Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Føflekk kreft? Hjelp!


CamillaLm

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor lenge har du hatt denne? Har den utviklet seg noe eller alltid vært lik?

 

Om dette er en føflekk du har hatt lenge og den ikke har endret seg er det nok ingen fare, men du bør få fastlegen til å ta en titt neste gang du er der. Er den kommet nylig og brått, eller endret seg i størrelse/farge osv bør du snarest få den sjekket ut.

Lenke til kommentar

Hvor lenge har du hatt denne? Har den utviklet seg noe eller alltid vært lik?

 

Om dette er en føflekk du har hatt lenge og den ikke har endret seg er det nok ingen fare, men du bør få fastlegen til å ta en titt neste gang du er der. Er den kommet nylig og brått, eller endret seg i størrelse/farge osv bør du snarest få den sjekket ut.

Jeg vet jeg har hatt den lenge, men aner ikke om den har blitt større eller forandret seg på noe måte. Jeg legger ikke merke til føflekkene mine... syntes bare det er litt rart når den stikker sånn ut og ikke er helt rund :/

Lenke til kommentar

Er ikke lege, men synes den der ser helt normal ut. Den er jevn i fargen og er relativt symetrisk og rund, hadde det vært et ondartet melanom kunne den klødd, blø og være asymetrisk. Når det er sagt så bør du absolutt dra til lege om det er noe som du går å tenker på.

Ja får ta meg en tur til legen, orker ikke gå å tenke på det... Tusen takk for svar!?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bestill time hos legen din, så kan han/hun bedømme om den bør fjernes eller ikke. Man kan i utgangspunktet ut fra et bilde som dette ikke bedømme om den er ondartet eller godartet.

 

Husk på at føflekker er veldig vanlig blant alle, og frem til man er omlag 40 år, er det ikke unaturlig å få nye føflekker. 

Endret av AnnonymG
Lenke til kommentar

Føflekken ser egentlig ganske normal ut, men IKKE HØR PÅ tilfeldige forumbrukere !! 

 

Dra til legen, få den sjekket om du er usikker. Først da får du et svar du kan stole på. 

 

Forøvrig er det sånn at føflekk-kreft kan være både aggressivt og farlig, så jo raskere du får den sjekket jo bedre. Snakker av erfaring :) 

Lenke til kommentar

Som sagt; ingen av oss er leger og et fotografi forteller oss ingenting. Det kan være en helt vanlig føflekk og det kan være noe legen bør se på. Better safe than sorry.

For å si det på en annen måte; jeg har ikke peiling på føflekker. Det har ikke en vanlig fastlege for den saks skyld heller så mye peiling på, men de kan i det minste gjøre en bedre vurdering av oss her inne om det er noe en bør henvises til spesialist for.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...