Gå til innhold

Endelig kommer mobilrevolusjonen: Chili Mobil lanserer FRI data for 399,- i måneden


Anbefalte innlegg

Men ser dem bruker telia nett. Men merker en forskjell på 4g og 4g+. På hastigheten og nedlasting surfing.

Dem har vel heller ikke wifi tale.

Og da er jo spørsmålet hvor lang tid før det tar. at noen med telenor dekning kommer etter.

Kanskje om mange bytter så kommer dem andre selskapene fort etter..?

Det kom ingen etter når komplett inkluderte USA i sinn "EU" pakke, så har mine tvil dessverre. Telia virker mer arrogante enn Telenor her

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begrensninger på 1000 GB i måneden. Da er det ikke fri bruk av data. Og overskriften "Norges første mobilabonnement med fri data" er feil...

 

Willford ser poenget ditt hvis en skal være 100 prosent korrekt men for de aller fleste betyr 1000gb så og si fribruk på mobil dvs du kal bruke data streame og surfe uten å tenke deg stort om du skal være enten gal eller drive med noe helt spesielt for å ha større behov enn det..

 

og det er norges første abbonoment som tilbyr fastpris og en mulighet til å ikke tenke databruk lenger.

Telenor og telia har jo reklamert for fribruk i åresvis og fått lov til det selv med strupede datagreser nedpå 5gb noe som iallefall er milevis unna fribruk

Lenke til kommentar

E24 har skrevet artikkel om dette, og jeg leser «For det andre er det ikke fri data i EU. Der er grensen satt til 12 gigabyte før du eventuelt må kjøpe en ekstra kvote.»

 

Kan dette være lov når det som nevnt i tråden ikke skal være forskjell på hjemme og i EU?

 

edit: skrivefeil

 

I teorien vil det nok gå. Tror reglene kun sier at det ikkje må være ulik kostnad mellom hjemme og EU.

 

Så det er a-OK og sette de gjenstående 988GB til sneglehastighet så lenge brukeren ikkje er pålagt å betale for å få samme mengde som norge. Men det er sikkert lett og få åpnet sak mot de på den faktoren siden du ikkje får like mye data likevel.

 

På 64 eller 128 kbit/s (Vet ikkje hva grense de bruker) vil det være umulig å få lastet ned mesteparten av de gjenstående 988 GB. Alt du kan få er vel rundt 30 GB uten å betale (12GB + 17-18 GB, som er teoretisk maks du kunne fått overført på en måned med slik treg linje). Så du ender opp med 970 GB forsvunnet i luften som du egentlig har rett til å kunne bruke uten ekstra pålagt kostnad. Men det er så klart ikkje mulig å bruke de pga hastigheten Chili setter deg til etter 12GB, samtidig er det 100% Chili sin feil at du ikkje får brukt de. Det er ikkje mobilnettet i utlandet som er for tregt eller noe (Eller muligens, men ikkje såpass tregt i det minste) men rett og slett noe grense Chili har slengt på for å klare å selge "Fri Bruk" i norge uten at utlandet svir de.

 

So om noen ønsker å presse de til en rettsak over hvor det ble av de 970GB vi skal ha rett på uten pålagt ekstra kostnad så vil det nok være mulig på et vis, men vi bor ikkje i Amerika så forbrukere driver ikkje å saksøker til venstre og til høyre her.

 

Etter min forståing av reglene skal du ikkje få "det samme" som Norge. Men du skal få "like mye" som Norge uten å betale ekstra. Så om de setter ned hastigheten burde den iallefall være høy nok til at du teoretisk klarer å få den datamengden du har krav på.

 

edit: typos

 

Kortversjon: God knows. Forvirrende rot.

Endret av Dominik V. Salonen
Lenke til kommentar

 

Men ser dem bruker telia nett. Men merker en forskjell på 4g og 4g+. På hastigheten og nedlasting surfing.

Dem har vel heller ikke wifi tale.

Og da er jo spørsmålet hvor lang tid før det tar. at noen med telenor dekning kommer etter.

Kanskje om mange bytter så kommer dem andre selskapene fort etter..?

Det kom ingen etter når komplett inkluderte USA i sinn "EU" pakke, så har mine tvil dessverre. Telia virker mer arrogante enn Telenor her

 

Ja det er vel det som er problemet. Egentlig så skulle nå alle Telenor og Talkmore. Kommet fort etter med billigere abb nå som chili kommer med dobbelt så billig. Om dem ikke skal miste alt av kunder.

Så spørsmålet er om en skal hoppe over eller bli værende der en er fra før, Med Telenor dekning og 4g+ wifi tale.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan i alle dager skal de få dette til å gå rundt?

 

Vil heller si at det vil være kjempebutikk for den summen en må ut med for ett abonnement. Vil være mange som bruker mye, men samtisig ganske mange som bruker veldig lite selv om de har det abonnementet der.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-aabLQt

Vurderer å slå til på dette, de siste 30 dagene har google wifi registrert 440gb ned og 50gb opp her i huset. Nå sitter jeg på en elendig 20 mbit linje så å oppgradere til 4g vil jo absolutt gjøre sitt for hastigheten, ping er vel kanskje litt verre med tanke på spilling?

Lenke til kommentar

En god start, men: "Fri data?" Nei.

 

1. Kun til «bruk på egen mobil».

2. "Fri tale, sms og mms" er fint.

3. "Opptil 1000 GB data per måned" er slett ikke fritt. Å kalle dette for "fri data", er direkte villedende.

4. "I EU/EØS inkluderer vi 12 GB månedlig". Jasså. Først legges der 1000GB begrensning på denne "frie" trafikken, dernest får man ikke engang bruke mer av denne datakvoten enn 12 GB i EU/EØS?

 

Jeg vil tippe at Forbrukerombudet kommer til å slå ned på Chili mobil sin spenstige bruk av begrepet "fri data", på samme måte som OneCall fikk en smekk for å villede markedet med utsagnet "like bra - bare billig[st]".

 

Som sagt, er dette en god start. Kudos til Chili Mobil for å starte noe som forhåpentligvis kan bli en god trend.

 

Men, "fri data" hvor begrensningene er 1 TB i Norge, 12 GB i EU/EØS, og kun bruk på egen mobil, så er det kanskje litt mer "romslighet" enn hos mange konkurrenter - men ikke særlig mye "frihet" igjen, gitt.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...