.

 

Året 2012 varslet at jorden vil passere midten av en magnetisk akse den aktuelle datoen og at denne endingen vil medføre store endringer på jorden og i hele universet

 

«En akseforskyvning vil kunne forårsake globale katastrofer og utryddelseshendelser»

 

Don Alejandro Cirilo Perez Oblaj, som er leder av mayaenes National Council of Elders, har sete i Guatamala sier : jorden vil passere midten av en magnetisk akse den aktuelle datoen. ”Jorden vil gå inn i en annen tidsalder, og når det skjer, vil det bli store og alvorlige hendelser som jordskjelv.

 

LINKING MAYAN PROPHESY WITH POLE SHIFTS AND EXPANDING EARTH EVIDENCE.

http://www.eearthk.com/article10/

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Nå kan man vel avlyse den menneskeskapte klimakrisen? CO2 er ikke "synderen"

 

90 ITALIENSKE FORSKERE OG FAGFOLK MED OPPFORDRING TIL POLITIKERNE (19 Juni 2019) Artikkelen er på Italiensk, men oversatt til engelsk her - Italian Scientists Reject Anthropogenic Global Warming

 

Her er en til fra 29.06.2019

 

NO EXPERIMENTAL EVIDENCE FOR THE SIGNIFICANTANTHROPOGENIC CLIMATE CHANGEJ.

Abstract. In this paper we will prove that GCM-models used in IPCC reportAR5 fail to calculate the influences of the low cloud cover changes on the globaltemperature. That is why those models give a very small natural temperaturechange leaving a very large change for the contribution of the green housegases in the observed temperature. This is the reason why IPCC has to use avery large sensitivity to compensate a too small natural component. Furtherthey have to leave out the strong negative feedback due to the clouds in orderto magnify the sensitivity. In addition, this paper proves that the changes inthe low cloud cover fraction practically control the global temperature. KAUPPINEN AND P. MALMI

 

Se mer om disse tingene hos klimarealistene

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Jeg nevnte at man har regnet ut at klimakrisen vil koste oss 200.000 milliarder...

 

Klimabørsen - Handelen med klimakvoter har blitt big business, og kvotene selges på egne børser. Milliardærer og gigantselskaper jakter på kvoteprofitt, og akkurat som på børsen vil hausing og skremsler sende CO2 prisen til vers...

 

Norge tjener milliarder på CO2 kvoter - Staten tjener fett på høy CO2-pris: Salg av CO2-kvoter vil gi den norske staten ekstrainntekter på rundt ti milliarder kroner i år.

 

- Noen ganger har man flaks, og Norge har hatt det til gagns, sier kabonanalytiker Ingvild Sørhus i Refinitiv.

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Jordkloden bruker et døgn på snurre rundt egen akse. Ikke 26.000 år!

 

Forøvrig tror også jeg at vår tids klimaendring er naturlig. Tror også det er positivt at klima blir noe varmere, slik som klimaforskerne mente opp til 1960-70 tallet, før klimaprestene og dommedagsprofetene tok over forskningen.

 

Klimaendringer handler om sykluser. I Norge har det bestandig vekslet mellom maritimt klima og et varmere, tørrere klima.

Lenke til kommentar

Når du bommer så grunnleggende allerede i starten av din post, så viser det at du egentlig ikke skjønner hva du leser. Jorden dreier rundt sin egen akse en gang i døgnet. Det er det som gir oss dag og natt.

 

Ja det var en skriveleif, det er større en som så, og hadde du sett på plansjen til NGU så hadde du forstått det. For 11.000 år siden var 21. juni den 21 desember og i et slikt storår betyr det vintertid og istid.

 

Vi snakker om et snitt på 21.000 år og Mayaene bruker i underkant av 26.000 år, før universet og jordaksen står i samme posisjon, og halvparten, 11.000 år har vi gått en halv runde.

 

I følge Store Norske Leksikon kommer vi da til DEN YNGRE DRYAS (12.800-11.700 år før nåtid), og som markerer avslutningen på siste istid…

 

Noe du kan se på denne siden til NGU

 

Utdrag: «Det er jordbanens helning som gjør at vi har årstider og at polarsirkelen forflytter seg. Presesjon viser hvordan jordaksen snurrer rundt som en snurrebass i ferd med å miste farten, samtidig som jorda roterer rundt sin egen akse. Aksen (eller Nordpolen) vil derfor ikke alltid peke mot Nordstjernen slik som i dag, med den konsekvens at årstidene forskyver seg. Det tar i gjennomsnitt 21 000 år for årstidene å forflytte seg en hel runde»

 

Det er også en plansje der som du kan se her

 

Du kan også se det ved at sommeren utvider seg, og det blir gradvis varmere slik det har gjort siden slutten eller midten av 1800 tallet

 

Sommeren blir lengre. De siste tiårene har isen begynt å smelte stadig tidligere om sommeren, og fryse på igjen stadig senere om høsten.

 

Det forklarer også hvorfor man har bommet på samtlige klimaskremsler siden 70 tallet, og hvorfor det ikke var isfritt i Arktis i år 2000, noe de utsatte til 2013. Da heller ikke det slo til har de satt 2054 som det året Arktis blir isfritt, men da bare i september måned.

 

Prøv dere på denne. Masse plansjer og dokumentasjon i bunnen.

 

LINKING MAYAN PROPHESY WITH POLE SHIFTS AND EXPANDING EARTH EVIDENCE.

http://www.eearthk.com/article10/

 

Prøv heller å gå igjennom noe av det jeg har skrevet og linket til, og kom gjerne med feil:)

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Atmosfærens CO2 innhold er på kun 0,04 prosent og man antar at menneskeskapt CO2 står for 4 prosent av dette igjen... En dobling av menneskeskapt CO2 vil utgjøre hele 0,8 prosent av de 0,04 prosent. Hvor mye er det og betyr det dommedag?

Lenke til kommentar

Om du lærer deg hva presesjon er så vil ikke andre kunne ta deg for slike feil igjen. Det man snakker om er bevegelse av aksen og ikke av jorden.

 

Solen er nærmere jorden enn den var for en halv omdreining siden, 11-12000 år. Derfor har sola også økt i styrke de siste 8000 år, De siste 70 åra har Sola hatt den lengste og mest intense perioden.

 

Varmeøkningen stemmer også med at magnetskjodet er svekket med ti prosent siste 150 år

 

DISSE SKAL FINNE UT HVORFOR JORDAS MAGNETFELT SYNKER – Redusert med ti prosent på 150 år.

 

Se forøvrig svaret mitt til Omnithunder, og det er mange forklaringer på varmen på Svalbard, Antarktis med mer, om dere ser på hva jeg har lagt inn.

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Avhengig av hvilke skala du velger, så er ett døgn i underkant av 26 000 år.  :tease:

 

... this axis itself rotates slowly (white circle), completing a rotation in approximately approximately 25,772 years.

 

Problemet er at man ikke har nøyaktige tall og opererer noe forskjellig, slik du ser NGU bruker et snitt på 21.000 år. Og Mayaene holder seg til litt under 26.000, men jeg husker ikke det eksakte tallet i hodet.

 

Poenget, eller som jeg sa, Alt i Alt, så blir det varmere som følge av endringer i hele universet, og da ved at sola antagelig står nærmere jordan, i tillegg til at den har økt i styrke.

 

Samtidig er magnetskjoldet som skal beskytte oss mot sola svekket med 10 prosent siste 150 år, noe som selvsagt vil ha effekt på temperaturen

 

I tillegg fant NASA i 2008 en sprekk i magnetskjoldet bredere enn fire jordkloder. Hva har det å si for klima og lokale variasjoner

 

Men det er mer. De magnetiske polene synes å være i kaos. Fra 1904 til 2001 har den magnetiske nordpolen beveget seg 1.100 kilometer, og med akselererende hastighet. Fra 1970 til i dag har har hastigheten økt fra 8 kilometer til 55 kilometer pr. år. Den magnetiske nordpolen blir påvirket av de intense elektriske strømningene fra sola.

 

Her kan du se hva dem skrev i 2004 da farten var 40 km, og som kan forklare mye av de lokale variasjonene med varmt/kalt/varmtkaldt, Regn, tørke, regn...

 

POLBYTTE I VENTE? (forskning.no 08.01.04)

Nordpolen er der! Nei, der! Oi, eller der! Jordas magnetiske poler flytter seg med stadig større fart. Er det like før hele magnetfeltet snur, og Norden blir Syden? I tillegg til at nordpolen vimer rundt oppe i Arktis, lager de magnetiske krumspringene røre andre steder på kloden også.

 

I stedet for lange, ryddige magnetlinjer fra pol til pol, får vi ei skikkelig floke. Flere mindre poler popper opp hvor som helst på kloden, og mellom dem går et virvar av vridde magnetlinjer.

 

 

Se også

 

MAGNETFELTET AKSELERERERvil få spektakulært nordlys i sør

ENTIRE SOLAR SYSTEM IS HEATING UP! Scientists blame solar warming.

 

så prøv gjerne igjen...

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Det har dukket opp en ny klimaregning dere, men slapp av folkens. Den er bare på 300.000 milliarder, men siden den er en noe annen regning enn den på bare 200.000, så snakker vi vel rundtregnet 400-500.000 milliarder, tilsammen. Da er det neppe nok til tippekupongen, men igjen så kan vi gjøre om Karl Johan til en hypermoderne, selvtenkende (kunstig), smart elektronisk motorvei på grønn energi.

 

Men for å være litt alvorlig, og det er det jo. - Snakker vi nærmere FEM HUNDRE TUSEN MILLIARDER? Det tallet er så hinsides absurd at det ikke finnes ord.

 

Det viser seg nemlig at man også har kommet fram til at man hvert år frem til 2050 må investeres 8500 milliarder kroner i grønn energiteknologi om vi vil at den globale oppvarmingen skal flate ut. Tilsammen tre hundre tusen milliarder kroner!

 

Dette kommer vel som et tillegg til de 200.000 milliarder, og da snakker vi formidable 500.000 milliarder, (kan ikke gjentas for ofte) og hvor skal de hente de pengene?

 

Jeg ser at norske strømkunder allerede subsidierer Sverige med 6,5 milliarder, og at norske strømkunder ligger an til å betale 25 milliarder kroner for den grønne byggeboomen, og vi subsidierer tyske selskap som vil etablere seg i Norge.

 

Det er det tyskkontrollerte selskapet Midgard Vind som eies av Stadtwerke München (70%) og Trønderenergi (30%) som herjer Frøya.

 

Et oljefond i året frem til 2050, og da bare for grønn energiteknologi. Da var det kanskje ikke så merkelig at man valgte 2054 som året da Arktis blir isfritt, noe flere har stusset på. De ble beviselig ikke isfritt i år 2000, og ei heller i 2013 og 2015, og så plutselig 2054..

.

Kan det være derfor antall klimaskremsler har eksplodert siden 2015? Og ser man nærmere på dem så stemmer de ikke en gang. Og det er et problem at man allerede har engasjert vår mektige finansverden og alle deres multinasjonale selskap, som vel også inkluderer det viktigste og mektigste av media?

 

Og frykten gjør at CO2 prisen går i taket på klimabørsene, noe som heller ikke er heldig, men jeg tviler på at noen er kyniske nok til å bruke manipulasjon. Det er jo bare milliardbeløp. De er jo styrtrike fra før.

 

300.000 milliarder for at den globale temperaturen skal flate ut... Hva var «normaltemperaturen» da Grønland var grønt?

 

Jeg registrerer også at det bare var Klimarealistene, og Resett av medier som «printet» dette om de 90 Italienske forskerne, og der har vi et megaproblem. Du ser ikke lengre disse tusner av forskerne som IKKE deler CO2 hypotesen og journalister som stiller spørsmål blir stemplet som idioter og forskere mister jobben, stipendmuligheter eller fremtidige oppdrag. Er det ikke slik det har blitt?

Endret av Lizette
Lenke til kommentar

Omtrent alle kriser i verden er menneskeskapt. De aller fleste vet ikke engang at folk tjener på f.eks krig, VI som nordmenn tjener på krig og har tjent på krig. Vi lar saudi arabia driver på med frihetsberøvelse, voldtekt, drap uten at noen gjør en dritt fordi de har ræva full av penger. Vi oppfordrer menn og kvinner til å kutte av seg kroppsdeler og fore seg selv med medisiner og ta flere operasjoner resten av livet hvis de bare føler at kroppen deres er ''feil''(NOE ALLE GJØR VED ETT ELLER ANNET PUNKT I LIVET SITT). 

Hvorfor skulle klima være annerledes? Er det penger å tjene på å fucke med befolkningen så er det of course folk villige til å gjøre det!

Det er som faktumet at de fleste ledere har klatret på andres lik for å være der de er. Du må være en følelseskald drittsekk for å komme deg på toppen, just how it is.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Klimareligionen har vokst seg for stor. Tall og vitenskap betyr ikke lenger noe. Samfunnets elite leder an, folket følger etter. Det er ikke første gang Europas befolkning blir hjernevasket og indoktrinert.

 

Vi som ikke er hjernevasket til å tro på denne tullete dommedagsprofetien, kan ikke gjøre annet enn å trekke på skuldrene. Galskapen vil uansett bre om seg. Man ser jo f. eks. at de fleste brukere av TU og diskusjon.no er temmelig hjernevasket når det gjelder den nye klimareligionen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Klimareligionen har vokst seg for stor. Tall og vitenskap betyr ikke lenger noe. Samfunnets elite leder an, folket følger etter. Det er ikke første gang Europas befolkning blir hjernevasket og indoktrinert.

 

Vi som ikke er hjernevasket til å tro på denne tullete dommedagsprofetien, kan ikke gjøre annet enn å trekke på skuldrene. Galskapen vil uansett bre om seg. Man ser jo f. eks. at de fleste brukere av TU og diskusjon.no er temmelig hjernevasket når det gjelder den nye klimareligionen.

 

Merkelig nok så er det du som ikke klarer å puste utover uten å snakke om klimaendringer, så religiøs kan du være selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette nettstedet poster klimapropaganda an mass. Jeg trodde TU var opptatt av vitenskap.

 

Man får se hvem som får rett. Venter i spenning på den store katastrofen.

 

Forresten er jeg nok en av brukerne som har skrevet minst om klima, CO2 og fornybar energi, med tanke på den utrolige mengde tråder som omhandler dette. De fleste startet av redaksjonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg trodde TU var opptatt av vitenskap.

 

Som kanskje er årsaken til at TU taler det vitenskaplige konsensus.

 

 

 

Forresten er jeg nok en av brukerne som har skrevet minst om klima, CO2 og fornybar energi, med tanke på den utrolige mengde tråder som omhandler dette.

 

Føler ikke at du skriver noe annet jeg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...