Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Tidsbegrensning på gebyrvarsel fra bank?


RazAquato

Anbefalte innlegg

Vanskelig å sette riktig tittel på denne..

 

Ble den 29.12.17 trukket "årsgebyr VISA" fra en bank som tidligere ikke har hatt dette. ved kontakt sa de at "dette ble varslet i kontoutskriften du fikk den 01.01.2015". Jeg ble tilsendt kopi av varselet som bekrefter "fra 01.03.15 vil det bli belastet årsgebyr for kunder med debetkort", men jeg har ikke blitt trukket før nå.
 

Jeg lurer da på om de har juridisk dekning for å trekke ett gebyr de varslet for flere år siden, eller om de burde varslet dette på nytt?

 
er forøvrig "kontoutskrift" en tilstrekkelig måte å varsle på?

______________

 

utdypet info for de som er interessert:

 

I tillegg til å trekke "årsgebyr for visakort" har de også, på mine vegne, opprettet en avtalegiro på å utføre dette trekket årlig, samt tatt betalt (2kr) for dette.

 

Da jeg plutselig oppdaget dette gebyret, ringte jeg banken sporenstreks. Det første de sa var at "dette står i våre prislister". Jeg mente at prislister er noe eksisterende kunder svært sjelden sjekker, og at ved oppstart av ett slikt gebyr burde de varsle sine kunder skriftlig.

 

Hun sa da at "varsel ble sendt ut som vedlegg til en kontoutskrift en gang tidlig i 2015". Jeg kan ikke se dette i min bank, da arkivet kun går 2 år tilbake, så skal ikke nekte på å ha mottatt dette; men jeg leser sjelden kontoutskrifter og mener uansett dette burde vært varslet som "Melding fra banken" eller tilsvarende, ikke i forbindelse med en månedlig kontoutskrift.

 

Etter en del leting fant hun av ett varsel som hun videresendte på e-post hvor hun skrev "her er vedlegg fra kontoutskrift 01.01.2015"; i vedlegget står det følgende "fra og med 01.03.15 vil det bli belastet årsgebyr for kunder med Visa Debetkort"

 

Som nevnt, så Jeg kan ikke finne at dette har blitt sendt meg, men skal ikke blånekte for at dette har kommet.. men jeg sjekket prislistene deres fra 26. mars 2015 (wayback machine), og der står det "for nye kortkunder vil det fra 1.oktober 2014 bli innført årsgebyr". tenker at siden jeg var kunde før dette, så kan dette være grunnen til at jeg ikke har mottatt varsel (eller husker dette)

samtidig står det selvsagt "vi tar forbehold om prisendringer og eventuelle feil i prislisten."

 

Spørsmålet blir jo da om dette varselet som ble sendt for snart 3 år siden fortsatt er gyldig, eller om de mangler de juridisk grunnlag for å plutselig trekke årsgebyr nå så lang tid senere?

Endret av RazAquato
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Varselet er fortsatt gyldig. Du forutsettes å lese ting banken sender deg - på samme måte som de rimeligvis forventer at du reagerer på ukjente trekk senest når du får kontoutskriften, selv om du aldri leser den.

 

At banken ikke har brukt retten til å trekke deg før nå er noe annet - hypotetisk sett kan man tenke seg at gebyradgangen er falt bort ved passivitet (de begynte ikke å trekke deg før nesten tre år etter at de varslet om det).

 

Du kan vurdere å klage til Finansklagenemnda.

Lenke til kommentar

Du forutsettes å lese ting banken sender deg

Jeg har ingen banker som sender kontoutskrifter. De bare oppretter dem på en egen side i nettbanken.

 

- på samme måte som de rimeligvis forventer at du reagerer på ukjente trekk senest når du får kontoutskriften, selv om du aldri leser den.

Dette er ikke det samme i det hele tatt. Å forutsette at man reagerer på ukjente trekk på kontoen når man får "varsel om renteendring" hadde vært det samme. Det er hele poenget her, at overskriften ikke stemmer overens med innholdet.
Lenke til kommentar

 

I standardvilkårene står det at kontoutskriften sendes elektronisk til min postkasse i banken

Det er som om jeg skulle ha "sendt" banken årsgebyret ved å legge det i bokhylla mi. Det blir ikke å sende, bare fordi man kaller det det.

 

Jo det er det. Banken sender ein melding frå sitt system til din meldingsinnboks. I vilkåra til banken din står det sikkert at dei vil sende sånt til deg via elektroniske meldingar i nettbanken. Om du ikkje sjekkar innboksen så er det ditt problem. Hadde du lagt det i bokhylla di ville dei aldri hatt sjansen til å lese det. Når du får det tilsendt i nettbanken så kan du inn og lese når som helst. Om du går med på vilkår om kommunikasjon utan å følgje med på innboksen så er det din feil dersom det skulle dukke opp informasjon i nettbanken du ikkje får med deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...