Jump to content

Kris85

Medlemmer
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

151 :)

Recent Profile Visitors

1423 profile views
 1. 1500 kr pr mnd for kost og losji - og som unnskyldning har han; "jeg trenger pengene selv". Ærlig talt for et suppehue. Først å fremst er beløpet alt for lavt. 5-7000 kr pr mnd hadde vært en symbolsk rimelig sum for et familiemedlem. Ifølge forbruksforskning spiser man for ca 3000 kr pr mnd alene. Dere har vært naive. Har dere kontrakt? Sannsynligvis ikke. Så sånn sett har han ingen rett til å bo der. For meg høres det ut som en rusmisbruker eller en med andre personlige problemer. Dersom han har et forsørgerbehov får han krype til NAV. Jeg forstår at det kan være tøft for din samboer og stille hardt mot hardt. Men jeg tror det er eneste mulighet dere har. Pakke ned tingene hans, sett dem på trappa og nekt inngang! Så får han ta bussen til NAV og henvende seg der. Bytt låser om nødvendig. Nekter han å gå kan dere faktisk ringe politiet og be om hjelp til å få ham fjernet. De kan gi ham pålegg om å holde seg borte i 24 timer om gangen, alternativt få et rettslig vedtak på at han ikke skal komme nær huset. Men med all respekt, for et suppehue.
 2. Googlet litt. Tilhører sannsynligvis denne karen: https://www.mckinsey.com/our-people/paul-jenkins
 3. Hastigheten på disken har ingen ting å si. En 5400 rpm hdd med usb3 bør klare å lese ca 80-100 mb i sekundet. Det du trenger er ca 15 mb. Vel, det kommer jo an på mange faktorer Software, hva slags format filmen er osv. Jeg ville satt opp en nas med Plex media server. Enkelt og greit.
 4. Til ettertanke. For kun en generasjon tilbake var kristne ekstremt konservative. Barn født utenfor ekteskap ble sett på som uekte. Historisk sett har kristne vært ekstremt brutale. Bibelen har blitt omskrevet flere ganger for å bli "snillere". Kvinneundertrykkelse, incest, drap og hele tiden trusler om djevelen og helvete. Samt søndagsskole-historier om fedre som får beskjed om å drepe eller gi bort sin egen sønn som et offer til Gud og lignende. Jeg har gått på kristen privat grunnskole og fikk daglig den type propaganda til frokost. Samtidig var befolkningen i blant annet Syria og Iran ekstremt utviklet, liberale og høyt utdannet i samme tidsepoke og helt frem til 1970-tallet da det snudde. Samtidig som kristne plutselig ble mer liberale ble muslimene mer konservative. I dag ser man samme tendenser i Tyrkia der myndighetene og sterke krefter ønsker å dra befolkningen inn i en mer konservativ retning. Saudi Arabia åpner sakte opp. Det samme gjør Iran - selv om det ikke er så synlig fremstilt i media. Et tror myndighetene bevist skaper et sterkt konservativ samfunn fordi det da er enklere å kontrollere befolkningen og beholde makten. Samtidig setter det store bremser på utviklingen av et land, og ekstreme miljøer dukker også opp her. Men dette er mindre enn en promille av muslimer generelt. Når jeg gikk på skolen var det ikke en eneste mørkhuda eller muslim i klassen. Så jeg fikk aldri noen innføring i Islam og ble like usikker som alle andre første gang jeg snakket med en muslim. Men dette gikk fort over. Jeg tror at kommende generasjon som er vant med muslimske skolekamerater og venner ikke vil bry om den slags fremmedfrykt som fører til rasisme og fordommer. Mangel på kunnskap er tross alt den største gro-faktoren til rasisme. Selv er er ateist. Generelt syns jeg religion er grobunnen til det meste ondt her i verden. Uavhengig om det er kristendommen eller islam. Men jeg respekterer like mye kristne som muslimer på tross av det og har verken behov for å brenne bibler, salmebøker eller koran-bøker. 😜
 5. Jeg syns det er trist at Norge og andre land i vesten skal belære andre kulturer. Kun fordi vi tilhører den mest moderne og demokratiske delen av verden betyr ikke at vi er gitt et mandat til å kritisere andre som VI dømmer. Fordi det er det mange gjør, vi dømmer en religion og kultur de færreste av oss har innsikt og forståelse for. Ytringsfrihet er viktig. Men respekt og forståelse er enda viktigere mener jeg. Det å være uenig i en religion eller livssyn er en ting. Men man trenger ikke spytte på dem, trakassere og provosere. Det er enkle moralske regler for hva som er tillatt og ikke i Islam, og for den vanlige mannen i gata så påvirker ikke det vår hverdag over hodet. Som vaskeekte hvit og blåøyd nordmann syns jeg det er trist, leit og flaut når jeg ser den massive rasismen og trakasseringen overfor muslimer - særlig her på nett. Og selv i denne tråden. Jeg leste første post, og kun etter to poster kom første tegn til rasisme selv her på diskusjon.no. En bruker som kalte muslimer for huleboere. Jeg setter lista lavt for rasisme. Jeg er i mot heldekkende plagg i jobbsammenheng, skole og lignende i Norge. Jeg syns heller ikke at menn/damer som nekter å håndhilse av ulike grunner skal kunne jobbe i offentlig sektor, skole, barnehage eller lignende i Norge. Flytter man frivillig hit, så må man tilpasse seg de normer og regler vi har her i samfunnet. Men vi skal også respektere alle sin religion. Å brenne koranen er lavmål. Det er 1000 ganger verre enn å rive av hijaben av ei kvinne. Men det er vel få som har forståelse og innsikt i det. Men nordmenn vet jo best her også! Som i alle ander saker i verden. Vi bør gjekke oss ned noen hakk alle sammen. Meg inkludert.
 6. https://www.google.com/search?q=treboks+gave&oq=treboks+gave&aqs=chrome..69i57j33.5889j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Masse på Google. Prisklasse? Stil? Materiale? Med eller uten tekst?
 7. Føler med deg. Solgte bilen pga dårlig økonomi. Tidligere brukte jeg 20 min til nærmeste fjell, med offentlig transport tar det ca 1,5 time med bussbytte. I tillegg til ventetid + 2 km oppoverbakke til fots på asfalt. Og 2 km ned igjen. Vurderer å gi faen i økonomien og kjøpe et skrap av en bil til neste vår.
 8. Julenissen En feit gammal mann som sniker seg inn til små barn midt på natta og sier "ho ho ho".
 9. Da var desember her. Årets verste måned for min del. Men det er heldigvis bedre enn det var i ungdommen. For oss uten familie og med dårlig økonomi er det en ensom høytid der man blir plassert utenfor samfunnet frem til januar. Alt dreier seg om forbruk, tradisjoner, gaver, dyr mat og drikke. Over alt i samfunnet blir du møtt med dette hysteriet som nærmest er en unntakstilstand fra resten av året. Man blir konstant påminnet at "nei, dette er ikke du en del av..." Jeg har tre ganger forsøkt å tvinge meg inn i bobla, med hjelp fra "Julehjelpen" til VG og noen Finn.no annonser der folk inviterer hjem til middag på juleaften. Men guess what. Etter tre invitasjoner tre ulike år, ble det enten avlyst pga "personlige omstendigheter" eller at de rett å slett feiger ut og ikke svarer på telefon/meldinger. Vurderte å selv invitere folk på julemiddag, kanskje utenlandske studenter som ikke har anledning til å reise hjem til jul. Eller ensomme eldre. Men så var det denne økonomien da.... Nei, jeg får knaske i meg pepperkaker til 9.90 kjøpt på Europris som jeg pleier. Er ikke så ille som det pleide å være. Har på en måte akseptert det. Men jeg forstår godt at julehøytiden er også en høytid for selvmord, andre dødsfall og generelt forsterket psykisk sykdom for de som virkelig sliter. God jul da folkens. 😄
 10. Ribba så fantastisk flott ut. Jeg strør gjerne litt brunt sukker på tampen av steketiden. Du kan også dele opp noen skiver appelsin og legge en stjerneansi og til og med en kanel-stang sammen med ribba for litt sødme og juleatomsfære. Selv om det er nokså liberalt i ribbe-kulturen. Men ribba så perfekt ut!
 11. Jeg tenker man må ha realistiske forventninger til reklamasjonstid. Gjorde et kjapt Google-søk, og "Droppe" varmeovn fra 2014 på Clas Ohlson kostet 500 kr - et svært middelmådig produkt altså. Hadde ovnen kostet 2-3000, ville jeg reklamert og stått på mitt fordi jeg da forventer mer kvalitet. Men jeg syns man skal ta dette på skjønn. Dersom man f.eks. kjøper ørepropper, en vannkoker eller lignende av svært middels/dårlig kvalitet, er det ingen som forventer at dette skal holde i 5 år. Selv om reklamasjonen tilsier det. Jeg tenker at reklamasjon er ved feil på selve produktet, og ikke ved hardt bruk som kan føre til at f.eks. knapper sluttet å virke o.l. Produktet må stå i stil til bruksområdet - og dersom det er avvik på forventninger kontra kvalitet; er det grunn til å reklamere. Selv om du har rettighetene på din side sett helt firkantet på det, så tipper jeg Clas avviser saken - da blir det Forbrukerrådet neste, og der skal du være heldig dersom du når frem med en slik sak. Det kan jo være selvforskyldt at knappen ikke virker. Mulig jeg tar feil. Tenker bare høyt.
 12. Dersom du griller kjøttet over åpen flamme, og bruker treverk og ikke kull (eller begge deler), vil gassene fra treverket (kubbene) skape kjemiske reaksjoner i kjøttet som er helt ubeskrivelig digg. Da kan du bruke en jernpanne med grill, eventuelt en åpen grill-klype og pensle over med en glace med krydderblanding. La det tryppe ned på ilden, og lage litt flammer så du får direkte kontakt med ild på kjøttet av og til. Ellers kan du finne en jernbanne med riller til vanlig komfyr, og bruke vesentlig mindre olje/smør enn det du gjorde nå. Kun litt smør er nødvendig. Medium/svak varme. Jeg pleier å legge litt brun sukker på kjøttet for få glasert overflaten litt. Mos av jordskokk, pastinakk eller rotgrønnsaker er passende som erstatning til poteten. Eventuelt litt dampet nykål med litt soyasaus, eller kanskje grillet aubergine. Jeg er dessuten stor fan av sure, syltet. Gjerne noe fermentert. Dette kan du lage selv, men du finner mye bra i spesialbutikker. Syltet rødkål, chili eller pepperfrukter, Fermentert hvitløk, agurk eller kål gir en smaksbombe. Ohh... og brent paprika. Du brenner skallet, som du igjen fjerner under isvann. Da får du en god, saftig, søt og smakfull rød paprika. For ekstra macho opplevelse, server på trefjøl med biffbestikk. Ikke skjær opp kjøttet i skiver før servering. Saus er unødvendig til så godt kjøtt. Bakterier ligger kun på overflaten av kjøttet. Du kan prøve å lage carpaccio av kjøttet: http://www.fabioviviani.com/dry-aged-york-carpaccio/ Ellers kan du også lage hjemmelaget beef jerky. Det er snadder det. Søk på nett etter oppskrift. Personlig er jeg ikke så fan av sous vide. Men det er vel en smakssak. Mørk øl, akevitt, whisky eller noe annet brunt er godt til drikke. Nikka Whiskey er min favoritt til den type kjøtt.
 13. Personlig som faglært kokk ville jeg valgt 45-48 grader. Jeg liker den litt rå i midten, og medium på sidene. Slik jeg ser det på bildene er den varmebehandlet litt for lenge/mye/varmt. Viktig å temperere kjøttet på forhånd. Ut i fra bildene dine ser jeg mye kraft og "saus" i panna. Hva kommer det av? Kjøttet er nokså tungt, og du har tungt tilbehør på siden. For å nyansere det ville jeg valgt et annet type tilbehør. F.eks. jordskokkpure med fermenterte agurker for litt syrlig/sødme til å bryte opp smaken med. Du har valgt tunge karbohydrater (frityrpoteter) med smørbasert saus, i tillegg ser kjøttet ut til å bade i fett. Så det blir fett på fett på fett. I seg selv er kjøttet et måltid, så det å bryte opp smakene med litt enkel, lett og smaksrikt tilbehør gjør at man ikke får hjerteinfarkt når man spiser. Beklager at jeg er så kritisk. Men jeg mener kritikk er viktig så man kan forbedre seg. Selv om jeg føler meg litt som en streng 4-stjerners middag kokk nå... hehehe.
×
×
 • Create New...