Gå til innhold

Burde Kurdistan bli et eget land?


  

43 stemmer

  1. 1. Burde Kurdistan bli et eget land?

    • Ja
      32
    • Nei
      8
    • Ingen formening
      3


Anbefalte innlegg

 

Begge er minoriteter som fortjener å kunne styre seg selv

 

Som jeg sa, slutt å prøve sammenligne. Kurderne er ikke en minoritet i irakisk "Kurdistan"

 

Jødene derimot, var 1500 individer i Palestina 1918, og etter at Baron Rothschild finansierte omfattende reise fra øvrige verden til 1948, var jøder 150 000, mens palestinerne var 700 000

 

En folkeavstemning i Palestina i sin tid (slik som Kurdistan nå), ville derfor gitt et helt annet resultat enn det jødene og engelskmennene ville.

 

Staten Israel er illegitim. Og jeg mener for øvrig att et evt. Palestina også er illegitimt. Ideen om det siste oppstod bare som alibi for den første. Begge konstruksjonene er et falsum.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Lovlig etter hvem sine lover?

 

FN og internasjonal lov.

 

 

Tvert imot. Det var et resultat av den verste hestehandel og bedrageri noensinne. Til overmål var det i strid med FN's eget charter om "right of people to self-determination" dvs. en befolknings rett til selvbestemmelse.om egen fremtid.

 

Men sionistene og England nektet folkeavstemning i forkant. Derfor er "Staten Israel" illegitim, mens et evt. Kurdistan som faktisk avholder folkeavstemning oppnår legitimitet.

 

Og husk, det er ikke særlig tyngde å gjemme seg bak vår tids mest skammelige hestehandel. Det veier mye tyngre å kunne slå legitimitet og etisk moral i bordet. Som man sier, ærlighet varer lengst.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det var ikke noe folkerettslig lov dengang om at folk som levde under et ditktatur skulle få bestemme selv.

 

Det er mange ting som har vært urettferdig over årenes løp når det gjelder forhandlinger om land. Det betyr ikke at man kan gjøre det om den dag i dag.

Grønland, Island, Antarktika og mange andre steder ville i så fall teknisk sett tilhørt Norge. 320 millioner amerikanere ville måttet flytte tilbake til Europa, Afrika og Asia, samme med Australia osv. Du forstår fort hvorfor slikt ikke er praktisk mulig gjennomførbart. Derfor er det også desto viktigere å hindre store migrasjoner ifra Afrika og Asia til Europa.

 

Opprettelsen av staten Israel var helt lovlig etter tidens internasjonale lovverk. Men en god del av palestinerne nektet altså å leve side om side med jøder, og gjorde seg selv statsløse.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprettelsen av staten Israel var helt lovlig etter tidens internasjonale lovverk. Men en god del av palestinerne nektet altså å leve side om side med jøder, og gjorde seg selv statsløse.

 

En befolknings rett til selv å avgjøre sin fremtid (right of people to self-determination) i et geografisk område, var først nedfelt i Atlantic Charter i 1941 og året etter i Declaration by United Nations

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Self-determination#The_UN_Charter_and_resolutions

 

Prosessen med Israel var gedigen svindel og altså i strid med FN's eget charter, dermed ikke verdt papiret det er skrevet på.

 

Til overmål, jødene likviderte i 1948 FN's sendebud til Palestina, fredsmekleren Folke Bernadotte

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/mannen-bak-bernadotte-drapet-er-dod/65217615

 

Så "FN og Israel" i samme setning er bortimot blasfemi når man kjenner historien.

 

Det fins ingen grunn til at folk generelt skal føle seg forpliktet til å anerkjenne "staten Israel" Jeg gjør det ikke for min del.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Legg merke til at innen et eksisterende lands grenser kan man splitte opp så mye man vil, men ikke ta land fra andre land.

 

Tenk på Irakisk Kurdistan. Etter opprøret i kjølvannet av Golfkrigen ble de tre nordligste guvernentene i Irak løsrevne og overlatt til kurderne. Om noe slikt skulle skje i de andre landene med stor kurdisk befolkning er det mulig for disse områdene å slå seg sammen til et land.

Lenke til kommentar

 

Irakisk Kurdistan er ved siden av Israel det eneste progressive og demokratiske landet i Midtøsten, så ja, de bør absolutt få uavhengighet.

 

Vær så snill å ikke sammenligne de to. Israel er og var en illegitim konstruksjon, mens kurderne i det minste utgjør en majoritet i området de gjør krav på.

 

Nei, jødene var en minoritet i Palestina men var majoriteten i områdene som ble satt av til Israel.

 

Hvorfor skulle ikke den jødiske minoriteten får sin egen stat når majoriteten fikk det?

Lenke til kommentar

Til overmål var det i strid med FN's eget charter om "right of people to self-determination" dvs. en befolknings rett til selvbestemmelse.om egen fremtid.

Tvert imot, det støtter jødenes krav til selvbestemmelse. Med mindre du er rasist og mener at alle andre enn jødene skal nyte godt av denne rettigheten.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Iran stanser alle flygninger til Kurdistan i Irak

 

Iran stanser alle planlagte flygninger til og fra byer i Kurdistan i Irak, dagen før den planlagte folkeavstemningen i den selvstyrte regionen.

 

– Etter anmodning fra de sentrale myndighetene i Irak stoppes alle avganger fra Iran til Sulaymaniyah og Arbil. I tillegg stanses alle flygninger som kommer fra Kurdistan-regionen og skal videre gjennom vårt luftrom, sier talsmann Keivan Khosravi i landets sikkerhetsråd til nyhetsbyrået IRNA.

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/09/24/195334942/iran-stanser-alle-flygninger-til-kurdistan-i-irak

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...