Gå til innhold

Krever vitnemål etter å ha skrevet kontrakt på jobb


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har fått en jobb som jeg har søkt på, etter å ha sendt inn søknad og vært på intervju. Jeg ble tilbudt jobben og har skrevet bindende kontrakt.

 

Men nå i ettertid har arbeidsgiver sendt spm om kopi av vitnemålet mitt fra vidregående. Det er nå 12 år siden, og jeg skjemst nesten av det pga null motivasjon og feilvalg av linje. Ergo er det et horribelt vitemål å sende inn enkelt sagt. Jeg er redd selskapet får kalde skuldrer og trekker tilbudet. Kan være at jeg er paranoid men....

 

Jeg mener den ikke er representativ for meg den dag i dag. Ikke i det hele tatt.

 

Hva tenker dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er for sent å trekke tilbudet hvis dere allerede har skrevet kontrakt. (Så lenge det ikke er et krav i kontrakten selvsagt.)

 

Hvor lenge du blir værende i jobben er et annet spørsmål .. Om arbeidsgiver er innstilt på å få se vitnemålet får du bare fortelle om den manglende motivasjonen o.s.v. på den tiden. Ikke så mye annet man kan gjøre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er vanlig prosedyre. Send inn, med forklaring. Så lenge det ikke står spesifikt nevnt noe om karakterkrav på vgs(som ville vært helt latterlig) i utlysning, så skal det snø oppover i helvete før de kan si deg opp for dette (uten å bli saksøkt både foran og bak - og tape).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er ikke stress å få nytt. Bare å kontakte skolen. Dem lager det på nytt, så er det bare å hente det med å fremvise ID.

Er en egenandel på rundt 300-500 kroner for at vgs skal produsere det på nytt.

 

Det beste er å sende vitnemål med forklaring.

Endret av spetter
Lenke til kommentar

Har sent vitnemålet med forklaring og håper det går bra. Beste er å legge alle kortene frem og være ærlig. Vil komme med tilbakemelding om hvordan situasjonen ble her om noen skulle lure på det samme i fremtiden.

Flott!

Jeg har såkalt "bestått ikke bestått" videregående så i praksis har jeg ingen videregående utdanning og viser derfor ikle til dette. Jeg har flere veldig dårlige karakterer fra den tiden og mitt instinkt er også å ikke overlevere dette da det var fra når jeg var et barn og langt ifra gir noen som helst indikasjon på hvem jeg er idag.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...