Gå til innhold

Kalibrering av ny TV. Nødvendig ?


Anbefalte innlegg

Skal du først kalibrere bør det gjøres hjemme hos deg der TVen normalt skal brukes. For å optimalisere for lysnivået du har rundt deg bør du generelt få laget to profiler du kan velge mellom som begge blir korrekte i for sitt lysnivå i rommet hvis du trenger det.

Får du justert sortnivå riktig og samtidig har en grei hvitbalanse så får du en grei opplevelse. Som jeg sikkert har sagt til det kjedsommelige så kan det være greit å bruke Movie-mode som utgangspunkt. Har du ikke utstyr til å finjustere så juster sortnivå/backlight til det ser bra ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 2/12/2020 at 5:50 PM, vidor said:

Med nyere Samsung på Movie trenger man egentlig ikke å kalibrere med mindre en er perfeksjonist da de er temmelig godt tilpasset fra fabrikk. Det er faktisk nok å justere backlight og la resten være default med mindre man ønsker å tilpasse fargetemperaturen til Warm som blir mest riktig. Det nomale er Cold da folk flest er vant til dette.

Så absolutt ikke, iallfal ikke hvitbalansen. Samsung har tendenser til for mye blått, LG for mye rødt. De som kommer best ut av esken er overaskende nok fra Panasonic. 

Endret av L1pslide
Lenke til kommentar
L1pslide skrev (2 minutter siden):

Så absolutt ikke, iallfal ikke hvitbalansen. Samsung har tendenser til for mye blått, LG for mye rødt. De som kommer best ut av esken er overaskende nok fra Panasonic. 

Du skal være rimelig spesiell hvis du ser forskjell på 6000K og 7000K hvitbalanse hvis du ikke har skjermene side om side.

Er det egentlig rart at Panasonic er best ut av esken?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
H_OoPs skrev (32 minutter siden):

ja ble litt nysgjerrig her også....

Det som er meint er nok at det ikkje er ekte kalibrering. Dei store elektronikkjedene har fått kalibret ein TV, så kopierer dei disse innstillingane inn på nye TVar i butikken og tek 1000 kr for jobben.

Det er to store manglar ved den måten å kalibrere på. For det fyrste får du ikkje kalibrert din TV, du får kalibreringa frå ein TV som likner. Det er ikkje gitt at akkurat din TV får betre bilete enn det som er standard.
Og det andre er at sjølv om TVen blir perfekt kalibrert, så vil den aldri være perfekt kalibrert for lysforholda i akkurat din stove. Folk flest har ikkje TVen i eit mørkt kinorom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...