Gå til innhold

Hybelkomfyr - fungerer det?


Setko

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Bor i studenthybel hvor det kun er 2 kokeplater. Har jo tilgang til komfyr osv ved felleskjøkkenet men kjenner jeg er lei av å komme inn der å se at det ser helt jævlig ut etter forrige person. Lurte derfor å kjøpe sånn hybelkomfyr. Noen som har brukt det? 

 

Jeg skal for det meste steke frossen og hjemmelaget pizza, lasgna og kyllingfillet for det gidder jeg ikke steke på panna. Spørsmålet er om disse komfyrene fungerer til sånn? Evt for stor trenger jeg? Usikker hvor en pizza er, ser det er forskjellige størrelse på disse komfyrene alt fra 19 liter og opp.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det funker. De er ikke helt like gode på jevn fordeling av tempratur osv, men dette går seg fort til og det kan jo godt være at det er forskjell på modellene her. Brukte dette selv en stund som supplement til 2 kokeplater, og det var en helt greit oppgradering.

 

Jeg betalte vel 300kr for min brukt, og gav den vekk når jeg flytta så jeg slapp hive/drasse den med/styre med og få solgt. Grei ordning for min del. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hybelkomfyrer er veldig simple konstruksjoner, men fungerer. De tradisjonelle typene fungerer ikke optimalt med frossenpizza da ovnsrommet er for grunt. Blir bare plass til en halv Grandiosa. Det er kommet noen nyere typer som er romsligere, men vet ikke hvor stort rommet er. En ting er antall liter, men de oppgir vanligvis ikke bredde og dybde. Vær obs på at de nyere, større typene ofte har svært lav effekt på kokeplatene for å kunne bruke alt på en gang på vanlig strømkurs. På "gammeldagse" typer er det vanligvis kraftigere kokeplater, men koblet slik at stekeovn ikke kan brukes samtidig med stor kokeplate.

Lenke til kommentar

Har du vurdert en frittstående spesialisert pizzaovn? En rund greie med lokk som steker bare pizza. Så kan du kjøpe en hybelkomfyr i tillegg og slipper å kompromisse.

 

Ellers kan du kjøpe en brødkniv med masse tenner (ikke bølger) og "sage" av den biten av pizzaen som ikke får plass i dybden i hybelkomfyren og legge den ved siden av i bredden, jeg har gjort det selv, ikke estetisk men fungerer.

Endret av 8DX8QO0Y
Lenke til kommentar

Bruker man hybelkomfyr blir det også røyk som man er nødt til å gjøre noe med.

 

Mikrobølgeovn med grillfunksjon eller luftfrityrkoker er nok et bedre alternativ.

 

EDIT: Jeg har stekt pizza i denne og det fungerer fint. Det blir bare 5 min. steketid eller deromkring. Det som er dumt er at hvert pizzastykke blir lite.

Endret av nightowl
Lenke til kommentar

Virker brannfarlig.

 

Vask hele tiden rent i kjøkkenet før du lager mat selv, og vask helt rent etterpå. Hver eneste gang. Før eller siden får de andre så dårlig samvittighet at de begynner å gjøre det samme. Ellers blir du så irritert at du exploderer på dem.

 

Ta muligheten til å utvise lederskap. Du gjør på en måte det ved å tenke på hybelkomfyr, dog det er mer selvledelse.

 

Å ha et kjøkken tilgjengelig er en stor ressurs. Benytt deg av den.

 

Har også steika pizza i sånn fancy nuker før, og det funker faktisk gull. De koster et par høvdinger men skal man ha det fett må man ut med stål.

 

Tenker også på matos. Den skal jo forsvinne et sted. Håper du har et vindu nær ved. Så kan du kjøpe en liten bordvifte som kan blåse ut. Den vil tetne raskere hvis den blåser fuktig luft ut hele tiden, men det vil virke.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kokeutstyret må ikkje være meir spesialisert enn at det kokekara som du bruker må tiltrekke seg magnetisme. Det betyr at aluminium vanligvis ikkje vil fungere med mindre det er kapsla inn stålplate i botnen av panna.

Induksjon har blitt såpass vanlig at det er både stort utvalg av utstyr, og utstyret er tydeleg merka at dei passar for induksjon.

 

 

Når det gjeld trådstarteres spørsmål, så ja ein hybelkomfyr vil fungere men ikkje like bra som ein stor komfyr. Blant anna er varmeelementet svakare og luftvolumet er mindre slik at varmen ikkje blir like godt fordelt.

Til steiking av frossenpizza er den mindre optimal sidan du må bryte opp pizzaen for at den skal få plass.

Dersom du baker din eigen pizzabotn eller steiker ting i små ildfaste former så fungerer det greit.

Steikeosproblematikken har også blitt nemnt, det er mulig du vil trenge å kjøpe ein laus kjøkkenventilator med kullfilter som kan monterast frittståande over hybelkomfyren. Steikeosen vil også fort gi deg problem med at brannalarmen går.

 

 

Eg støtter meg til forslaget om du heller bør satse på meir spesialisert utstyr som ein liten pizzaovn eller microbølgeovn med grillfunksjon.

Ein anna ting er at uansett kor jævlig det ser ut på felleskjøkkenet så kan du vell tilberede maten inne på hybelen og kun bruke steikeovnen på felleskjøkkenet?

Vil du ha det heilt skikkelig så kjøper du deg di eiga steikeplate/rist, som du bærer inn på felleskjøkkenet for å sette inn i komfyren, og deretter bærer alt innigjen på hybelen etter at det er ferdig.

Lenke til kommentar

 

Velg mikro for minst mulig stekeos. En best-i-test modell som denne har over- og undervarme som en komfyr. Den kan både dampe, bake, og steke med den medfølgende panna.
 

 

Denne har ikke over- og undervarme. Det er mikrobølgeovn med grill og crisp-funksjon. Den "steker" ved hjelp av crisp-panne (som må forvarmes i tom ovn) og grillelement.

Lenke til kommentar

Joda, akkurat denne har begge deler. Konveksjon som i en gammeldags komfyr, til overvarme. Og ei spesialpanne med induksjonslignende teknologi, til undervarme. Forvarming til 200 grader tar 2 min.

Nei, den har forsatt ikke over- og undervarme. Den har grill- og crispfunksjon. Ovnen i annonsen er en Whirlpool GT 285.

 

Når man bruker termen konveksjon i forbindelse med mikrobølgeovner menes det varmluft, ikke over- og undervarme.

 

"Spesialpanne med induksjonslignende teknologi" kalles crisp-panne i mikrobølgeovn-verden. Den varmes opp og kan gi litt sprø bunn på pizza, men er langt fra det samme som undervarme i en tradisjonell stekeovn.

 

Ovnen har ikke overvarme, men grillelement. Det er et varmelement på 900W for å gi brunfarge på maten, ikke for å varme opp ovnsrommet.

 

Hva blir 200 grader på 2 minutter? Det er ingen termostat på mikrobølgeovnen og grillelementet klarer ikke å varme opp så fort. Crisp-pannen blir vel heller ikke så fort varm og produsenten anbefaler 3 minutter forvarming av denne pannen.

Lenke til kommentar

Tomato/tomatoe.. 

 

 

 

Det relevante her er at ved oppvarming av mat på et lite hybelareal uten kjøkkenhette så vil det være helsemessig viktig å sørge for minst mulig stekeos. Derav anbefalingen om å velge en multifunksjonell mikro fremfor hybelkomfyr. Uansett bør det luftes gjennom vindu under og etter bruk.

Lenke til kommentar

Tomato/tomatoe..

Det var også en måte å svare på når man ikke vil innrømme faktafeil og ikke vil svare på spørsmål om en påstand...

 

 

 

Kan være enig om at en mikrobølgeovn og kokeplate er en mulig erstatning for en hybelkomfyr, men da kommer det an på ønsket bruksområde og at man finner en mikrobølgeovn som virkelig kan gjøre det som er ønsket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...