Gå til innhold

Hva er fuck you money for deg?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

400 000 i året ca. Hvis du investerer i indeksfond, trekker fra skatt og avgifter, kan man regne med en 4% spending rate. Altså for å få 400 000 i året kan man gange dette med 25 og få sånn ca. det som kreves. 

 

400 000 * 25 = 10 000 000. 

 

Så la oss si 12 500 000 for å være helt sikker. 

Lenke til kommentar

Noen av oss liker ikke å bli sporet gjennom å sammenligne innlegg og brukernavn. Å bruke anonym funksjonen når en kan og å jevnlig slette cookies og bytte brukernavn er lurt.

 

Uansett, for meg er fuck u money ikke det samme som FI.

fuck u money er muligheten til å gå 6-12 måneder uten jobb/inntekt, og dermed ha muligheten til å si fuck you til sjefen og samtidig klare seg økonomisk frem til en får en ny jobb. I en norsk setting vil da fuck u money være å ha nok penger i 12(?) uker for å komme seg igjennom karantene perioden på dagpenger. Etter dette kan en nave. 

 

FI, financial independence, vil si at en ikke må jobbe for å ha råd til livsopphold fordi en har nok oppspart til å klare seg. ER eller FIRE vil si at en er FI og har valgt å ikke jobbe mer.

 

Har du fuck u money TS?



Anonymous poster hash: 3c6e4...4eb
Lenke til kommentar

 

Fuck you money er definert som den summen penger du må ha for å kunne leve slik du ønsker resten av livet uten å være avhengig av employment eller annen hjelp fra andre. Hva er fuck you money for deg? 

 

Anonymous poster hash: e872c...cfc

 

Rent hypotétisk, uten å tenke på å forvalte kapitalen for å sikre videre passive inntekter, og uten å tenke på skatt, glemme jobb som helhet og kun tenke forbruk, så ville det vel sett omtrent sånn ut:

 

Jeg har ca 45 år igjen å leve etter statistikken. For å leve ut livsstilen jeg ønsker meg, og drømmene jeg har, så ville det nok krevd opp mot 600 000 - en million i året. Så, rundt en 40-50 millioner på konto tenker jeg er ok. Har en svært sparsommelig livsstil i dag, men dét ville nok forandret seg litt om man faktisk fikk så mye penger. Men, kanskje ikke, også. Jeg liker ikke sløseri og overforbruk, prøver å implementére mer visdom som livsverdier, enn kapitalisme. Tenker mér på utdanninger og opplevelser, og å gjøre livet bedre for andre. Få mest mulig ut av livet. Dét betyr ikke å kjøpe mest mulig skrot.

 

Jeg er svært langt unna den summen i dag ^^ Lives like a rat in a sinking vessel.

Lenke til kommentar

Har dessverre ikke fuck you money. 

 

Jeg har ca 45 år igjen å leve etter statistikken. For å leve ut livsstilen jeg ønsker meg, og drømmene jeg har, så ville det nok krevd opp mot 600 000 - en million i året. Så, rundt en 40-50 millioner på konto tenker jeg er ok. 

 

Så mye? Hva hvis du tar hensyn til passiv inntekt? Du trenger 50 000 i leieinntekter for å få 600 000 i året. Hvor mange leiligheter må du eie da?



Anonymous poster hash: e872c...cfc
Lenke til kommentar

"Fuck you money" er for meg den summen man har i bakhånd for å kunne si mer eller mindre "fuck you" til enhver realistisk situasjon som dukker opp. Mest praktisk er naturlig nok å kunne si det til sjefen og slutte i jobben. Da er det tolv uker / seks måneders lønn (karanteneperioden til NAV), pluss differansen mellom dagpengesatsen (62,4 % lønn, maksimalt 62,4 % av 6G) og full lønn i en periode etter dette.

 

FI er for meg mellom fire og seks millioner kroner. På det nivået vil all jobbing (jeg kommer antagelig ikke til å slutte å jobbe, er for glad i faget mitt) være bonus.

Lenke til kommentar

Enhver sum som tilsier at jeg ikke trenger å gjøre et arbeidsslag resten av livet. 

La oss si at jeg beholder samme årlige "inntekt" resten av min antatte levetid så ville et sted mellom 14 og 15 millioner gjort susen. 

 

Ikke nok til at jeg kan kjøpe vingård i Toscana og tilbringe resten av mine dager med å abonnere på Ferrarier, men akkurat nok til at jeg kan fortsette som nå uten å trenge å dra på jobb 40 timer i uka heller. 

Lenke til kommentar

Fritid koster penger, så man må jo ha ekstra med penger for å finansiere ekstra fritid. Å kjøpe leiligheter og begynne å leie ut høres litt spesielt ut, for da er man definitivt ikke uten jobb lenger, og utenfor diskusjonen om å si opp jobben og leve livets glade dager uten bekymring. 

Dessuten må man huske å sette av penger til pensjonisttilværelsen, for uten arbeid får man ikke særlig med pensjon. 

Og så har man problemet med formuesskatt og andre uforutsette skattekostnader. Mye å bekymre seg for. 

Livslønn for en generell ingeniør er vel i området 30 mill i yrkesaktiv karrière, så kommer pensjon på toppen. 40mill da

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...