Gå til innhold

Hva er timelønna til dem som jobber i Kiwi, Extra eller Bunnpris?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er også verdt å understreke at garantilønna er den lavaste lønna ein arbeidsgiver som har tariffavtale kan betale i lønn. Lokale behov og konkurranse gjer at mange får tilbod om betre lønn enn garantilønna.

 

Butikkjobbar har typisk også ein del tillegg då mange butikkar har opningstid på kveldstid og i helga. Så sjølv om ein berre får garantilønna så blir bruttolønna ein del høgare for dei aller fleste.

Lenke til kommentar

Som hva?

Tjaaa feks enkelte produksjonsjobber er jo relativt enkle og godt betalt. Det som er vanskelige med butikk er kundebehandling. Om en kunde har en dårlig erfaring bare en dag, så kan den kunden bestemme seg for å bytte butikk resten av året. Da har butikken tapt kanskje 30 - 50 000kr+

Lenke til kommentar

Har en kamerat som jobber på en lokal kiwibutikk. Med 2 lørdager og 8 Kveldsskift i mnd har han brutto 38k. Syntes det er rimelig bra. Tjente ikke mer enn det selv med utdanning og som elektriker etter endt fagprøve

 

Nå har han jobbet der i 5 år vell å merke. Så det har nok en innvirkning også

Endret av LD93
Lenke til kommentar

Stort sett så er det ein grunn til at den tariffesta garantilønna har blitt slik som den er for butikkbransjen. Det er stort sett greitt betalt samanlikna med kompetansekrav, ansvar og arbeidsoppgåver. Med tillegg for jobbing utenom vanleg kontortid i tillegg så blir det ganske greit.

 

Andre bransjer kan ha tariffavtalar med høgare garantilønn, men då er det typisk slik at det er snakk om 8-16 jobbar der månedslønna er det du får, heilt utan muligheit til å få tillegg.

 

Største ulempen med butikkyrket er at etter 6 år så har ein nådd lønnstaket etter garantilønna, så på 7 ande året så kan lønnsutviklinga stoppe litt opp med mindre ein sjølv forhandler til seg betre lønn på bakgrunn av lang erfaring eller ved å skifte til ei stilling med meir ansvar for butikken.

Lenke til kommentar

attachicon.gifSkjermbilde fra 2019-02-24 00.17.59.png

Om butikken er organisert og følger tariffavtale. Dette er månedslønn fulltid, så for å få timelønnen må du dele på antall timer i måneden. En gjennomsnitts arbeidsmåned er på 162,5 timer.

 

Problemet med mindre man er butikksjef er man større utsatt for å miste jobben om man tjener mye en lite.

Siden hvis butikken vil kutte kostnader er nok høy pris årsaken.

Vet en del småbutikker ansetter folk fra kina\asia som knapt kan norsk. Kun for å spare penger særlig i oslo området.

 

Så har vel matbutikker en del svinn som dato varer og ofte må selge ting til halv pris.

Så fortjenesten er nødvendig vis ikke lønnsomt å drive butikk.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Dei butikkane som følger tariffavtale vil ha svært begrensa muligheit til å kutte i dei stillingane som har høgast lønn. Då dei med høgast lønn ofte er dei med høgast ansiennitet, og sidan både arbeidsmiljølova og tariffavtalen slår fast at ein ved rasjonalisering av drifta skal kutte dei med kortast ansiennitet fyrst.

 

Ein anna ting er at dei som har vært i butikken nokre år og derfor har fått høgare lønn, ofte er nettopp dei arbeidstakarane som det er lurt å ta vare på når ein skal spare kostnadar, sidan disse personane ofte kan tilleggast meir ansvar, kan brukast til å lære opp nye, og er generelt meir allsidige.

Det som virkeleg kostar mykje for ein butikk er å heile tida drive å tilsette heilt uerfarne som ein må bruke tid på å lære opp, og som kanskje sluttar i løpet av kort tid likevel.

 

Sjølv om du kan tilsette ein ungdom med 50% lønn så er det fortsatt eit tapsprosjekt då den med 100% lønn må fotfølge ungdommen heile dagen, då blir den reelle kostnaden for ein arbeidstime nærmare 50% høgare enn dersom den med full lønn fekk arbeidsro til å gjere jobben sin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...