Gå til innhold

Hvor stor TV kan jeg sjekke inn på et fly


H80

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal reise til Nairobi med Lufthansa og lurer på hvor stor TV det er praktisk mulig å ta med som innsjekket bagasje. Jeg tenker å pakke den i bobleplast og papp.

 

Lufthansa sier: "The maximum size per piece of baggage, regardless of class, is 158 cm (width + height + depth)". Om jeg får tykkelsen ned i 15 cm, så skulle det bli høyde + bredde = 143 cm. Om vi antar 16x9 i ytre mål så blir det høyde= (143/25)*9 = 51cm, bredde= (143/25)*16 = 91,5cm

 

Diagonalen skulle bli sqrt(51^2 + 91,5^2) = 104,8 cm eller drøyt 41 tommer. Men hvor stor TV er det praktisk mulig å ta med uten å måtte betale for spesialbagasje?`40 tommer? 36 tommer? Mindre enn det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er veldig naivt å tro at du vil få tilbake elektronikk som er sjekket inn som bagasje... i alle fall til Africa.

Africa? Naivt? Min erfaring er at det ikke er noe problem å ta med ting med fly til Kenya. Det være seg pinnekjøtt, datamaskiner eller krøllebagudaer (eksempel på en udefinert ting som ingen vet hva er, men som du uansett får gjennom toll og immigration i Kenya)

 

 

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk jobbet innen flyfrakt og vært inni buken på et fraktfly. Det er i buken man frakter bagasje. Når man sender flyfrakt blir det meste stablet i aluminiumskonteinere som blir lastet på "gulvet" i flyet, altså der vi sitter når vi flyr.

Grunnen til at jeg stilte spørsmålet er at brukte 40-tommers TV-er er veldig etterspurte i Kenya. Men du får dem ganske billig i Norge. Jeg har en billett til Kenya der 2x23 kg er inkludert. Jeg skal ikke ha TV-en selv, jeg skal gi den bort til en venn.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er helt sikker på att det ikke er noe som helst problem å ta med en 20-tommers skjerm innpakket i bobleplast og klær inni en hardplastkoffert. Og helt sikker på att det ikke under noen omstendigheter går bra å ta med en 65-tommer pakket i bare gråpapir. Grensen ligger et sted imellom, spørsmålet er altså hvor stor TV det er praktisk mulig å sjekke inn på et fly.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Selv med min svært begrensede fantasi forstår jeg hvor stor TV jeg kan få med meg i kabinen. I innsjekket bagasje kan jeg trolig få med en større. Og derfor presiserte jeg allerede i første innlegg at det var snakk om innsjekket bagasje. Egentlig er dette et regnestykke som handler om ytre mål på TV-er. I tillegg hadde jeg håpet å få noen innspill om ulike emballeringsmaterialers støtdemping og robusthet, samt råd om eventuell innvendig avstiving.

 

Bankers-løsningen er jo å kjøpe den største hardplastkofferten som er tillatt sjekket inn som normal bagasje og legge TV i den. Da er det ikke behov for avstiving, og trolig heller ikke særskilt hjørnebeskyttelse slik tilfellet ville være ved bruk av bobleplast og papp. Man må kanskje beregne 3-5 cm dempemateriale rundt hele kanten av TVen?

Lenke til kommentar

Hva med å sjekke den inn i originalembalasjen, helst med en koffert rundt?

Evt masse plastik rundt, som ekstra beskyttelse.

 

Tviler på at du får med deg en helt tv, men det er kanskje den beste sjansen din..

 

Fyll gjerne opp tomrommene med sånne isipor-biter man bruker til å pakke.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Jeg sa ikke 40", han må jo finne størrelsen på embalasjen...

Tror det er den beste sjansen for å få den frem hel selv om jeg selv ikke ville tatt sjansen.

 

De klarte å knekke halsen på gitaren til en bekjent av meg, inni en gitarkasse av treverk. Det er nesten imponerende uten å samtidig knekke kassa, men det sier litt om påkjenningen man kan regne med.

Endret av aklla
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...