Gå til innhold

Nå snur Telenor opp ned på SMS


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@yhagger: Fikk akkurat svar fra Telenor. Dette er smånerdete, så vi får holde det i kommentarfeltet foreløpig:

Krypto: SHA256withRCA

 

 

SHA-256 er jo ikke en krypteringsfunksjon. Her er Telenor litt på tur. RCA? Hva mener de her, det var en ny forkortelse for meg.

 

Mener de RSA, eller kanskje RC4?

Lenke til kommentar

Hva skjer hvis jeg sender en RCS til en utenlandsk mottaker? Hva koster det i utgangspunktet? Hvis mottakeren ikke støtter RCS, blir meldingen altså konvertert til en SMS, og ALLE vet at Telenor melker deg for å sende SMS til utlandet. Hva koster det, og kan jeg reservere meg mot det? Det tror jeg ikke markedsavdelingen til Telenor kan svare på...

 

ifølge deg melker alle kundene.....

Lenke til kommentar

 

Microsoft har støttet RCS på mobil siden midten av 2015, men det er vel ikke interessant...

Nei, det er det ikke.

Poenget er at dette ikke er noe nytt, og det krever i utgangspunktet ikke en spesifikk app. Det er en tjeneste som kan aktiveres fra operatør. Google har Jibe nå, iOS har ikke RCS støtte, men får det sikkert snart. MS har hatt det lenge i sin default app samt Skype appen. Jeg kunne derfor tenkt meg å høre mer om Windows 10 mobile i denne sammenheng.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@ATWindsor: Foreløpig er det Googles Messages-klient som kan brukes. Men det kommer native-klienter på sikt. Samsung integrerer RCS i sin egen meldingsklient. Huawei kommer med en ikke så veldig definert oppdatering - jeg slenger et spørsmål den veien også, for å finne ut hva det betyr - enten blir det integrering i egen løsning der også, eller så blir det overgang til Messages som standardklient, slik Sony allerede har gjort.

 

@serpaul: Det funker sømløst i så måte at tjenesten selv velger det mottakeren støtter. Hvis du fra en iPhone med iMessage prøver å sende en melding til noen med Android, blir meldingen automatisk omgjort til SMS eller MMS. Dette fungerer på samme måte.

 

Men hva som vil skje om man lar en SMS+-aktivert løsning henge og f.eks. bytter til iPhone vet jeg ikke. Per i dag er det jo mye krøll, som du sier, med blanding av iMessage og SMS, dersom man for eksempel flytter SIM uten å skru av iMessage først. Telenor snakket om det som om klienten manuelt sjekket mulighetene først - hvis det gjøres direkte mellom enhetene burde det ikke være noe problem. Hvis det gjøres opp mot en liste som tror du kan motta inntil du har avmeldt deg fra tjenesten, kan det bli krøll.

 

@yhagger: Fikk akkurat svar fra Telenor. Dette er smånerdete, så vi får holde det i kommentarfeltet foreløpig:

Krypto: SHA256withRCA

Reservasjon mot lagring i utland gjelder primært bedrifter og statlige ansatte som ikke ønsker utlandslagring, blir det fortalt. Skyen som SMS+ lagres i bor for tiden i Belgia, og dermed gjelder EUs personvernregler.

 

Det kritiske her er vel dermed at den ikke lagres i USA eller Asia, for eksempel, der lovverk ikke nødvendigvis er likt.

 

Som jeg skrev over har Windows 10 mobile i utgangspunktet hatt støtte for RCS siden midten av 2015, men det har ikke vært mulig å bruke. RCS skal jo være en standard, så betyr dette at RCS burde virke på min Windows 10 mobil i Telenors nett?

Lenke til kommentar

Dette høres i enkle trekk ut som "installer App som lar deg chatte med alle andre som har appen. På Android vil den kunne integrere seg i SMS-funksjonen", slik som blant annet Signal og Facebook Messenger (ikke at de to høre til i samme bås) allerede tilbyr. Altså ikke en oppgradering av SMS, men nærmere Telenor sin egen chattetjeneste. Eller har jeg misforstått?

Dvs. at på iOS må man ha en egen app (slik som Signal, da apper ikke kan gis tilgang til eller integreres i SMS-funksjonen på iOS, slik som på Android), med mindre Apple velger å selv integrere dette i iMessage.

Endret av Lutra
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Pris, og spesielt pris til utland, vil være make or break for denne tjenesten. Hvis ikke finnes det mange gratis alternativer. Akkurat DET kan være grunnen til at Telia henger på gjerdet. Da MMS ble introdusert, proklamerte Telenor en pris på ti kr (!) per melding; det tok ikke lang tid før Telia justerte ned markedsprisen.

Lenke til kommentar

@Achelous: Har du tvilling-SIM? Det skapte mye trøbbel da jeg skulle aktivere. Det funker i øyeblikket bare med hoved-SIM. Telenor ser visstnok på løsninger for dette, men har ingen konkrete planer de vil fortelle oss om foreløpig.

 

Har ikke tvilling... 

 

Har datasim da, men tviler på at det skal ha noe betydning

Lenke til kommentar

 

Har problemer med å aktivere SMS+ på min Nexus 6P med Android O DP3. Blir stående fast på denne skjermen uten at det skjer noe mer:

 

 

 

 

Sjekk min tidligere post i denne tråden, kanskje location permission kan funke for deg også.

Endret av Achelous
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Hvorfor er Telia sent ute med slike ting ? De har meget begresnet utvalg på VoLTE, Wifitale var sende med HD Voice osv osv osv.

 

Dette er ikke et produkt som det er tvingende nødvendig å introdusere. Det mest fornuftige er å se hvordan det går hos Telenor, og komme etter når erfaringene er på plass. Da får Telenor "æren" av å være først ute, mens Telia får en myk start.
Lenke til kommentar

RCS plattformen Jibe utvikles av Google, den driftes ikke av Google.

 

Telenor har sine egne servere som der de bruker Google sin Jibe plattform. Google på sin side tilbyr support både til oppsett og drift, men det er fortsatt Telenor som drifter det selv (det var ihvertfall tilfellet sist jeg sjekket, har hørt noe om Jibe Cloud men det er lite informasjon der ute...)

 

Det er ikke nødvendig å bruke Jibe plattformen heller, RCS er en standard du kan implementere selv og Jibe er bare én slik implementering.

Er det fakta eller antakelser? Det nevnes i tråden at data lagres blant annet på servere i Belgia.

 

Jgg lurer på om egenutviklede RCS servere vil kunne snakke med Google hubben for å få tilgang til resten av den Google-avhengige flokken indirekte. Sentraliseringsløsningen som de fleste operatører går for (sikkert pga enkelhet og pris) høres egentlig ikke ut som en fantastisk ide.

nexus2cee_Google-Node-Network_thumb.png

 

http://www.androidpolice.com/2017/06/07/google-wants-make-easy-carriers-interoperable-rcs-messaging/

 

Du er ikke låst til en app eller et operativsystem, RCS kan fungere like godt i en nettleser som på en telefon.

Forutsetter ikke hele tjenesten at kontoen er bundet til et telefonnummer > mobilabonnement? Hvis det kommer nettklienter for RCS, så kan det kanskje tenkes at det vil fungere på liknende måte som whatsapp hvor meldinger sendes fra A til B (mobil) til C (nettleser) tilbake til B (mobil) og videre til A.

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...