Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe "diagnose" utstyr selv?


Anbefalte innlegg

Hei, har en Audi A4 fra 2009 hvor høyre bakdør ikke vil åpne med mindre man åpner den innenfra. Den funker fint å åpne utenfra etter denne første "åpningen", men samme problem oppstår på nytt når man har låst bilen og skal åpne den igjen.

Var innom Møller og spurte hva de skulle ha for å sjekke dette og det var rundt 1500,-

Lurer derfor på om det er mulig å få kjøpt slikt diagnoseutstyr selv, så man evt kan feilsøke bilen selv og da ta den med på verksted og bare betale for en eventuell reperasjon?

Og hvor billig det er mulig å få tak i slik utstyr? Kan jo være nyttig senere også..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Billige diagnosetestere får du til og med på Biltema, men for å lese av mer enn de mest elementære motor-feilkodene, så må du nok over på Vagcom/VCDS (samme program, nytt/gammelt navn). Finnes i dyr (lovlig) og billige (dvs ulovlig crackede utgaver som er låst til akkurat den versjonen du kjøper; prøver du å oppgradere med gratis-patchene/oppdateringene av den lovlige versjonen, så er du fucked) utgaver.

 

Linker kun til den lovlige utgaven: (du kan importere den selv direkte fra produsenten, men tror ikke det er så mye å spare...)

 

https://www.obd2.no/produkt/vag-com-vcds/ross-tech-vcds-hex-v2

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Anbefaler å lese følgende tråd: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1559763

 

VCDS fra http://www.ross-tech.com/vag-com/ får man i tre ulike utgaver/lisenser; for inntil tre ulike biler (billigst), 10 biler, til ubegrenset antall biler (dyrest.) Lisensen brukes opp i enheten slik at hvis man prøver å koble mot em fjerde bil, vil det ikke fungere (med 3-bils lisensen.) De har også en 'Lite' -utgave som skal kunne brukes mot tredjeparts diagnosedingser men har ikke noen erfaring med dette.

 

Fordelen med VCDS er at man får tilgang til 'alt' som kan diagnostiseres på VAG (Audi, VW, Škoda) _samt_ at man også kan endre stort sett alt som kan endres med originalt diagnoseutstyr.

 

Flere som selger originalen i Norge, eks. https://www.bildeler.no/diagnoseutstyr/volkswagen/golf/?Vare=73887

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser mye billigutgaver på ebay av diverse kabler med hardware fra kina osv.. men disse vil muligens bare vise de mest elementære feilene? Å betale 3,5k er muligens litt i overkant, og da kan jeg vel like så godt dra å gjøre dette på et verksted?

Lenke til kommentar

Ville ikke kjøpt disse billigkablene...har forsøkt flere, og de er mer eller mindre ubrukelige i forhold til VCDS.

 

Husk at de 1500 verkstedet skal ha kun er for å lese av feilkoder (du kan muligens få de til å slette de også) - skal du inn å gjøre noe etterpå er det nye 1500. - Skal du bare ha lest ut og slettet feilkoder er det rimeligere "feilkodelesere" som gjør dette (biltema o.l.) - men en annen mulighet er å få noen som har kabel til å gjøre det for deg. - F.eks så har VW Audi club norge oversikt over hvem som har utstyr i forskjellige områder av medlemmene mener jeg å huske, og mener at de tar 400 for en sesjon https://vacn.no/

 

melder du deg inn så får du også tilgang på å stille spørsmål og få god hjelp i forumet deres.

Lenke til kommentar

Det er jo ingen varsellamper eller lignende som lyser, er bare bakdøra som ikke vil åpne seg utenfra når jeg skal åpne den, første gangen etter at jeg har låst opp bilen. Så da vil det vel ikke hjelpe med en billig feilkodeleser som bare sletter feilkoder?

Hmm, jeg får tenke litt på dette :p

Lenke til kommentar

Så da vil det vel ikke hjelpe med en billig feilkodeleser som bare sletter feilkoder?

Nei. Det er heller ikke sikkert det hjelper med skikkelig feilkodeleser på dette problemet.

 

Problemet med døren på din bil er at den ikke låses opp når du låser opp bilen. Derfor vil den ikke åpnes med håndtaket utenfra. Håndtaket innenfra låser sannsynligvis opp døren i det man bruker det.

Endret av mobile999
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne vil du jo ha hele livet. Og hvis du skulle finne ut at du aldri trenger den igjen, så kan du sikkert selge den for minst halvparten av summen igjen, dette er vel ting som ikke blir gammelt og ubrukelig med det første? Så jeg vil si det er en god investéring, enn å la verkstedet lure deg trill rundt.

 

Kjenner du folk som trenger, så kan du jo ta en hundrelapp for å la de bruke den på sin bil. Kanskje spleise med noen du kjenner? Dette er jo en ting man liksom ikke bruker hver dag, kun når det er noe kødd med bilen. Men da er det vel kjekt å ha den i bagasjen ... en vurdering. Da er den jo også attraktiv å stjele for tyver.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...