Gå til innhold

Svar ærlig


Anbefalte innlegg

Kris85 skrev (6 timer siden):

Hva mener du? Ostesmørbrød av leverpostei? Du kan ikke lage ost av leverpostei. Mener du å varme skiver med leverpostei i ovnen? Det å få servert lun og varm leverpostei er ganske vanlig i Danmark. Leverpostei stekes jo i ovnen når den lages. Rart spørsmål.

Mener at man har en brødskive med leverpostei med ost på toppen og varm det i mikrobølgeovnen eller ovnen. Det er det jeg mener. 😑😑 Men Scarvo forstod meg. 🙂

Tilbake til leken:
Hvordan verden ser ut i året 2050!! Helt ærlig jeg har ingen anelse.

Hva er dine favoritt filme sjangere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høyre. Selv om jeg er sosialdemokrat - har vi ikke en fungerende opposisjon slik jeg ser det i dag. Min stemme går allikevel til Rødt, som en liten "protest" - og for å beholde Moxnes på Stortinget så han kan minne regjeringen om de klassiske norske verdiene - som sakte forsvinner; da avstanden mellom rik og fattig bare øker og øker med Høyre på post. Men slik er nok fremtiden enten man vil eller ikke. Hadde AP hatt baller nok til å gå for rusreformen. Så hadde jeg nok stemt på AP. (Ser du dette vingle-Jonas?)

Hvordan tror du verden ser ut i 2050?

Lenke til kommentar
Scarvo skrev (6 timer siden):

Jeg kan ikke svare ærlig på noe jeg tror.

Hvorfor kan du ikke det?
Når jeg skriver: "Jeg tror ikke på Jesus" - er jeg ærlig. Skriver jeg "Jeg tror på Jesus" - er jeg ikke ærlig. 

Svarer du ærlig, lyver du ikke. Så dersom du skriver hva du tror - svarer du ærlig. For eksempel så tror jeg Høyre vinner valget i høst. Det er min ærlige oppfatning. Hadde jeg sagt noe annet er det løgn. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror verden blir mindre, med tanke på at stormaktene (USA, Russland, Kina) blir større. Oljen er nesten historie, og rasjoneres bare til de oppgavene den behøves. Det aller aller meste av motorer er nå elektrisk. Strøm blir produsert i aller størst grad av kjernekraft. Kullkraft er avviklet. Vasskraftverk og vindmøller preger Norge. Elektriske tog strekker seg på god veg over hele landet. Elektriske helikopter/droner er blitt veldig populært for personlig transport. Vesten produserer nesten ikke noe lengre. Vi forvalter penger, importerer arbeidskraft og varer som aldri før. Vi er blitt en slave av EU også, som også er en stormakt, og det diskuteres om det skal bli ett land. Midt-østen lever fortsatt i steinalderen, og religionen er noe som preger området fortsatt. Det er en liten sjanse for at det kan bryte ut krig mellom Iran/midt-østen og Russland. Kim Jung IL er død etter statskupp og Korea er nå ett land. Kommunismen er så godt som død. Internett er det som holder hele verden i gang, og kryptovaluta er noe alle har i "lommeboka". Det er så mye mer å si, men må bare gi meg her.

Hva tror du de største konsekvensene av Covid-pandemien blir i årene fremover?

Endret av Pliscin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med stadig økende mobilitet og reise, kombinert med klimaendringer og at menneskeheten stadig "spiser" mer av naturen, tror jeg Covid bare er den første av mange pandemier vi kommer til å se i tiden fremover. Jeg tror derfor verden vil forberede seg i større grad til neste gang; der vi kan oppleve "full luckdown" for å "fryse ut" viruset - der det er. Covid har gitt oss en mengde data som kan brukes til forskning - og siden en pandemi påvirker et lands økonomi i stor grad, tror jeg mange land kommer til å gå knallhardt inn for å stoppe neste pandemi så fort som mulig. Så blir det en stor diskusjon mtp menneskerettigheter, frihetsinnkrenkelse o.l. 

Økonomisk er det urovekkende å se hvor mye penger enkelte land som USA velger å trykke opp for "å holde hjulene i gang".  At aksjemarkedet og økonomien ikke bare hentet seg inn - men i tillegg gikk langt over "normalen" før pandemien, er for meg en stor gåte. Jeg frykter ikke en ny finanskrise ano 2008. Men at det kommer en blåmandag for mange land.

Syns du det er greit å svare "vet ikke/hakke peiling" på spørsmål i "Svar ærlig" tråden; eller burde man vente til noen som faktisk kan svare - svarer? 🤪

 

Lenke til kommentar

Jepp. I tillegg til kunnskap om hvordan sosiale medier fungerer, hvordan algoritmer serverer oss nyheter, saker og produkter vi ønsker oss. Psykologien bak dette. Samt hvordan politisk propaganda via sosiale medier kan skape økt polarisering i et samfunn, med resultat som 6 januar i USA (storming av kongressen). I det hele tatt - hvordan verden henger sammen digitalt. Faget burde hete "Digital verden" eller noe i den duren. Klima bør også være et eget fag. Slik at folk blir mer oppmerksomme på forbruk og da spesielt forbruksrettigheter som gjør at (kanskje) produsentene på sikt faktisk lager produkter som er ment å vare. Faget burde hete "Sirkulær økonomi" eller noe i den duren. Kunst og kultur bør også få større plass på skolen. Nå snakker jeg ikke om kjedelige kunstnere fra barokkens tid (for spesielt interesserte) - men kunst og kultur er veldig viktig for å forme egen identitet - og jeg tror det kunne hjulpet mange ungdom som får en identitetskrise i overgangen fra barn til voksen. Psykisk helse bør også være et eget fag. "Alle" har jo angst i dag. Så hvorfor ikke sette det også på timeplanen. 😜 

Hva er den mest meningsløse kunnskapen du besitter? 

Lenke til kommentar

Både ja og nei.
Ja: Du er et klimautslipp uten like, og verden har nok CO2 som den har.
Nei: Du er en del av et samfunn der du er en viktigere brikke enn du selv tror. Sannsynligvis påvirker du verden til det bedre (noe alle i snitt gjør, grunnet evolusjon) - så ved å forsvinne; vil denne utviklingen skje 0,00000000001% (1:10milliarder, usikker på hvor mange nuller det blir) saktere. Du bidrar også til økonomisk vekst (forbruk) som stimulerer også min økonomi, selv om vi ikke kjenner hverandre. Du betyr også mye emosjonelt for de rundt deg (selv om din lave selvtillit kanskje ikke overbeviser deg om det). + 492 andre grunner jeg ikke gidder å ramse opp her. 

Hva var det siste morsomme du sa/gjorde/observerte?

Lenke til kommentar

Flere bør svare i denne tråden. 😜 Føler jeg svarer på 70% av alle innlegg. Nuja.

Masse rart. Det meste er damerelatert. Når jeg var 18 tjenestegjorde jeg i Forsvaret. Barnebarnet til befalet mitt, ei jente på 16 hadde arbeidsuke på basen (tidenes dårligste ide?) - og jeg fikk i oppdrag å passe på tre fnisete jenter i en leir full av kåte soldater. Jeg forsøkte å være seriøs, men i et svakt øyeblikk svarte jeg på noen småfrekke sms-meldinger fra ei av jentene. Hu ville veldig gjerne møte meg i skogen bak basen. Nølene (og overtalt av resten av militærgjengen) gikk jeg ut.... der hu svarte med å gi meg et lite strippeshow i skogen. Samtidig ringte mobilen - og til min forvirring, var det nummeret jenta hadde brukt til å tekste meg. Jeg spurte "hvorfor ringer mobilen din?" - Hu svarte at hu hadde lånt bestefar sin mobiltelefon. Jeg svarte. Befalet/sjefen sier han hadde lest noen meldinger i utboksen sin (!) og spurte strengt: "Hvor er du nå *navn*". Jeg svaret jeg var på vaktpost, og sprang som et helvete tilbake. Egentlig ikke så veldig flaut.... men husk; jeg var 18 år den gang.

Hvorfor bør jeg fortsette (eller ikke) å henge på "lekeplassen"?

 

Endret av Kris85
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...