Gå til innhold

Arbeidsledig. Dagpenger og ny deltidsjobb.


Anbefalte innlegg

Hei

 

Spørsmål 1

 

Bedriften jeg jobber i ned bemanner og jeg har mottatt oppsigelse. Har jobbet der fulltid i ca 3 år 100% stilling.

 

Hva skjer nå ? Jeg oppfyller kravet for dagpenger 104 uker/2år og må søke på dette siste uken i måneden. Går i oppsigelsestid nå på 1 måned.

 

Det har jeg forstått er at man får ca 62.4%  av det man har jeg tjent tidligere, greit nok. 

Men saken er at jeg kanskje har mulighet for å få en deltidsjobb i et annet firma og lurer på hva som skjer om jeg takker ja til den.

 

Er det ikke bedre da å på gå dagpenger å søke på fulltid stillinger. Mister jeg alle dagpengene hvis jeg tar den deltidsjobben ?

 

Spørsmål 2

 

En annen situasjon som er skummel er jo hvis jeg tar den deltidsjobben og jobber der noen måneder og det ikke leder til noen ting (høyere stilling, andre jobber) og man sier opp eller mister den jobben. Må jeg da søke opptak om dagpenger på nytt, men da kun basert på deltidsjobben. Altså miste grunnlaget på å søke dagpenger på min forrige 100% stilling.

 

I verste fall kan man jo da få avslag på dagpenger søknaden for å ikke ha tjent opp nok penger på et år. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg trodde man fikk utbetalt fra første dag om man ble oppsagt, men det er kanskje blitt 1 måneds karénstid siden blå regjering kom til makta. 3 måneder mener jeg det er hvis man sier opp jobben selv.

 

Husk å melde deg som arbeidssøker på NAV.no, lage deg bruker og den smøla der.

 

Etter hva jeg finner ut, er det slik at NAV regner ut dagpenger/arbeidsledighetstrygd fra -siste år (i fjor)- , uavhengig av dine arbeidsforhold dette året. Men da må du også huske på at du kan lage krøll for deg selv -neste år-, hvis arbeidslivet ditt blir "rotete". Etter min erfaring, er det best å holde ting mest mulig ryddig, altså holde på én ordning i lang tid. Med mindre du er svær sikker på å holde deg i jobb i mange år fremover, bør du være forsiktig med å ta deltidsjobber, som jo kan være lettere å falle inn og ut av.

 

Du vil da få 63% (forenkling) av tidligere lønn, før skatt, og deretter lønn av deltidsjobb, før skatt. Det kan jo fungére på den måten også. Det skal jo sies at det blir lettere å holde foten innenfor arbeidslivet om du holder en deltidsjobb, som kan være en fordél.

 

Reglene kan være innviklet, men det meste står her:

 

https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Dagpenger+ved+arbeidsloshet+og+permittering/dagpenger-når-du-er-arbeidsledig--893#chapter-12

 

"Dagpengene beregnes på bakgrunn av hva du hadde i lønnsinntekt og eventuelle trygdeytelser i fjor (eller snittet av de 3 siste årene før du søkte dagpenger). Dagpengene utgjør omtrent 62,4 prosent av inntekten før skatt. Næringsinntekt, pensjon, inntekt over 6 G og engangsstønad ved fødsel regnes ikke med i grunnlaget for dagpengene."

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar folkens. Det var en del nyttig informasjon her. Og særlig det med deltidsjobben. For dette er mest sannsynlig en 25% - 30% stilling helgejobbing med mulighet for å ta på seg ekstravakter i uken.  Dette er ikke akkurat en jobb jeg kan se for meg noe framtid i heller. Men jeg er av den litt trygge/fornuftige typen og tenker jo det er bedre med en jobb en ingenting.  

 

Uansett så blir det rotete år med lite betalt i den deltidsjobben. Er et merkelig system får jo bedre betalt å gå på dagpenger jo. Har ligget på stabilt 430-450 000 + brutto i årsinntekt. Og dette har jeg regnet med fram til blir over 14 000 netto i måneden. Helt greit det med liten husleie for meg.

Endret av Centy88
Lenke til kommentar

Når du jobber deltid kan du jobbe 49,9% deltid og få dagpenger , men de trekker deg for de timene du har jobbet , så ikke noe at du får dobbelt opp for den tiden. dvs om du har max utbetaling fra nav må deltidsjobben betaler mere en 190kr i time for at det skal lønne seg.

 

 

med nav får du ca 60% av din lønn enten siste år eller snitt av siste 3 år hva enn som gir best utbetaling , men bare opp til en viss G sats , mener jeg fikk ca 24k i måneden, av dette trekker de skatt , så husk og juster skattekort til nye forventet inntekt.

 

 

ja det er et rart system hvor det og jobbe deltid ofte ikke lønner seg , og du må ha stålkontroll over timene dine at du ikke jobber for mye, osv osv.

 

om du lurer på noe mere er det bare og spørre så skal jeg svare som best jeg kan , har vært hjemme mere eller mindre i 1,5 år nå og akkurat levert siste melde kort på søndag :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bra det gjøres noe med. Da jeg var arbeidsledig for noen år siden, så tjente jeg mer på å være hjemme, enn ved å jobbe deltid. Slik burde det ikke være. Jeg gikk ledig lenge før jeg fant meg en fulltidsstilling.

Samme her. 

 

Hadde jeg kun hatt meg selv å tenke på så hadde det ikke vært noe stress å jobbe deltid, men når man er avhengig av trygge og stabile lønninger så er det vanskelig å ta på seg deltidsjobber, spesielt dårlige betalte. 

Lenke til kommentar

Bra det gjøres noe med. Da jeg var arbeidsledig for noen år siden, så tjente jeg mer på å være hjemme, enn ved å jobbe deltid. Slik burde det ikke være. Jeg gikk ledig lenge før jeg fant meg en fulltidsstilling.

Det er ett stort problem, spessielt nå når det er en del som er vandt til høy lønn som går arbeidsledig. Det er dog ikke lov å velge å la være å jobbe men de fleste gjør det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...