Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Duriello skrev (1 minutt siden):

Fikk en digg plukkfisk da jeg var innlagt på sykehus i sommer. Masse bacon, og plukkfisken minnte mer om en fiskegrateng som ikke var gratinert/stekt i ovn.  (Fiskegrateng er av en eller annen grunn er livretten min). Nydelig!

Fiskegrateng, er ogsaa en av livrettene mine.

Det maa vaere mye potetbiter  i plukkfisken, slarvet most, synes jeg

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
:utakt skrev (På 13.1.2025 den 21.10):

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften. Bloggen ville bruke friske grønnsaker, men jeg var lat i dag og kjøpte en pose frosne wokgrønnsaker. Greit nok, og sparte meg for en del kuttejobb.

https://www.stabilmat.no/wok-med-kylling-nudler-og-hjemmelaget-enkel-woksaus/

Sausen var skikkelig god.

 

Dette ble dagens middag. Takk for oppskriften! 😀

ZVw0dnR.jpeg

Knallgodt 😀

 

Bilde av mitt resultat.

Jeg brukte også frosne kinawok-grønnsaker. Hadde oppi usaltede cashewnøtter.

Brukte disse nudlene, praktisk i porsjonspakning fra asiatisk importbutikk.
51jpYEiXJwL_fa1daf6e-24cb-4bde-aa70-9635

Liker at oppskrift-siden lar deg velge antall porsjoner, så slipper du brøkregning/multiplikasjon hvis du skal lage stor eller liten mengde.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 4
  • Hjerte 2

Gå gjerne i slakter-avdelingen på en større matbutikk, og se etter nedprisede datovarer/tilbud.
Google oppskrift etterpå, finn ut hva det kan brukes til. Kan fort bli bedre og billigere enn å bestemme seg for en plan på forhånd, og betale full pris for ingrediensene. En gang for mange år siden impulskjøpte jeg billig høyrygg. Resultatet ble en god søndagsmiddag med løksaus. Hadde ikke skjedd uten at butikken hadde nedpriset varen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Karltorbj skrev (På 22.1.2025 den 17.23):

Oksehalesuppe har ikke jeg vaert borti, siden jeg var guttunge og det var Toro sin, tror jeg.

Hoeres skikkelig god ut, heimelaga.

Finner man oksehale i vanlige butikker, meny, slakter?

Er det billig?

På Nordby i Sverige er det billig, vi kjøpte på Nordby köpcenter, de har på Coop også i Strømstad, men der er det dyrere.

I Norge tror jeg de skal ha det på Meny butikker, om du ikke har Slakter i butikken slik vi har i Østfold der min familie kommer fra.

Oksehale suppe er like lett å lage som Lapskaus og feks fårikål, det eneste som trengs er ingrediensene og lang koketid..

Endret av Gouldfan
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1

Ovnsbakt laks av enkleste slag. To frosne laksefileter ble nuket i microen, og deretter stekt i ildfast form i stekeovnen.
Servert med blomkålblanding fra frysedisken, og tyrkisk yoghurt.

Edit: Det smakte nydelig! Tyrkisk yoghurt funker like bra som rømme.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 3
  • Hjerte 1

Pannestekt rosenkål (delt i 2) med baconterninger.
Aner ikke om det er en kjent greie, men jeg fant på det nå nettopp pga. dato.

EDIT: Det finnes visst fra før.
https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/stekt-rosenkal-med-bacon/
Minner om dette.

Endret av Mannen med ljåen
  • Hjerte 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...