Jump to content

Kris85

Medlemmer
 • Content Count

  785
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1290 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Høres ut som motoren ikke får nok luft. Jeg er ingen bilekspert - men det første jeg hadde sjekket er luftfilteret. Økt motorkraft krever mer luft - klarer ikke bilen å levere det, så mister du kraft. Men som sagt - er absolutt ingen ekspert. Ikke engang i nærheten. 🙃
 2. Peder Ås har tilsynelatende stålkontroll på økonomien. Ved å putte skattepenger (staten sine penger) inn i et globalt indeksfond er man ikke garantert sikret avkastning - men dersom man velger en indeks med lav risiko kan man allikevel hente ut noen få prosenter. Ved forsiktig optimisme, la oss si at det gir 5% avkastning. Netto 3% etter skatt på gevinst. 3000 kr,- eller 250 kr,- pr mnd. Å skylde skatt til staten er noe av den verste gjelden du kan ha. De er beinharde på inkasso - dersom du ikke skulle ha pengene. Uforutsette ting kan skje, livsendringer forekommer når man minst venter det. Dette er en veldig merkelig form for "investering" - som gir marginalt med overskudd mot det jeg vil si er en ubehagelig risiko. Folk som spekulerer med slike ting har etter mitt syn ikke stålkontroll på økonomien.
 3. Mange seriøse aktører driver med gråimport, slik som Coop OBS. Sjekka selskapet bak nettbutikken. Lite firma med lav omsetning som har holdt det gående siden 2008. Helt greit - men; du kan risikere å få problemer med reklamasjon og garantisaker. Da er det tryggere å handle hos større og mer anerkjente selskaper. Både Deal.no og CDON ligger ganske nærme i pris. Tips: https://kickback.no/partner/6/cdon Så får du 200 kr cash tilbake, om du handler mobilen gjennom cdon.
 4. Men er du sikker på at plantegningene du fant er vedtatt og bestemt? Det kan være et gammelt forslag som er forkastet / endret. Kommunen din skal ha et servicesenter tilgjengelig der du kan dobbeltsjekke dette - og kanskje få en kontaktperson som kan forklare nærmere hva planene går ut på. Det er helt greit å klage/protestere. Men da bør man ha klarhet i hva som er de faktiske forholdene - tenker jeg. Personlig tror jeg fremdeles ikke dette er en "big deal". Det meste av aktiviteten vil nok foregå på dagtid og ettermiddagen - da tror jeg folk flest aksepterer litt støy. Det er jo ikke uvanlig at naboen klipper hekken, at noen bygger, anleggsmaskiner og lignende holder på. Generelt sett er det mye vanlig støy rundt et nabolag med barnefamilier og uteområde på dagtid/tidlig ettermiddagen. I en ballbinge pleier heller ikke så mange personer spille mot hverandre omgangen. På vanlig trening øves det gjerne på dribling, straffespark og lignende som heller ikke er et orkester av lag som skriker til hverandre. Det er ikke meningen fremstå som en kverulant. Men jeg tror ikke det er så ille som dere kanskje skal ha det til. Gi det en sjans! Det finnes regler for støynivå. Men det kan tross alt kun måles når prosjektet er ferdigstilt. Jeg har selv bodd i nærheten av slike ballbinger i et stort nabolag (Hillevåg, Stavanger) med mange skoler, ungdom og barn. Det er så godt som alltid tomt. På noen fine sommerdager, kan det være folk som spiller. Men det er bare koselig "støy" som lager litt fin atmosfære i parken like ved føler jeg. Noen tar derimot med seg musikkhøyttalere og spiller litt musikk mens de spiller. Så kan dere i verste fall risikere å få en ball på husveggen. Det er vel "worst case" senario slik jeg ser for meg. Barn/unge i dag foretrekker jo å sitte inne med Playstation og nettbrett. Det er ikke som på 90-tallet da halve nabolaget var ute til langt på kveld. Jeg hadde bare latt det gå sin gang..... Ikke "hause" opp stemningen i nabolaget. Eventuelle klager kan man gjøre når man har noe helt håndfast og konkret og klager over.
 5. Nærmeste er helt nord i Kazakhstan langs russergrensa. Problemet er at ikke en eneste person snakker engelsk - så det er ekstremt vanskelig å navigere seg rundt. Kanskje enklere i de største byene i Russland. Men ikke gjennom hele landet. Jeg har aldri hoppet i fallskjerm naken.
 6. Byråkratisk rot forekommer veldig ofte. Jeg tviler sterkt på at kommunen har forsøkt å holde tilbake dokumentasjon for å hindre protester fra boligeiere. Men; når dette er en "snakkis" i nabolaget - forstår jeg at det kan "snakkes opp" til en slik konspirasjon der kommunen har en agenda ved å holde tilbake informasjon. Men for meg høres det ganske usannsynlig ut. Jeg syns også du overdriver når du skriver "støy fra ballbingen hele døgnet". Jeg har heller aldri hørt om en ballbinge med flombelysning. De bingene jeg har sett med lys, har helt vanlige gatelys. Hvis ikke vil man jo bli blendet av flomlyset. Det er veldig lett å tenke "worst case" - og veldig typisk for et nabolag og overdramatisere slike planer. På tegningen ser man en vegg som går rundt hele banen. På grunn av boligene i nærheten, har jeg grunn til å tro at dette vil være en trevegg som tar noe av støyet. Du skriver også "1 meter fra husveggen". Tar man utgangspunkt i at veien på plantegningen er 5 meter, ser det mer ut som 5 meter. Det er i tillegg tegnet opp et gjerde på plantegningen. Kanskje det er ekstra støyskjerming der også. Ballbingene i mitt nabolag er av høy kvalitet, men lite brukt. Noen timer på dagtid og tidlig ettermiddag (organisert aktivitet) - og enkelte ettermiddager/kvelder kan det være 2-3 stykker som tar straffespark på hverandre eller lignende.
 7. Hehe..... Morsomt. Bonus-feltet er et separat spill. Det sier seg selv; "Bonus" betyr "Ekstra". Det skal vel stå spesifisert på baksiden av loddet. https://www.norsk-tipping.no/spilleregler-og-betingelser/_attachment/192561?_download=true&_ts=177ab230130 Her står det at reglene skal stå på selve loddet.
 8. Jeg tror faktisk veldig få vet betydningen av ulike idiomer. Ofte er forklaringen bak ganske kompleks og merkelig. For eksempel: "Ugler i mosen" - som et idiom på at "noen skjuler noe / fare nærstående". Det har absolutt ingen logikk at ugler gjemmer seg i mosen - men få vet at det kommer fra det danske språket, og at det opprinnelig er "Ulver i mosen" - som ble brukt allerede på 1800-tallet, og som da sannsynligvis var et form for ordspill som hadde mer logikk på 1800-tallet enn i dag. Slik er det med mange av disse idiomene. Interessant det du sier om at innvandrere sliter med å forstå slik bildebruk. Noen av dem er jo ganske absurde hvis man ser helt bokstavelig på det. Slik som "gullhår i ræva". Ordet gullhår ble skildret av Henrik Ibsen, igjen på 1800-tallet som noen som er privilegert - så har dette på et merkelig og (kanskje) uforklarlig vis blitt til et begrep som gullhår i ræva - ovenfor noen som er ekstremt heldige; kanskje også ufortjent. Jeg tror en gjennomsnittsborger av Norge sjelden vet betydningen av slike idiomer. Men de vet hva det innebærer, konteksten i det. Når jeg tenker meg om... jeg aner heller ikke hva "bærtur" egentlig betyr.
 9. @Budeia Eurovision har en policy om politisk nøytralitet. Hviterussland ble vel disket fordi låta var for politisk. Men allikevel finnes det knapt noe mer politisk enn Eurovision. Personlig mener jeg nasjonalisme er skumle greier i for store doser. Sammen med en god porsjon religion blir det et farlig heksebrygg for å fremme politiske standpunkter. Vi ser jo allerede at Øst-Europa blir mer konservative og at politikerne søker støtte hos religiøse ledere for å få større oppslutning. Så får vi en "motsatt fremgang", slik som den nye abortloven til Polen og innskrenkning av rettigheter til kvinner. Sannsynligvis er det en konsekvens kranglingen mellom USA, Russland, Kina og EU. Verdens politiske stabilitet er i endring. Hva gjør folk da? Akkurat som under kommunisttiden; jo - de trekker mot det konservative og "trygge" religiøse. Men hvorfor er nasjonalisme så tett opp mot det religiøse? De mest nasjonalistiske landene meg bekjent, er også de mest religiøse? Eller tar jeg feil nå? Jeg tenker 17 mai er et unntak. Norge er jo så høye på seg selv (les: nasjonalistiske) at de svever av og til - men det utgjør ingen trussel. Men ta Albanias låt på Eurovision. Nasjonalistisk som fy - det kan til en viss grad provosere enkelte Serbere og Bosniere (kanskje?) Aner ikke om jeg har rett. Jeg bare tenker høyt. Har ikke holdepunkter til halvparten av det jeg skriver engang. Det er bare et helhetsinntrykk rent subjektivt etter å ha fulgt med på politikk, media - men også de ulike lands kulturer gjennom besøk og samtaler. Men her er en annen "selvutviklet" teori. Økt nasjonalisme = mer religion. Politikere må få støtte hos religiøse ledere for å fremme sine saker = religion styrer politikken i en mer konservativ retning. Det skaper er større skille mellom for eksempel liberale vest-europa, mot konservative øst = mer global uro.
 10. Ser ut som fettet har trukket inn i selve materialet - da får du ikke gjort så mye dessverre. Det er vel bare å male over, eventuelt sparkle.
 11. Ja, dobbeltkommunikasjon (ting mellom linjene), språklige virkemidler - slik som ulike metaforer, sarkasme og lignende kan være vanskelig for enhver person å tolke. Min mor har ikke Asperger, men hun evner ikke å forstå ironi eller sarkasme. Mulig jeg er helt på bærtur (nå brukte jeg et språklig virkemiddel, men skulle tro dette var et såpass vanlig begrep at de fleste forstår betydningen bak?) - men er ikke de fleste begrep vi benytter brukt såpass ofte, at det kan læres teoretisk - dersom det ikke blir automatisk forstått? Sier ikke at jeg har rett. Jeg bare spør for å lære.
 12. https://forskning.no/mat-og-helse/forskere-krangler-om-hvor-mye-salt-som-er-sunt/1223932 Det er ganske stor uenighet i fagmiljøet om hvor mye salt som er sunt/usunt. Men skyhøyt saltinnhold har helt klart sammenheng med høyt blodtrykk. Salt i pastaen er jeg ganske sikker på du ikke trenger å bry deg om Den største fallgruven er ferdigmat. For lite salt kan også være farlig. Selv har jeg Ulcerøs Kolitt og har blitt anbefalt å ØKE saltinntaket mitt for å unngå slapphet/trøtthet/hodepine.
 13. Ser du er i den øvre prisklassen. Hvorfor ikke vurdere sengenes "Rolls Royce" - svenske DUX. Jeg besøkte en av deres butikker og ble mektig imponert over førsteinntrykket på sengene. Sømmene, stoffet og kvalitetsfølelsen var i en helt annen liga enn type Wonderland. Eksempelet under - som inkluderer overmadrass - er sånn sirkus rundt det dere har valgt. Så kan dere enkelt justere fastheten etter eget ønske. For eksempel: https://shop.duxiana.no/collections/senger/products/dux-3003
 14. Så du mener at transpersoner trenger en helt egen og unik støtteordning for å komplettere en transformasjon? Noe som innebærer et luksusliv som skal være dekket av NAV - slik at du/dere kan få støtte til luksusbiler og boliger? At det er et helt nødvendig onde? Har jeg forstått det rett?
×
×
 • Create New...