Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ugyldig sykefravær


pierce007

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har dere IA-avtale?

Har du etterspurt ny sjukemelding?

 

Har du prøvd å ringe eller tatt kontakt på anna måte? Det er ikkje alle som loggar seg inn på jobbmailen medan dei er sjuke.

 

Skaff info fyrst, deretter kan du ta grep.

 

Ved mistanke om misbrukte av eigenmelding så kan du ta frå arbeidstaker den retten, då må arbeidstakaren levere sjukemelding også på kortare fråvær.

Du kan også potensielt grunngi ein oppsigelse med at arbeidstakaren bryter medvirkningsplikta, men då må du skaffe meir informasjon fyrst, om ikkje vil du ende opp med ei oppsigelse som ikkje er gyldig.

Lenke til kommentar

Hvis sykmelding er gått ut har jo arbeidstaker arbeidsplikt igjen og er forventet å møte på jobb.

 

Hvis arbeidstaker ikke møter på jobb når han har arbeidsplikt så er det ugyldig fravær, dere betaler ikke lønn (evt trekker timer til gode) og dere kan utlevere en advarsel som da kan lede til oppsigelse hvis arbeidstaker ikke foretar seg noe.

 

Det er arbeidstakers plikt å overholde sin arbeidsplikt, eller redegjøre med dokumentasjon dor hvorfor den ikke møter.

 

En arbeider som er "forduftet" i ti dager er jo ekstremt og det er dens ansvar å informere arbeidsgiver.

 

Regner selvfølgelig med at arbeidsgiver har forsøkt å komme i kontakt, men det er uansett den sykemeldtes plikt å holde orden på sine forhold.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Kanskje vedkommende ligger på sykehus eller venter på fastlegetime. Det er forøvrig normal skikk og gi beskjed til arbeidsgiver. Kanskje sentralbordet har glemt å gi beskjed om at vedkommende har ringt?

Det blir aldri feil av en arbeidsgiver å RINGE for å høre hvordan det går!

Grunn for sykemelding kan være arbeidsforhold, som feks. at arbeidsmiljøloven og annet brytes kontinuerlig.

Lenke til kommentar

For å utløse oppsigelsesvern etter arbeidsmiljøloven § 15-8 (oppsigelsesvern ved fravær begrunnet i sykdom) må arbeidstaker levere sykemeldinger "innen rimelig tid". Formålet med dette er at arbeidsgiver skal kunne ha en form for sikkerhet for at dokumentasjonen skrives ut i sanntid, og dels at arbeidsgiver skal kunne innrette seg.

 

Ti virkedagers skoft uten oppgitt grunn er oppsigelsesgrunn. Selv om det skulle vise seg at grunnen er sykdom har arbeidstaker antagelig mistet oppsigelsesvernet - avhengig, selvsagt, av årsaken til at han ikke har sagt fra. Det er noe man naturligvis først finner ut i etterkant.

 

Et naturlig skritt her vil være å innkalle til drøftelsesmøte etter aml. § 15-1 og informere om at bedriften vurderer å gå til oppsigelse begrunnet i ulegitimert fravær.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...